Læsetid: 2 min.

Krigsforbrydersag fortsætter uden dansk dommer

Retssagen mod den serbiske partileder Vojislav Seselj går videre, selvom den danske dommer Frederik Harhoff er kendt inhabil og taget af sagen. Skandale, mener eksperter
17. december 2013

Inhabilitetskendelsen mod Frederik Harhoff, den nu afsatte danske dommer ved FN’s krigsforbrydertribunal for det tidligere Jugoslavien (ICTY), får ingen konsekvenser for retssagen mod den serbiske partileder Vojislav Seselj. En ny dommer, senegalesiske Mandiaye Niang, skal tage den diskvalificerede Harhoffs plads, og dermed kan sagen fortsætte. Det afgjorde et panel på tre dommere enstemmigt i går.

Dommerpanelet begrunder deres afgørelse med, at den er »i retfærdighedens interesse.«

Eksperter i folkeret har ellers tidligere i Informations spalter spekuleret i, at diskvalificeringen af Harhoff kunne få sagen til at falde. Det skyldes, at en ny dommer – ifølge blandt andre professor og folkeretsekspert Kevin Jon Heller fra Melbourne University – vil få svært ved at sætte sig ind i det omfattende materiale fra den lange retssag inden for en rimelig tidsfrist. Det ville krænke Seseljs ret til en hurtig og fair retssag, lød vurderingen. Den serbiske partileder har allerede siddet fængslet i mere end ti år uden en dom.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu