Læsetid: 2 min.

Whistleblowere: Gå i vores fodspor

En række verdenskendte whistleblowere råber i en kronik i dagens Information op og opfordrer medarbejdere i efterretningstjenester og regeringer til at gøre som dem: Udstille sandheden, hvis der bliver løjet om den
29. november 2013

Gemt væk i diverse regeringskontorer, efterretningstjenester, politistyrker og væbnede styrker findes der flere og flere mennesker, som er meget oprørte over, hvad vores samfund er ved at udvikle sig til: Noget, der som minimum minder om forstadier til tyranni.«

Det skriver fem amerikanske og britiske whistleblowere i dag i en kronik i Information, hvor de opfordrer folk til at stå frem, hvis de oplever, at borgerrettigheder bliver udhulet, eller at demokratiet bliver undermineret.

Blandt de fem er den tidligere amerikanske militæranalytiker Daniel Ellsberg. Han lækkede de såkaldte Pentagon Papers om Vietnamkrigen, der beviste, at den amerikanske administration tidligt i krigens forløb vidste, at USA ikke kunne vinde krigen.

Thomas Andrew Drake er også blandt kronikørerne. Han er tidligere ledende medarbejder i NSA, hvor han i 2005 lækkede informationer til en amerikansk avis om et overvågningsprogram i efterretningstjenesten, der var løbet økonomisk løbsk.

Sammen opfordrer whistleblowerne andre til at gå i Edward Snowdens og deres fodspor.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Peter Kofod
  • Jens Hvolbæk
  • Johannes Lund
  • Erik Jensen
Peter Kofod, Jens Hvolbæk, Johannes Lund og Erik Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu