Læsetid: 11 min.

Garoua-Boulaï føles som en bombe, klar til at eksplodere

Rygtet i grænsebyen Garoua-Boulaï i det østlige Cameroun går, at den kristne milits Anti-Balaka om natten kommer ind over grænsen fra Den Centralafrikanske Republik for at bortføre eller dræbe de muslimske flygtningebørn. Men rygter er der mange af
En pige hjælper en internt fordreven blind mand i Den Centralafrikanske Republiks hovedstad, Bangui. Over 700.000 er drevet på flugt, og i nabolandene er man bange for, at problemerne skal brede sig i en region, hvor grænserne hovedsageligt er symbolske. Foto: Matthieu Alexandre

En pige hjælper en internt fordreven blind mand i Den Centralafrikanske Republiks hovedstad, Bangui. Over 700.000 er drevet på flugt, og i nabolandene er man bange for, at problemerne skal brede sig i en region, hvor grænserne hovedsageligt er symbolske. Foto: Matthieu Alexandre

2. januar 2014

Da vi stod ud af den hvide Toyota-firehjulstrækker et par hundrede meter fra grænsen, tog Hamdiata Dialo sin blå UNHCR-vest af. Kasketten med logoet, to hænder, der danner tag for et menneske, røg samme vej. Vores chauffør, der havde kørt os fra regionshovedstaden Bertoua i det østlige Cameroun til grænsebyen Garoua-Boulaï, havde sagt, at vi skulle passe på os selv så tæt på Den Centralafrikanske Republik (CAR). Han havde rådet Hamdiata til ikke at vække for meget opmærksomhed. Til ikke at skilte med sin tilknytning til FN.

»Selv i det mylder?« spurgte jeg.

»Især i det mylder,« lød hans svar.

Vi havde kørt tre timer gennem junglen. Det var som at passere gennem det store drivhus i Botanisk Have uden at kunne finde ud igen. Vi kom forbi landsbyer. Lerklinede huse, runde hytter af strå og mennesker. Disse ansigter, der vender sig mod bilen og kigger: Hvem er det, der passerer i den kridhvide firehjulstrækker? Hvad vil de her?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Benno Hansen
  • John Vedsegaard
  • Jørn Vilvig
Benno Hansen, John Vedsegaard og Jørn Vilvig anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu