Læsetid: 4 min.

Topjurister forbereder syrisk krigsforbryderopgør

De ansvarlige for krigsforbrydelserne i Syrien vil blive stillet til regnskab, når borgerkrigen en dag er forbi. Det vurderer flere danske folkeretseksperter
Beboere i Aleppo, hvor regimet i den senere tid har benyttet sig af en særlig form for tøndebomber, der rulles ud af helikoptere over beboelseskvarterer og sprænger i luften, før de rammer jorden, hvor tøndernes indhold af jernstumper kræver mange menneskeliv.

Hosam Katan

11. marts 2014

Konstante bombardementer af boligområder, skoler, hos-pitaler, massetortur og drab på politiske fanger, brug af kemiske våben, hjemmelavede klyngebomber, nedskydning af ubevæbnede demonstranter. Og senest indespærring og udsultning af et sted mellem en kvart og en halv million syrere. Listen over forbrydelser mod den syriske civilbefolkning bliver længere dag for dag. Senest har Amnesty bekræftet, at mindst 129 civile er døde af sult i det belejrede Yarmouk-kvarter i Damaskus.

Trods omfanget af overgreb, er alle bestræbelser på at få de ansvarlige stillet for retten hidtil strandet. I FN’s Sikkerhedsråd blokerer Rusland og Kina for, at sagerne kan indbringes for den Internationale Krigsforbryderdomstol ICC i Haag, Og da Syrien ikke selv er medlem, kan ICC ikke selv tage sagerne op.

LÆS: ’Syriens krigsforbrydere slipper ikke for straf’

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Bindesbøll
Thomas Bindesbøll anbefalede denne artikel

Kommentarer

Tag også statslederne med af de lande der har forsynet flere af oprørsgrupperne med penge, våben og ideologi.

Eva eldrup, Niels Mosbak, Amir Sabzian, Niels Duus Nielsen, Bjarne Hansen, Henrik Darlie, Niels-Holger Nielsen, Bjarne Nielsen, Bill Atkins, Jette M. Abildgaard og Rune Petersen anbefalede denne kommentar
Bjarne Nielsen

Det bliver aldrig noget retsopgør, men et politisk motiveret opgør med den ene side i en konflikt.

Det er retfærdighedsgudinden, der får tæv.

En stat angribes af bøller, religiøse galninge og krigere betalt af andre lande, som halshugger og bortfører og torterer alle, de er uenige med.
Staten forsvarer sig.

Nu angribes staten så også af en gruppe enøjede dommere, som næppe kan gå så målrettet efter kun at straffe den ene part i konflikten uden at have et politisk motiv.

Bjarne Hansen

Ja husk nu endelig at straffe dem der holder det hele igang...Saudi, Qatar, Iran, USAEngland, Frankrig, Rusland (der er sikkert flere...) og selvfølgelig alle de udlændinge der er strømmet dertil for at kunne slagte løs, glem endelig ikk alle "danskere" der har deltaget også !!

Per Dørup Jensen

De ansvarlige for krigsforbrydelserne i Syrien skal stilles til regnskab, når "borgerkrigen" er forbi..
Højrefløjen i USA anført af Mc Cain - Biden, Haque Hollande og deres allierede i Mellemøsten, som har bevæbnet terroristerne i Syrien, vil altså blive stillet til regnskab. Godt!
Og Venstre afviser kategorisk, at danskere med mellemøstlig baggrund, der tager til Syrien for at deltage i "borgerkrigen," må komme tilbage! Godt!
Så fik vi endelig aflivet den gentagne vestlige skrøne om, at den langt overvejende del af "oppositionen" består af "moderate sekulære" fredelige reformkræfter, der kæmper for demokrati - modsat en marginaliseret ekstremistisk fløj, bestående af al Queda militser og andre islamistiske terrorgrupper.
For hvis det forholdt sig sådan, som vi jo hele tiden får at vide, kunne Venstres retsordfører Karsten Lauridsen jo forholdsvis roligt sende 90 unge demokrati-forkæmpere til Syrien - og lade dem vende tilbage til Danmark!
USA, Nato og den sagnomspundne Frederik Harhoff vil endvidere oprette en krigsforbryderdomstol i Syrien - efter jugoslavisk forbillede i 1993.
På linje med Milosevic- styret, skal Assad-regeringen altså ensidigt anklages for krigsforbrydelser, for at bombe den civilbefolkning, (der langt overvejende støtter Assad, ellers var styret jo faldet for længst under presset af de (hundred)tusinder af terrorist-strømme USA og co. kontinuerligt sender ind i Syrien!)
Det kan altså ikke falde Harhoff og co ind, at de feje terrorister naturligvis skjuler sig blandt civilbefolkningen - på skoler, hospitaler, i bygningskomplekser o.s.v. Mere travlt har de jo heller ikke med at blive martyrer!
Harhoff: Assad-styret gør selvfølgelig hvad det kan for at undgå at ramme dets støtter i civilbefolkningen, men skulle Assad da undlade at forfølge disse morder-bander? Hvilken regering ville gøre det?
Harhoff og de andre topjurister må et eller andet sted have et juridisk-moralsk problem med sig selv.
Er de da ikke bevidste om, at de bliver brugt politisk af USA og Nato-landene til juridisk at retfærdiggøre deres stedfortræderkrig mod Assad-styret?
Og hvordan kan de selektivt bringe internationale retsnormer i spil, når de samtidigt og bevidst
ignorerer grundlæggende USA- og FN retsnormer, der klart forbyder stater at støtte terrorister - og hvor FN påbyder regeringer retten til at bekæmpe væbnede oprørere?

Michael Sølvvig

Det er hykleri, det her. Det er skammeligt igen at fjerne fokus fra de værre forbrydelser, der har foregået og foregår i nabostaten Israel.
Det er deprimerende at jødiske kredse har fået så meget magt, at Israel og dets krigsforbrydere næsten kører frihjul.

ellen nielsen

Tag også statslederne med af de lande der har forsynet flere af oprørsgrupperne med penge, våben og ideologi.

og de vestlige lande, som bl.a. DK, der tilsyneladende helt lovligt og samvittighedsløst - uden om FN - forsyner oprørsgrupper med 'hellige krigere', så Assad kan fortsætte med at ha/få ret i,
at oprørsgrupperne bl.a. består af banditter og terrorister fra vesten!

georg christensen

At der endelig er nogle, som endelig går igang med "bevisførelsen" for en fremtidig "proses", er virkelig ønskværdigt og påkrævet, Det burde også forlængst være sket hvad angår "Afghanistan og Iraq" krigene. Når vesten på bedste amerikansk vis bare trumler frem, er der ikke noget, at sige til, at russerne rejser sig. Alligevel forstår jeg ikke Putins holdning i Syrien krisen, det tror jeg heller ikke russerfolket gør.

Til EUROPÆERNE kan der kun siges, se ikke bare på, men vis jer som et samlet "folk", som let kan indeholde både russere tyrkere og arabere, og lad os i fællesskab få skabt et samlet "EURABISK" rige,

Et "rige", hvor "sikkerhed" og forståelse for hinanden danner grundlaget, sammen med "frihandel" på en måde, som ikke begrændses af forskellighedens barrierer, men som virkelig kan opleves.