Læsetid: 9 min.

Lovløshedens anatomi

Her er staten ikkeeksisterende, og tilværelsen reguleres af magtfulde klaner, som selv Hizbollah omgås med forsigtighed. Mens den syriske borgerkrig har hærget, er antallet af smuglerier, bortførelser og billige syriske brude vokset. Lasse Ellegaard er taget til Bekaa-dalen i Libanon og har skabt syv scener derfra
Her er staten ikkeeksisterende, og tilværelsen reguleres af magtfulde klaner, som selv Hizbollah omgås med forsigtighed. Mens den syriske borgerkrig har hærget, er antallet af smuglerier, bortførelser og billige syriske brude vokset. Lasse Ellegaard er taget til Bekaa-dalen i Libanon og har skabt syv scener derfra

Fadi Yeni Turk

16. december 2013

1.

Konturerne af parkerede tankbiler toner frem i aftenmørket på den smalle bjergvej op til Ammara Ezzedines gasbetonhus.

»Det er her, de bytter benzinen,« siger han.

Ezzedine er en lavmælt familiefar i 30’erne. Som kommunal politibetjent i Arsal, kun 12 kilometer fra grænsen til Syrien, ved han, hvad han taler om, når han kalder smugler-benzinen fra Syrien for den mest lukrative forretning i Bekaa-dalen.

Vi er på vej tilbage fra en frokost, hvor han har berettet om sit arbejde med at bistå hjælpeorganisationerne i håndteringen af den flygtningestrøm, der er eksploderet med det syriske regimes novemberoffensiv i Qalamoun-regionen på den anden side af bjerget. Der er småtyverier, der plankes strøm, så elforsyningen afbrydes, og der er trafikproblemer.

De lokales irritation over teltene, der skyder op på hver tilgængelig plet, er stigende, men alt er stadig under kontrol.

Mon kontrollen vil undermineres af vinteren, der allerede nu har gjort teltlejrene til et snehelvede? I Beirut fortalte en nødhjælpsarbejder, at børn hver dag dør af sult og af kulde.

»Men vi har ikke grov kriminalitet,« tilføjede han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Ryberg
  • Ivan Gullev
Thomas Ryberg og Ivan Gullev anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu