Ennahda: Vi holder ikke hånden over terrorister

Det er oppositionen, der forsinker bekæmpelse af terrorismen siger Ennahda-medlem af Tunesiens forfatningskommission
Udland
24. marts 2014

Hella Hammi, fremtrædende Ennahda-medlem i den tunesiske forfatningskommission, er kategorisk i sin afvisning af beskyldninger for holde hånden over de påståede bagmænd for sidste års politiske mord på Chockri Belaid og Mohamed Brahmi, og at partiet har tolereret salafisters voldelige fremfærd. I stedet placerer hun ansvaret for terroren og urolighederne hos oppositionen.

»Vi er blevet beskyldt for disse ting, fordi vi var det regerende parti,« siger hun til Information.

»De, der anklager os, tager ikke højde for, at Ennahda står over for store udfordringer med at opbygge et demokrati i svære tider. Efter revolutionen er terrorister kommet til landet fra nabolandene Algeriet og Libyen, og der foregår våbenhandel over grænserne fra disse lande. Der er tale om netværk, der ikke kun er et nationalt, men et internationalt problem. Og vi har ikke fået lov til at udføre vores arbejde og fokusere på det sikkerhedsmæssige spørgsmål, fordi oppositionens og dele af det civile samfunds primære formål har været at destabilisere vores parti med voldelige demonstrationer og strejker, organiseret af fagforeninger, aktivister og oppositionen. Det har medført tab i de statslige budgetter, der igen rammer vores militær. Oppositionen har forsøgt at knuse den statslige magt i stedet for at samarbejde med os om at bekæmpe terrortruslen og beskytte landet.«

Et positivt billede

– Hvad siger du til kritikken af, at Ennahda ikke har formået at løfte opgaven?

»Vi har haft mange udfordringer, og vi skal ikke holdes ansvarlige alene. Oppositionen har ikke bidraget positivt og ikke kommet med konstruktive forslag. Det er en opposition uden politisk program, der gang på gang forsinker vores arbejde. Men jeg er meget optimistisk. Den nye forfatning er et historisk skridt for demokrati, og den primære opgave er nu at genoprette økonomien og modvirke terrortruslen, der skader turismen. Vi må fokusere på et positivt billede af Tunesien, der kan tiltrække investorer, og jeg har tiltro til, at sikkerhedsproblemet løses. Vi er i gang med at bekæmpe terrortruslen ved at isolere terroristerne og opløse deres netværk, og vi har en effektiv efterretningstjeneste.«

Stemmer i Tunesien

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her