Nyhed
Læsetid: 1 min.

Svar på tiltale

Information har foreholdt de fire rådgiv-ningsfirmaers danske afdelinger Prem Sik-kas kritik, og de kommer med følgende svar
Udland
11. november 2013

PricewaterhouseCoopers

»Vores skatterådgivere følger loven og hjælper vores kunder med at betale den skat, de skal. PwC udarbejdede tilbage i 2005 et globalt adfærdskodeks for vores skatterådgivning. Det foreskriver, at vi bygger vores skatterådgivning på både national og international ret, som vi meget omhyggeligt beskriver for vores kunder, og som under-støttes af faktiske forhold og omstændigheder. Skatteopkrævning er en central og vigtig samfundsmæssig aktivitet, og det er urimeligt og forkert at påstå, at PwC modarbejder dette. Det må vi på det kraftigste tage afstand fra,« siger PwC’s direktør for skatteafdelingen i Danmark, Jan Huusmann.

Deloitte

I en telefonsamtale henviser Deloitte til FSR – danske revisorer – da rådgivningsfirmaet ser Prem Sikkas kritik som en kritik af branchen generelt.

KPMG

»Vi er en reguleret virksomhed omfattet af offentligt tilsyn i alle de lande, vi er repræsenteret. Set i det lys virker det absurd at påstå, at ganske få rådgivningsfirmaer kan udgøre en mafia, der underminerer de nationale velfærdssamfund. Finanskrisen har skabt endnu større fokus på skat og skattemoral, og derfor må vi forvente, at der fra lovgiveres side over de kommende år vil ske justeringer og stramninger i de internationale skatteregler for at skabe klarere rammer og undgå risiko for spekulation. Det hverken kan eller vil vi stå i vejen for, men indgå i en positiv dialog om,« siger Søren Sønderholm, skattepartner i KPMG, i en mail til Information.

Ernst & Young

I en mail til redaktionen skriver Ernst and Young, at de ikke ønsker at stille op til interview eller kommentere professorens påstande.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Niels-Simon Larsen

Hvor begynder man at lære den form for bortforklaringer? Det skulle vel aldrig være på uddannelsessteder, som staten understøtter?

Det handler om, at virksomheders berettigelse er den stik modsatte: kun i det omfang, virksomhederne tjener til at fremstille væsentlige og brugbare, holdbare og for miljøet uskadelige produkter med meget lang holdbarhed, og betale det "overskud", det medfører i hhv løn og skat, kan de siges at udfylde en væsentlig funktion. Ellers er der tale om direkte kontraproduktiv aktivitet.

Jamen fu.. nu disse bananer. Lad os høre, hvad vores politikere, hver enenste forb... parti har at sige til tingene. Det er folketinget der skal lave lovene, og det er dem, folket skal tale med.
Ikke da, disse folk, som jo bare gemmer sig bag henvisninger til almindeligheder og forklarer deres 'røde hænder' med enlige svaler. Og vi kan hertil kun se: Sort sol -millioner af fugle, der dækker hele himlen.