Læsetid: 3 min.

Ugandiske homoseksuelle står til udvisning trods lokal anti-homolov

En række afviste homoseksuelle asylansøgere fra Uganda står til at blive udvist af Danmark. Med Ugandas nye, skærpede anti-homolov har asylansøgerne mulighed for at søge om at få genoptaget deres sag, men ngo’en LGTB Asylum tvivler på, det vil føre til asyl
27. december 2013

Homoseksualitet skal fremover straffes med fængsel på livstid i Uganda, efter at landets parlament i fredags skærpede landets anti-homolovgivning. I Danmark står en række ugandiske homoseksuelle til at blive sendt tilbage til Uganda, efter de har fået afslag på asyl i Danmark. Det oplyser ngo’en LGBT Asylum, der arbejder for homo-, bi- og transseksuelles rettigheder i det danske asylsystem.

»LGBT Asylum har lige nu kontakt til otte afviste personer, der er homoseksuelle, heraf fem fra Uganda, og for hvem motivet til at søge om asyl har været forfølgelse i hjemlandet på grund af deres homoseksualitet,« fortæller Mads Drud-Jensen fra LGBT Asylum.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Pia Qu
Pia Qu anbefalede denne artikel

Kommentarer