Læsetid: 1 min.

Krim: Ukraine og Rusland spiller med musklerne

Indenrigsminister har sat politi og sikkerhedsstyrker i alarmberedskab på grund af belejret parlamentsbygning
Formanden for parlamentet på Krim, Vladimir Konstantivov, sagde onsdag, at regionen ikke gør sig nogen overvejelser om en eventuel løsrivelse fra det øvrige Ukraine. På billede ses pro-russiske demonstranter foran den lokale parlamentsbygning

Formanden for parlamentet på Krim, Vladimir Konstantivov, sagde onsdag, at regionen ikke gør sig nogen overvejelser om en eventuel løsrivelse fra det øvrige Ukraine. På billede ses pro-russiske demonstranter foran den lokale parlamentsbygning

Scanpix

Udland
27. februar 2014

LÆS: USA og Nato advarer Rusland om Ukraine: Forhold jer i ro

Ukraines regering har beordret politi og sikkerhedsstyrker i alarmberedskab, efter at bevæbnede mænd torsdag har indtaget lokalregeringens parlamentsbygning på halvøen Krim.

»Tidligt i morges indtog mænd bevæbnet med automatvåben og maskingeværer parlamentsbygningen i Simferopol,« skriver Ukraines fungerende indenrigsminister, Arsen Avakov, på Facebook:

»Sikkerhedsstyrkerne og hele politistyrken er sat i alarmberedskab.«

Området er afspærret for at »undgå blodsudgydelser.«

Det er ikke kun i Ukraine, at myndighederne er bekymret over den seneste udvikling.

LÆS: Janukovitj beder Rusland om beskyttelse

I Rusland har Forsvarsministeriet sat kampfly i alarmberedskab ved landets vestlige grænse, skriver nyhedsbureauet Interfax ifølge Reuters.

»Vore kampfly i grænseregionen foretager konstant overvågning,« hedder det i en meddelelse fra ministeriet.

»Fra det øjeblik, de fik signal om at være i alarmberedskab, tog de ud til luftbaserne i den vestlige militærregion.«

Ukraines fungerende præsident, Oleksander Turtjinov, har sendt en advarsel til det russiske militær om at holde dets tropper på baserne på halvøen Krim.

»Enhver troppebevægelse vil vi betragte som en militær aggression,« siger Oleksander Turtjinov.

Ruslands sortehavsflåde ligger i Sevastopol, en ukrainsk havneby.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Amerikanerne meddelte før vinterlegene åbnede,at de havde sendt krigsskibe til området for at hjælpe Putin mod terror,de undrede flere sig over.
Synes nu der tegner sig et andet billedet i horisonten,et kup i Ukraine med vestlig støtte og en forberedelse til 2 del af en større operation i syd Ukraine.

Thomas Bindesbøll

Per Torbensen,

Helt ærligt - den er for langt ude, undskyld mig lige.
På russisk siger de "bez kommentary"...

Morten Pedersen og Bjarne Kim Pedersen anbefalede denne kommentar
Thomas Bindesbøll

Jeg fandt denne video på The Guardins live-updates om situationen Ukraine og her Krim.

Notér lige jer lige den gamle bokser Klijtskos kloge forsøg på at tale sitationen NED og ikke op (som Putins og alt hans "mobilsierede" isenkram signalerer).
http://cdn.theguardian.tv/mainwebsite/2014/02/27/140227CrimeaUkr-16x9.mp4

Russerne er vel rimeligt afdæmpede i deres reaktion.

Hvis fx Canada blev kuppet af Quebec-nationalister, støttet af Rusland og Kina, som forlangte en ende på de vigtigste relationer til USA og forbud mod amerikansk som sprog, ville USA nok ikke udvise en tilsvarende ro.

Hans Larsen, Per Torbensen, Bill Atkins, Nic Pedersen, Rune Petersen og Niels Mosbak anbefalede denne kommentar
Bjarne Kim Pedersen

Rasmus
Nu er Ukraine en suveræn selvstændig stat. Og oprøret er et ukrainsk oprør mod en korrupt præsident.

Thomas Bindesbøll

Rasmus Knus,

"Rimeligt afdæmpede" ? TJa, så har ordene da fået vist fået tilsat par nye metermål af elastik :-)
Russerne sætter kampfly i højste kampberedeskab og lader en kæmpeøvelse rulle af stabelen. Og for øvrigt imod hvad ??

Den nye ukrainske regering har overhovedet ikke sat spørgsmålstegn ved landet nuværende territoriale opdeling og grænser. Intet spørgsmålstegn er sat ved den russiske flådebase på Krim. Ejheller er der blevet hetzet mod de "russiske ukrainere" østpå. Ingen trusler eller primitiv våbenskramlen som Putins.

Tværtimod har vest-ukraines forskellige TV-stationer sidste dage gjort meget ud af igen også at tale russisk, i flere udsendelser, hvilket vel kun kan opfattes som en bevidst og styret, positiv gestus af fremstrakt hånd.

Jeg synes ikke, sammenligningen med Quebec holder - det skulle da nærmest udgøre det modsatte, i Ukraines tilfælde: =At de russisktalende i de østlige dele ville løsrive sig, efter at have gennemført et "kup".
Det har de ikke, og intet tyder på at det store flertal af forstandige hverken vest- eller øst-ukrainere har noget som helst ønske om at nyopdele landet. Derimod eksisterer der på Krim en indtil videre ganske lille og skinger gruppe af højrøstede, højreorienterede og ultra-kirkeligt-ortodokse russiske nationalister, der nu benytter chancen til at røre om i gryden.
Dét får de forhåbentlig ikke held med.

Trods alle andre (hidtidige) sympatier i blandt befolknigen , synes mange afbalancerede journalister og analytikere, der rapporterer fra Ukriane, at Janukovitj tilsynedeladende af de fleste betragtes som "damaged goods", der nu har forbrugt mere end een chance.

Sidder Janukovitj i Moskva, som alt tyder på, så kan Kreml faktisk få et problem, for også her har han formentlig også forbrugt sine muligheder. Vi får se.

Nu synes jeg alle menensker her, der normalt med rette taler højt imod "imperialistisk våbenskrammel og provokativ adfærd" burde mande sig lidt op og kende sin besøgelsestid, også overfor kammerat Putins nye mærkværdige måder at vise sit "tolerante og fredselskende" indre alter-ego frem på....

For øvrigt. De oprindelige indbygger på Krim, krim-tartaterne,var det måskle på tide, at både ukrainske og russiske politikere gad spørge lidt om, hvad disse "aboriginals" måsle selv ønsker for deres eget gamle land...?
Deportation of the Crimean Tatars
http://en.wikipedia.org/wiki/Deportation_of_the_Crimean_Tatars

Willy Johannsen og Bjarne Kim Pedersen anbefalede denne kommentar

Rasmus Knus,

det kunne såmænd være meget værre.
Spansktalende folk (som der bliver flere og flere af) i op til flere sydlige amerikanske stater kunne komme i tanker om at disse, f.eks. Texas, New Mexico, Californien...., vist egentlig måske ikke er helt så amerikanske, som Washington helst ser. ;-)

Thomas Bindesbøll

Nic,

Hvorfor alle disse "hvad nu hvis det var X og Y og Z-scenarie langt fra dét, som dette drejer sig om - Krim, Rusland, Ukraine.

Er sidste 48 timers tåbelige og gammel-reaktionære, imperiale metoder, som dem Kreml spiller ud med særligt produktive for at løse situationen?

Man KAN godt prøve at svare med blot et "Ja" eller et "nej"...

Thomas,

det er en ganske udmærket måde at skelne mellem standard og dobbeltstandard!
Prøv at forstå det, hvis du kan.

Rasmus Knus kan nok svare for sig selv.

Thomas Bindesbøll

Nic,

Jeg forstår skam udmærket - så svaret på mit helt enkle spørgsmål om, hvorvidt Putins idiotiske og fuldstændigt unødvendige militærøvelser og high-alert for russiske kampfly er til gavn for en "afdæmpning af hele spændingen" er tilsyneladende et "ja"?!
Eller øh-bøh-- hvad ?

Ja, Thomas,

det vil sikkert medvirke til at få diverse fantaster af John McCain-typen til at overveje, "om de føler sig heldige"!
Det har man også forstået på bl.a. det danske Forsvarsakademi, som jeg vist har skrevet tidligere.

Det russiske flag blev hejst over en lokal regeringsbygning på Krim af 30 bevæbnede mænd, hvilket er demokrati på ukrainsk. 2004 samledes en stor mængde på Maidan og gennemtvang et nyt valg. Historien gentog sig for en uge siden. Med magt fik man gennemtrumfet en fremskyndelse af valg. Aftalen mellem præsident og opposition blev garanteret af 3 udenrigsministre fra EU. Aftalen holdt ikke, hverken EU og oppositionen kunne gennemføre den. Selv en dansk udenrigsminister måtte i Deadline indrømme, at lovgivningsmæssigt var der problemer med afsættelse af Yanukovich (det var reelt et kup). Meget få vil savne Yanukovich, han var korrupt.
Rusland siger, at USA's udenrigsminister, John Kerry, i en telefonsamtale torsdag med sin russiske kollega, Sergej Lavrov, har foreslået Moskva et samarbejde om at løse krisen i Ukraine .
Lavrov understreger behovet for at gennemføre den fredsaftale, som EU har mæglet, og som den styrtede præsident Yanukovich underskrev i sidste uge.
At maidan-oppositionen ikke har styr på landet er vel klart. Det vil være uforsvarligt ikke at være klar til at intervenere. Vi har amerikanske og russiske skib i området. I 1999 fik vi efter folkeretten et ulovligt angreb på Jugoslavien ledet af NATO. Det går nu under navnet R2P og det har Rusland aldrig rigtig glemt. Da Geogien angreb Sydossetien og dræbte 12 russiske soldatter (fredsbevarende) og 300-400 civile, fik vi en omvendt Kosovo, men Rusland var ifølge folkeretten i sin ret til at intervenere. Der kan naturligvis hurtigt komme et nyt omvendt Kosovo.

Rune Petersen, Per Torbensen, Christian Harder, Michael Kongstad Nielsen og Nic Pedersen anbefalede denne kommentar

Bindesbøll
For øvrigt. De oprindelige indbygger på Krim, krim-tartaterne,var det måskle på tide, at både ukrainske og russiske politikere gad spørge lidt om, hvad disse "aboriginals" måsle selv ønsker for deres eget gamle land...?
Skal denne revidering af grænser gælde over hele kloden?

Stephan Paul Schneeberger

ja -jeg tror mangler glemmer at det realt er muligt at der kommer til krig

Thomas Bindesbøll

Nic,

Jeg bad om et enkelt svar på et enkelt spørgsmål = er Putins militære våbenskrammel til gavn for at aftrappe en højspændt situatuion - eller omvendt?
Svar udbedes fortsat..

Jeg kender udmærket til de fornuftige stabsanalytikere i Forsvarsakademiet. De har heldigvis også den fordel at kende til fakta, herunder sovjetisk/russisk "overkill-propaganda", vol xxx, - hvorfor de også kender til forskellen mellem våbenskrammel og reel operativ planlægning.

Men derfor kunne man (du) jo godt have en egen MENING om sådan tåbelig Putin afbrænding af krudt tjnener noget formål, andet end at puste til de mest konfliktsøgende parter i hele dette spil.

Gentager tåbelig adfærd!
Mr. John McCain er irrelevant ift. til mine spørgsmål. Bortset fra at hans navn åbemnbart altid sidder på rygmarven hose en masse mennekser, som bekvem undskyldning for blot at svare "goddag mand, økseskaft"...

Michael Kongstad Nielsen

Krim er en gammel græsk koloni. Området ar ikke tilhørt Ukraine i dette lands 1000-årige historie før efter at Khrusjtjov (tror jeg det var) ved en gavmild handling (magtudøvelse) overførte halvøen fra den russiske til den ukrainske sovjetrepublik.

Thomas,

hvilken del af ja er det du ikke forstår?
Eller overdøver alle dine egne tillægsord bare, hvad der bliver sagt til dig?

Michael Kongstad Nielsen

Ved bodelingen mellem Rusland og Ukraine aftaltes det, at Rusland kunne opretholde flådebasen i Sevastopol, og der forhandledes en lejekontrakt frem til 2030 (tror jeg nok). Ukraine har før raslet med opsigelsessablen for at gøre sig til overfor Nato og EU, men så kom der et demokratisk valg i mellem.

Thomas Bindesbøll

Stig Bøg,

Du skriver bl.a.:
" At maidan-oppositionen ikke har styr på landet er vel klart. Det vil være uforsvarligt ikke at være klar til at intervenere. Vi har amerikanske og russiske skib i området ".

1) Jeg ved ikke, om de nynindsatte ukrainske magthavere (som derfor - De Facto - et begreb, der som bekendt også indgår i Folkeretten, også mht. til indernational anerkendelse) skulle have dårligere "styr på landet" end korrupte og voldeligt magt-misbrugende Janukovitj har haft - i måneder...???
For mig at se er der i store dele af landet sket et "pragmastisk" skifte til de nye forhold. Der naturligvis sikkert enorm meget forvirring, det sker tit efter revolutioner, men bemærk at større voldelige konfrontationer med dødelig udgang nu i en uge heldigvis dog ikke har fundet sted, bortset fra sidste par dages konfrontationer, især på Krim.

2) Hvad i alverden er det for et pludseligt totalt Laissez-faire opfundet princip om "ikke at være klar til at intervenere" af Rusland i et andet, suverænt land!! (Hvem sagde Folkeretten?) , som du her opstiller?
Oversat til almindeligt dansk betyder det åbenbart, at det er helt "forståeligt" at specielt Rusland fører kanonbåds- og kampvogns trusselsdiplomati overfor Ukraine, uden at der på blot et enkelt punkt - ellers fortæl mig meget gerne eksplicit just HVOR(?) - af den nye ukrainske regering (selv med yderst ubehagelige Svoboda indregnet) overhovet er fremkommet noget, der blot ligner "trusler" mod den russisk-talende og russisk-sympatiseredne østlige havldel af landet.

Det er jo rent spin... Afprøv dog realiternes verden, selv overfor folk du på forhånd har en antipati overfor - og konstatér derefter fakta. Tak

3) De sølle to amerikanske flådeskibe, som i forbindelse med OL (og med russisk forståelse, for ikke at sige samarbejde!) i februar er sejlet ind i Sortehavet, ja de udgør næppe et større militært problem , og de er formentlig på vej ud, I guess, ellers giv mig også her gerne håndfaste "kontra-indikationer" på det modsatte, tak!
Men da slet ikke som et fuldstændigt fortænkt opstillet amatør-scenarie om en amerikansk "masterplan". Ærlig talt, så undervurdere I da "Fjenden i Aalborg". Hvis det hele ikke var så højspændt, så er det da lige til at grine af: Russernes AWACs- systemer og al anden overvågning har sikkert fuldstændig kontrol med de to skibe, og har sikkert "afkrypteret" al kommunikation oveni...

Du skriver endvidere:
"Aftalen holdt ikke, hverken EU og oppositionen kunne gennemføre den".

Der mangler da vist lige en tredje part: Janukovitj. Han fulgte jo da slet ikke aftalen, især at iværksætte alle de også af ham underskrevne dele af det af ham signerede, bl.a. om ændret øjeblikkelig ændret lovgivning, udskrivelse af valg, retsforfølgelse, uvildige undersøgelser, etc.
I stedet planlagde manden et sidste angreb mod Maidan-oprøret, med brug af groveste militærmagt, og kun forpurrret af ordentlige folk i Ukrianes øverste militære ledelse, der sagde "stop, nu er det nok"!
Derefter flygtede Janukovitj over hals og hoved. Både ift til flugten fra mandens forpligtelser ift. den underskrevne aftale og i forhold til "nødretten" i ukrainsk forfatning, og i det hele taget rent moralsk og politisk, så rendte manden jo selv af pladsen, så at sige.

Han er derfor færdig, både politisk, men nok mest moralsk. En korrupt præsident. Ikke den første og næppe den sidste, men folk er ikke "dummere" end som så. Det tyder alle seriøse rapporter den sidste uge fra Ukraine på, at langt det store flertal af befolkningen deler.

Thomas Bindesbøll

Stig Bøg,

Jeg nævnte Krim-tartarerne som det mest originale folkeslag, der oprindeligt har beboet dette område, og som er blevet udsat for utalllige overgreb, både fra imperiale og racistiske Zarer til Stalin-despotiets forbryderiske tvangsdeportation af hele befolkningen.
I dag udgør de overlevende og tilbagevendte krim-tartarer faktisk stadig mellem 20 til knap 30 pct. af befolkningen på Krim:
http://en.wikipedia.org/wiki/Crimean_Tatars#After_Ukrainian_independence

De har - og da især på baggrund af den svinske måde de igennem århundreder er blevet forsøgt totalt udryddet og deporteret - måske derfor en ganske bedre grund til også at kræve deres rettigheder respekteret...?

Sådanne rettigheder til de oprindelige "indianere" plejer det meste af "Informations-normal-segmentet" altid at være endog meget(!) obs! på - fra New Zealand, over Australien, til Syd- og Nordamerika. Men når det kommer til østlige imperier, både gamle og nye, ja så er der sært tavst...

Da du selv kender til grænselandsstridigheder i Sønderjylland/Nordtyskland, og følgelig til al fornuftig, moderne, og dermed ikke mindst demkratisk(!) respekt for alle, nu reelt eksisterende folkeslags indbyrdes væren og forsoning, behøver jeg vel ikke skulle overbevise just et vidende og begavet mennske som dig om, at vi ikke nødvendigvis taler om "ændrede grænser", men måske blot kunne blive enige om det lille ord "respekt" - især overfor et par af de folkeslag, der gennem historien, og alene i kraft af imperialistiske og despotiske undertrykkere, i dag gennem groveste vold og folkedrab er blevet decimeret til mindretal i deres eget gamle "lokalområde".

Fornuftige krim-tartarer ønsker intet andet end just repekt for deres historie. Men man kan vel ikke fortænke dem i, at de nok tilllige mener, der måske er andre end just de til(ind)lyttede etniske russere, der har "historiske krav" på Krim.

De vil naturligvis nok tabe, endnu engang - ligesom så mange andre små "indianere" har gjort det - rundt omkring i verden. Men normalt plejer dens slags originale folkeslag i det mindste at nyde blot lidt sympati fra de såkaldt progressive "anti-kolonialister" og "anti-imperialister" herinde.

Men i den samme vestlige, såkaldt "progressive" diskurs er der så helt åbenbart - og som du også kan se herinde på Informations kommentarspor - en larmende, pinlig & latent manglende(!) respons på alle små pip-forsøg på at minde om alle østlige indianere og deres kranke skæbne, både før og nu.

Jeg betegner derfor sligt som både et historisk og nutidigt "Apartheid" - mht. til manglende empati, når det ikke "passer ind" i folks sort-hvide dagsorden.

Det først og fremmest trist. Især når begavede folk ellers udmærket ved bedre, og i stedet blot dukker sig og springer vidre til noget der passer deres " egen dagsorden" bedre.
Dét kalder jeg derfor opportunisme. Og en lille smule fejt.

Thomas Bindesbøll

Nic,

Jeg er ikke overdøvet af tillægsord, mere nervøs for hvordan det skal gå østpå. ligesom jeg har været det de sidste knap 20 år -- men noterer mig så, at du mener Putins primitive, latterlige kanonskrammel, fly-støj og allehånde andre "fredelige" demonstration af militære muskler er helt anderledes helt i orden/OK her, som led i en regional konflikt i Ruslands egen "forhave". Og altsammen mere "forståelig" i forhold til verdensfreden og den progressive mennskelighed, end hvis det havde været tilsvarende "vestlig" våbenskrammel, i andre konfliktområder ?

Dén (in)konsekvens husker vi så, næste gang USA skramler militært løs, f.eks. i det Caraibiske hav, udofr Vnezuelas kyst, i Hormuz-strædet, Det østkinesiske hav eller i Korea-farvandene. Thi det vil altsammen og i den rette forståelse naturligvis være til gavn for "afspændingen" i området. Man skal bare vælge sin egen supermagt af en pappenheimer for forlods at få det hele til at passe. Und dann: - "Nur behändigheit, keine hexerei"...

Bindesbøll
... Afprøv dog realiternes verden, selv overfor folk du på forhånd har en antipati overfor - og konstatér derefter fakta. Tak
Jeg har familie i Ukraine, så hvorfor skulle jeg have noget mod Ukraine? Desuden har jeg arbejdet sammen med Julia Timosjenkos parti en del gange. Dine beskyldninger virker hysteriske
At Yanukovich heller ikke havde styr på landet, er da intet argument.
Jeg konstatere, at selv den danske udenrigsminister indrømmede, at afsættelsen ikke var helt efter bog. Vi venter på sagkundskabens bedømmelse. Dig har jeg ingen tiltro til.
Den russiske ”raslen”, er vel netop en markering af pas nu på. NATO/EU har ikke våben, men har brugt munden. Sagen er vel også den, at de ikke kan gøre noget. Men der findes russere på Krim og det vil være tåbeligt at give Rusland et påskud.
Men jeg stillede dig et spørgsmål:
Bindesbøll
For øvrigt. De oprindelige indbygger på Krim, krim-tartaterne,var det måskle på tide, at både ukrainske og russiske politikere gad spørge lidt om, hvad disse "aboriginals" måsle selv ønsker for deres eget gamle land...?
Skal denne revidering af grænser gælde over hele kloden?
Det eneste vi kan blive enig om er følgende:
Han er derfor færdig, både politisk, men nok mest moralsk. En korrupt præsident. Ikke den første og næppe den sidste, men folk er ikke "dummere" end som så. Det tyder alle seriøse rapporter den sidste uge fra Ukraine på, at langt det store flertal af befolkningen deler.

Thomas Bindesbøll

Stig Bøg,

Med "antipati" mente jeg naturligvis ikke hverken lande eller personer, og slet ikke her i "lokal"debatten i DK, men snarere var det omrkirng det faktum (som både du og jeg deler) - og uanset vore øvrige uenigheder - at så er vi da helt enige om, at en organisation som "Svoboda" i Ukraine ikke er noget kønt syn !

Jeg konstaterer så bare oveni disse "fakta", at samme "Svoboda" heldigvis ikke er toneangivende (så et vist demokrati er da heldigvis rådende, også i overgangsregeringen), og her specielt slet ikke ift. til dét jeg opfatter som de nye magthavere i Kijevs forsøg de sidste 48 timer på at tale situationen, især i Krim "ned", og ikke op. Vedlægger lige derfor i anden tråd link fra Guardian, fra Klitjsko = forsøg på at tale tingene "ned":
http://cdn.theguardian.tv/mainwebsite/2014/02/27/140227CrimeaUkr-16x9.mp4

Mht. til Krim-tartarenre har jeg svaret dig separat længere nede, så vore indlæg krydser muligvis hinanden.

Thomas

Hvad betyder betyder ordet bez som udtale på russisk? kender godt bogstavet for z på russisk.

Thomas Bindesbøll

Per,

"Bez" , udtales på dansk ca. "V(j)ez" og betyder "uden"...
(Det er selvfølgelig noget pjat at bruge russiske udtryk i en dansk diskussion, men i skyndingen brugte jeg bare en ret normal vening på russisk, (og som vi sørme også kender fra dansk, især fra politikere :-)
= "ingen kommentar(er)...
På russisk:
без комментари(ев)

Men ellers håber jeg da stadig på flere kommentarer, også i denne debat.

John Christensen

Bemærkelsesværdigt at følge situationen i Ukraine, og så prøve at regne de forskellige aktørers virkelige dagsorden ud, som i et vist brætspil kaldet RISK, som jeg selv fik mange kolde vinteraftener til at gå med tilbage i 1980, erne.

Bemærkelsesværdigt hvordan vores præferencer for de der bor i det vestlige Ukraine - LYSER ud af mediernes behandling, og af vores egne kommentarer - også i denne tråd.
Som om det projekt som styres fra Brüssel og Strassburg er så meget bedre end det russerne har kunnet tilbyde Ukraine?

Russerne er den nye gamle fjende, som vi har fået tirret igen med vores blå flag med stjerner på i Kiev.

Her er mit bidrag og afslør bare mine præferencer hvis du orker:

Hvis Nato ikke dæmper retorikken, så vil der komme en fullblown krig imellem Nato og Rusland. Der leges med ilden.

Anders Fogh (den krigdsforbryder!) puster sig op, og støtter opgøret med en demokratisk valgt præsident, som er/var afhængig af russisk støtte.

I den store geopolitiske RISK sammenhæng, skal krigen smadre Europa, så KAPITALISMEN på ny kan skabe såkaldt vækstrum, og desuden få reduceret deres og vore bugnende våbenlagre.

Planen er at udrydde 60 - 100 millioner mennesker (måske endda flere). Så der kan komme gang i forespørgslen efter varer.
Russerne får skylden for at det kom dertil, bare vent og se.

Efter sovjetuninons sammenbrud har der været forbavsende stille ifht. Rusland, men nu skal den have det SIDSTE SKUD FOR BOVEN.

Vi er vidner til at aksen USA/EU kæmper en desperat kamp for ikke at miste deres dominerende indflydelse i verden.

Den kamp skal ikke udkæmpes, så FIGHT BACK!

Vi vil ikke mere krig. Vi vil have lov at leve og udvikle os sammen med andre folk - uden at undergrave naturgrundlaget for vores eksistens.

Ukraine og Maidan lærte os, at et folk som står sammen kan fjerne selv forhærdede diktatorer, som Viktor Janukovich.
Den kamp lærte os, at i sdiste ende vil magten have svært ved at få politi og militær til at gå imod sine egne.

Bemærkelsesværdigt, at EU i kampens hede opfandt en "indefrysning" af Oligarkernes skjulte formuer i EU-land. Spændende!!
Så kan vi altså lukke for hanerne til vores egne snyltere, hvilket er rart at vide!

Jeg har ingen anelse hvor Ukraine bevæger sig hen her og nu, og vil heller ikke gisne om det.

Tror at det vil gavne freden hvis Ukraine og Rusland - på engang "i én varme" som svejseren ville udtrykke det, og optages i det europæiske samarbejde for tiden kaldet EU. Forudsat at de ønsker det så voldsomt som medierne fremstiller det?

Hvad skulle den menige Ukrainer få ud af tilnærmelsen til EU?

Jeg var i Ukraine I Donbas-området da Tjernobyl eksloderede, og forstår godt hvorfor EU er interesseret i landets ressourcer og sværindustri, men hvad får Ukrainerene igen?

Chancen for at udkonkurrerer Polakker og Lettere på vores EU-arbejdsmarked?

Der er et vigtig valg til EU-parlamentet coming up soon!
Vrag de traditionelle partier og vælg fløjene.

Jeg støtter personligt Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen imod EU, fordi hun er klar i mælet og lige nu beviser sig eget værd i EU-parlamentet som vkar for Søren Søndergaard.

Vær sød ikke at lade "revolutionens rus" (Maidanrusen) - få dig til at ønske et opgør imellem Nato og Rusland, det kan potentielt blive rigtigt rigtigt grimt.
Se bare forsiden af Informeren igen i dag. Endnu billede fra et sønderbombet Syrien, og har du ikke set elendigheden så er der mere på side 8 og 9. Sikke en tragedie, altså MENNESKESKABT tragedie forståes!

Du vil opleve de værste tømmermænd ever, hvis ikke den krig der er under optrapning stoppes!

GLOBAL GENERALSTREJKE - vil kunne sætte imperialismen på plads, og det må være den vej vi skal, for at demonstrere vores grundlæggende ønske om en fredelig udvikling.

Første strejkedag, gør vi til International fredsdag, hvor vi markerer at vi ønsker at gøre op med Kapitalismen, fordi vi ønsker fred!!

På førstedagen fastsætter vi vores øvrige krav til en fredelig og demokratisk global udvikling, som IKKE er "den nødvendige (Neoliberale) politik", men der imod er en politik som ikke medfører stadig og stigende grad af eksklusion af mennesker.
En eksklusion som indebærer at de udstødte er dømt til at trælle for overlevelse - eller at gå til grunde.

Der er brug for en ØKONOMISK OG POLITISK U-TURN, og det begynder så småt af haste med nogle svar.

STOP KRIGEN!

Stil Anders Fogh for en international krigsdomstol - NEJ TIL STRAFFRIHEDÆL

KALD FN GENERALFORSAMLINGEN SAMMEN NU - OG KOM MED LØSNINGER DER RÆKKER UD OVER KAPITALENS INTERESSER.

God dag der ude.