Læsetid: 4 min.

Trods klimalov: Regeringen tillader 600 millioner ekstra ton CO2

Ifølge en ny rapport gemmer der sig for 190 milliarder kroner uudnyttede olieressourcer i Nordsøen. Klima- og energiministeren vil udnytte brøndene maksimalt, men klimaorganisation advarer mod at udvide produktionen
8. februar 2014

Med den ene hånd vil regeringen udfase brugen af fossile brændsler i Danmark, og med den anden vil man nu give tilladelse til at pumpe yderligere 1,4 milliarder tønder olie ud af Nordsøen og sælge den til andre lande. Og det hænger ikke sammen, mener klimaorganisationen Greenpeace.

Kritikken kommer i kølvandet på en ny rapport fra brancheorganisationen Olie Gas Danmark, som vurderer, at der eksisterer uudnyttede olieressourcer i den danske del af Nordsøen svarende til 1,4 milliarder tønder olie.

Olien gemmer sig angiveligt i felter, der endnu ikke er opdaget eller ikke udnyttes fuldt ud. Hvis det lykkes at pumpe blot halvdelen af den uberørte olie op, vil det ifølge rapporten svare til en ekstra skatteindtægt til staten på 190 milliarder kroner frem mod 2042.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R) , »Når man kigger ud af sit vindue, som jeg gør lige nu, så kigger jeg ned på en vej, der er fuldstændig proppet med biler. Og de kører alle sammen på olie og benzin. Det er nødvendigt, at vi skaffer sådan noget. Vi har i dag et samfund, der kører på olie og benzin."

Manden er jo absolut tungnem!
Som får det til at lyde som om, at benzindreven bil er naturgiven og vil holde i evigheder, mens realiteten er at de blot holder nogle få år.

Næste bil vil om nogle få år, for mange, blive en elbil og at det vil ske kan man se på minibilernes succes hvor de fleste kørselsbehov udemærket kan dækkes.

Elbil forhandlere tilbyder enda billig leje af en (benzinl bil, hvis kørselsbehovet er større end normalt. Om nogle år er dette tiltag hellere ikke nødvendigt.

Evner han kun tænke på det han ser ud af sit vindue lige nu er han (heller) ikke sit job voksen. Elbilen er opfundet og triller af samlebåndet i tusindvis hver dag, mens infrastrukturen som han og sine ligesindede har ansvaret for, ikke overraskende stadig kun er indrettet til benzin.

Magen til visionsløs politiker skal man lede længe efter!

Han skulle dyppes i noget af al den tiloversblevne Nordsøolie, og køres på KommuneKemi som spildolie - og det en el-bil!

John Fredsted, John Hansen og Keld Sandkvist anbefalede denne kommentar

Nå ja, så er der jo også de fantastiske brintbiler, som kun udskiller vand, og som også er et uovertruffen alternativ til benzin (og elbiler). Men den slags udenlandske modefænomener behøves en dansk Klima og Energiminister jo ikke at tage stilling til, når Mærsk og andre energiselskaber allerede, med slesk tale og god betaling under bordet, har udstukket den danske energi kurs for de næste 50 år..

Allan Christensen

»Skal Danmark finansiere sin fortsatte velfærd ved at bidrage til at ødelægge vores klima? Det synes jeg ikke, vi skal,« siger han.

Glædeligt at Greenpeace mener vores velfærd ikke skal finansieres på bekostning af klimaet. Man må jo så håbe at den nye ledelse i SF vil lytte og fremover afstå fra at stille uansvarlige krav om mere velfærd samtidig med at man obstruerer forsøgene på af udsætte og afværge katastrofen f.eks. ved indførsel af atomkraft.

Skizofreni er en psykisk lidelse karakteriseret ved forstyrrelser i tankeprocesserne. Jeg ser ud af vinduet og ser, at det regner. Verden er regn, sådan er det og sådan skal det blive ved med at være, og det skal vi have mere af, for det kommer ovenfra og falder den rigtige vej - ned. Folk drukner i vandet, men det skal vi ikke stille spørgsmålstegn ved, for det er deres egen skyld, at de ikke har lært at svømme. Det, der sker, er rigtigt - det føler jeg i mit inderste - og så må det være sandt. Jeg er tilhænger af en usynlig hånd, der får alt til at ende til alles fælles bedste - måske med en lille overvægt til min side. Jeg er helt normal - skal I bare vide.

John Fredsted, Erik Jensen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Niels-Holger Nielsen

Problemet er ikke olien, den har naturen skabt (deponeret under jorden og havet). Derved er jorden blevet et muligt sted for civilisationer, som hviler på stabilisering af CO2 i atmosfæren. Problemet er kapitalismen, som er utænkelig uden konstant tilførsel af karbonhydrater. Så længe Greenpeace og omegn ikke vil erkende det, er disse organisationer mere i vejen for end befordrende for en karbonfri fremtid. Det er ikke så svært at indse, hvis man kvitter sig med illusioner om at kapitalismen nogensinde kan blive bæredygtig.

Niels-Holger Nielsen

Kald dem Lidegaard, kald dem Helveg, de har ingen løsninger, de er en del af problemet, omend ikke selve problemet.

Børge Rahbech Jensen

Det hænger da fint sammen. Med klimaloven blev de eksisterende mål for reduktion af CO2-udledning blot overdraget til et uafhængigt, rådgivende udvalg.
Greenpeaces egen udledning af CO2 hænger ikke sammen med organisationens egen holdning.

Niels-Holger Nielsen

Intet udvalg er mere uafhængigt end de, der udpeger dets medlemmer. Et sådant udvalg vil helt sikkert få som 'skjult' opgave at tilmudre klimavidenskabens klare konklussioner som forudsætning for ansvarlig klimahandling. Den falske melodi.

Jeg synes egentlig benævnte politiker burde forfatte en matematisk artikel og indsende den til Annals of Mathematics (et af de højest estimerede matematiske tidsskrifter). For manden har jo ganske enkelt opfundet en helt ny måde at tænke logik på. Jeg tror, det er en matematisk landvinding af de helt store, han her ligger grundstenen til, noget, der måske kunne give ham Fieldsmedaljen i matematik.