Læsetid: 4 min.

Libanon – den dødbringende postkasse

Bilbomberne i Beirut, Tripoli og Bekaa-dalen er led i en stedfortræderkrig mellem shiitiske Iran og wahabbi-sunnitiske Saudi-Arabien – med de libanesiske politikere som nervøse og politisk lammede tilskuere
Bilbomben i Beirut i torsdags dræbte fem og sårede flere end 70.

Bilbomben i Beirut i torsdags dræbte fem og sårede flere end 70.

Bilal Jawich

4. januar 2014

Døden er relativ i denne by. Hussein, der bestyrer en vandpibe-café en snes meter fra det sted, hvor en bilbombe eksploderede torsdag eftermiddag, mente således 22 timer senere, at »det var en mindre eksplosion«, der dræbte fem og sårede flere end 70. Vel – ’mindre’ i relation til den dobbeltbombe, der den 19. november dræbte 25 mennesker ved den iranske ambassade, og den bombe, der den 15. august dræbte 27, ligeledes i det shiitiske Dahiya-nabolag i Sydbeirut.

»Jeg slappede af med en pibe, da jeg hørte braget og løb ud for at hjælpe. Men der var ikke meget, jeg kunne gøre,« siger han til lyden af de kranbiler, der transporterede udbrændte bilvrag væk på al-Arid- gaden udenfor.

»Hvem der gjorde det? Israel og Amerika, selvfølgelig. De sendte en taqfir, en kfar (en sunni-ekstremist, en vantro, red.), der ikke kan have tilhørt nogen normal religion. Jeg beder til Gud, at de ikke sender flere af hans slags.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu