Læsetid 4 min.

Ukrainske antisemitter er med i magtspillet

I Ukraine har det højrenationalistiske parti Svoboda fået mere magt end nogensinde efter Maidan-revolutionen. Partiets voldelige ageren og tidligere antisemitiske udtalelser vækker bekymring, først og fremmest i Sydøstukraine
Oleg Tjahnibok er leder af partiet Svoboda og specifikt nævnt på en antisemitisk liste. Der står også parti- og parlamentsmedlem Igor Mirosjnitjenko, som i sidste uge overfaldt en chef for den statsejede tv-kanal.

Oleg Tjahnibok er leder af partiet Svoboda og specifikt nævnt på en antisemitisk liste. Der står også parti- og parlamentsmedlem Igor Mirosjnitjenko, som i sidste uge overfaldt en chef for den statsejede tv-kanal.

Gleb Garanich
25. marts 2014

Det er et stærkt højrenationalistisk parti. De er regulært antisemitiske og homofobiske.« Sådan omtaler den tidligere Sovjet-korrespondent og forfatter Leif Davidsen de ukrainske politikere fra partiet Svoboda (hvilket betyder frihed, red.), der er den næststørste partner i landets nye koalitionsregering.

Leif Davidsens kritik er langt fra den skarpeste af slagsen. Enkelte vestlige eksperter og journalister går så langt som at beskrive Svoboda som neonazister. Hvis et lignende parti kom til magten i et EU-land, ville det uden tvivl resultere i »en meget løftet pegefinger« fra europæiske politikere, vurderer Leif Davidsen.

»Når vi tænker på, hvor følsomme vi i Europa er med den slags, og hvordan vi for eksempel reagerede, da Jörg Haiders parti blev en del af regeringen i Østrig, er det lidt underligt, at reaktionen er, som den er. Men her har man besluttet sig for, at man ikke skal skabe splittelse i den fælles front mod Rusland og Putin, og før det mod Janukovitj«, siger forfatteren.

Således mødtes EU’s udenrigspolitiske chef, Catherine Ashton, og flere andre europæiske politikere med Svobodas leder, Oleg Tjahnibok, allerede i slutningen af 2013, da den såkaldte Maidan-bevægelse mod den daværende præsident Janukovitj var ved at tage fart.

Værre end ’jødesmovs’

Svoboda har ellers længe været kendt som et kontroversielt parti, der i 2012 røg i top fem på den årlige liste over alverdens antisemitter, som Simon Wiesenthal Center offentliggør ved årsskiftet. Samme år fik Svoboda cirka 10 procent af stemmerne ved det ukrainske parlamentsvalg.

»Det er et ekstremt parti, hvis repræsentanter er kommet med udtalelser, der er nedgørende og fornærmende mod jøder«, fastslår rabbiner Abraham Cooper, der står i spidsen for udarbejdelsen af Simon Wiesenthal Centers liste. Han hæfter sig især ved Svoboda-medlemmernes brug af ordet »sjid«, der er langt stærkere end for eksempel det danske »jødesmovs«.

»Det er værre end det engelske ’dirty jew’«, forklarer Abraham Cooper.

Men jøder er ikke den eneste gruppe, Svoboda har talt nedgørende om. Det samme gælder russere i Ukraine, som i øvrigt ville blive ramt, skulle partiets officielle politik blive gennemført. For Svoboda er bl.a. fortaler for, at ukrainske statsborgere, der ikke taler godt ukrainsk, skal fratages statsborgerskabet.

Sådan en lov vil gå ud over mange russere i først og fremmest Syd- og Østukraine, der har russisk som deres første sprog og ofte kun taler russisk. I det hele taget er fordelingen af ukrainsk og russisk nærmest 50/50 i Ukraine, der er blevet beskrevet som »en stat, men ikke en nation« af den tidligere amerikanske ambassadør i Sovjetunionen, Jack F. Matlock. Ikke desto mindre lykkedes det for Svoboda og andre højrenationalistiske kræfter at få vedtaget en kontroversiel lov i det ukrainske parlament – som noget af det første efter den afsatte præsident Janukovitj’ flugt.

Loven degraderede det russiske sprogs status og kan meget vel have haft indflydelse på spredningen af konflikten til især Østukraine, hvor man siden har haft sammenstød mellem pro-Maidan og prorussiske demonstrationer og grupperinger.

Den fungerende ukrainske præsident, Oleksandr Turtjinov, nægtede at underskrive loven, som dermed ikke er trådt i kraft, men skaden er sket, konstaterer Leif Davidsen.

»Signalet er sendt. For ligesom i Danmark er der også i Ukraine forskel på den førte politik, og på hvordan politikken opfattes. Og jeg kan godt forstå, at folk i Sydøstukraine bliver nervøse over en lov imod deres sprog og kultur og tænker ’Det første, de gør, er at fratage mig mit sprog’«, siger Leif Davidsen, der mener, at Svoboda »bruger sprog som politisk våben«.

Overfald på tv-chef

Sproget er dog ikke det eneste våben, Svoboda bruger. Flere af deres medlemmer er nemlig heller ikke blege for at lade knytnæverne tale. I sidste uge gik det ud over Aleksandr Pantelejmonov, chefen på den store statsejede tv-kanal, der blev overfaldet af Svoboda-folk anført af parlamentsmedlem Igor Mirosjnitjenko. De var angiveligt utilfredse med, at kanalen transmitterede Vladimir Putins tale fra Moskva, som også blev transmitteret på for eksempel dansk tv. Pantelejmonov blev ydmyget, slået og tvunget til at skrive under på en ’frivillig’ fratrædelse. Det hele blev optaget på en video, der ligger frit tilgængeligt på Youtube. Mest påfaldende er det måske, at samme Igor Mirosjnitjenko er næstformand i ytringsfrihedskomiteen i det ukrainske parlament.

Selv har han aldrig været bange for at bruge sin ytringsfrihed. Det resulterede bl.a. i, at han – sammen med partilederen for Svoboda, Oleg Tjahnibok – blev specifikt nævnt på Simon Wiesenthal Centers antisemitiske liste i 2012.

Overfaldet på Pantelejmonov er blot én i en række voldelige episoder, som ukrainske højrenationalister har stået bag på det seneste. Det er bl.a. gået ud over politikere, politifolk og jøder.

»Der har været voldelige angreb på jøder, hvor to eller tre synagoger er blevet angrebet af uidentificerede grupper,« oplyser rabbiner Abraham Cooper fra Simon Wiesenthal Center.

Det er dog ikke Svoboda, men først og fremmest højreorienterede militser, der flere gange har vist, at de er parate til at bruge vold. Den stærkeste blandt disse grupperinger er Pravyj Sektor (Højre Sektor), som nærmest er en paramilitær enhed, der i øvrigt netop er blevet registreret som politisk parti.

Både Svoboda og ledende folk fra Højre Sektor har dog trods alt »dæmpet deres retorik«, efter den nye koalitionsregering er blevet dannet, fortæller Leif Davidsen, der ligesom Abraham Cooper hæfter sig ved, at det for tiden især er modstanden mod Putin og Rusland, der binder den nye ukrainske koalition sammen.

»Men Svoboda og lignende grupperinger har stadig meget at bevise på grund af deres tidligere opførsel,« siger Abraham Cooper. »De ukrainske ledere står over for historiske beslutninger i et land med en lang tradition for antisemitisme. Og med de udtalelser, der er kommet fra flere personer fra det yderste højre, som nu er blevet vigtige magtspillere, kan man roligt sige, at mange mennesker holder vejret.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner

Prøv en gratis måned med uafhængig kvalitetsjournalistik

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Brugerbillede for Espen Bøgh
  Espen Bøgh
 • Brugerbillede for Nic Pedersen
  Nic Pedersen
 • Brugerbillede for Per Pendikel
  Per Pendikel
 • Brugerbillede for Jeppe Petersen
  Jeppe Petersen
Espen Bøgh, Nic Pedersen, Per Pendikel og Jeppe Petersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Steen Sohn

Om de fascistiske kræfter i Ukraine

»Når vi tænker på, hvor følsomme vi i Europa er med den slags, og hvordan vi for eksempel reagerede, da Jörg Haiders parti blev en del af regeringen i Østrig, er det lidt underligt, at reaktionen er, som den er. Men her har man besluttet sig for, at man ikke skal skabe splittelse i den fælles front mod Rusland og Putin, og før det mod Janukovitj«, siger [Leif Davidsen].
(Overtegnedes kursivering)

Nu siges det også i Information. Når andre tidligere har antydet noget i den retning i debattrådene , er de blevet overfaldet af en sværm af forargede, der skreg ’Putin-elskere’ og ’Russia Today-hjernevaskede’ efter dem.

Nic Pedersen, Viggo Helth, johnny lang, erling jensen, Bo Carlsen, Heinrich R. Jørgensen, Claus Oreskov, Thomas Holm, morten Hansen, Rasmus Kongshøj, Torben Selch, Jeppe Petersen, Bill Atkins, Rune Petersen, Torben Nielsen, Eva eldrup, Per Torbensen, Lars Olsen, Thorsten Lind, Jan Weis, Niels Mosbak og Niels-Holger Nielsen anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Tom Paamand

Det kan på ingen måde bringe mit pis mere i kog, at EUs udenrigspolitiske chef er mødtes med alle de store oppositionsledere i Ukraine. Heller ikke selv om et af disse demokratisk valgte politikeres parti hedder Svoboda, og generelt er nogle ret dumme svin. Men det irriterer mig når artiklen ikke nævner at EU-chefen mødtes med dem alle, og i stedet får det til at fremstå som om mødet var arrangeret udelukkende med Svoboda. Det er simpelt hen uhæderlig journalistik.

Udover at en udenrigspolitiske chef naturligvis både skal og bør snakke med alle parter, er det på rent fiktiv vis at EU her fører sig frem som fredsmæglere i en konflikt, som EU selv kraftigt har lagt fundamentet til. EUs krav om at Ukraine, der netop befinder sig midt mellem Øst og Vest, kun må lave aftaler eksklusivt med EU, kunne kun føre til uro. EU som et titulært "Fredens Projekt" har ikke alene fejlet, men agerer konfliktskabende i svær grad.

johnny lang, erling jensen, sascha olinsson, Bo Carlsen, Heinrich R. Jørgensen, morten Hansen, Jens Thaarup Nyberg, Rasmus Kongshøj, Torben Selch, Jeppe Petersen, Marina Kasimova, Per Torbensen, Bill Atkins, Niels Mosbak, Rune Petersen og Preben Rasmussen anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Jan Weis

Her kan man så – alt efter temperament - nyde én af de postmoderne SA-Schlägertrupps – bankende løs på Aleksandr Pantelejmonov – rendyrkede fascister - der åbenbart risikerer at havne som EU’s nye bonkammerater – Wohl bekomms! …

Folk skal såmænd nok stemme på dem - så de havner i det ny parlament – og så sikkert i regeringen – og så … - men det kan efterhånden næppe bringe nogens pis i kog – pesten breder sig også i andre EU-lande – Ungarn er opdaget …

http://www.youtube.com/watch?v=S-zuK_gfQn8

Claus Oreskov, Torben Selch, Jeppe Petersen, Niels-Holger Nielsen, Eva eldrup og Per Torbensen anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Per Torbensen
Per Torbensen

Ukraine er et uhyggeligt,har altid givet myrekryb læs bogen:Timothy Snyder:Blood lands.
En enkelt gnist og de tager økser og hakker og gentager deres mord på jøder og russere-myrekryb.

Brugerbillede for Preben Rasmussen
Preben Rasmussen

Og det er dette Ukraine, eller rettere en del af det, EU foreløbig putter 80 mia kr i.
Til gavn og glæde for oligarkerne og en veletableret korruption.

EU har med sin utroligt klodsede ageren boostet konflikten omkring Rusland og Krim.
Enten er det naivitet eller dumhed der driver EU's såkaldte udenrigspolitik.

Bo Carlsen, morten Hansen, Torben Selch, Jeppe Petersen, Rune Petersen og Per Torbensen anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Per Torbensen
Per Torbensen

Mosbak-Engelsted var lidt inde på en teori om,at når kup regeringen i Kiev ikke længere kunne bruge nationalisterne så.............

Heinrich R. Jørgensen, morten Hansen, Jens Thaarup Nyberg, Torben Selch, Rune Petersen og Niels Mosbak anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Steen Sohn

... andre fortsætter, hvor Per Torbensen sluttede i formiddags:

- Muzychko was an embarrassment for the government. The allegation that the February 21 coup in Kiev was executed by mostly fascist forces is based on the roles that Tenyukh, Muzychko and others played in it. Removing them now may be an attempt to clean the image of the putschists.

http://www.moonofalabama.org/

Torben Selch, Rune Petersen og Per Torbensen anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Per Torbensen
Per Torbensen

Ole Sohn.
Ja den klassiske formel for institutionelle mord og kup som vi kender fra USA og Sydamerika i min levetid.

Claus Oreskov, Torben Selch og Rune Petersen anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Steen Sohn

Julia Timosjenkos hadtirader mod de otte millioner russere i Ukraine, som hun vil udslette med atomvåben (Putin skal dog kun have en kugle for panden), vækker nu stærk bekymring i den tyske regering:

http://www.spiegel.de/politik/deutschland/ukraine-timoschenkos-tiraden-g...

Bo Carlsen, Nic Pedersen, Thorsten Lind, Claus Oreskov, Jens Thaarup Nyberg, Niels Mosbak, Per Torbensen, Torben Selch, Jeppe Petersen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Jeppe Petersen
Jeppe Petersen

Tak til Information for endelig at forsøge på at bringe et lidt mere nuanceret billede af situationen i Ukraine!

Brugerbillede for Claus Oreskov
Claus Oreskov

@Steen Sohn. Godt link – så fruen er parat til at dræbe 8 millioner russere med A-bomber! Det kalder jeg for en orange revolution

Espen Bøgh, Per Torbensen, Rune Petersen og Thorsten Lind anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Alexander Carolinus
Alexander Carolinus

Lige netop det som russerne har sagt fra starten af, men som danske reuters repeaters kaldte for konspirationsteori de første uger efter kuppet i Ukraina

Brugerbillede for Heinrich R. Jørgensen
Heinrich R. Jørgensen

Preben Rasmussen:
"Enten er det naivitet eller dumhed der driver EU's såkaldte udenrigspolitik."

Der er andre mulige årsager, end blot de to du nævner. :-)

Brugerbillede for georg christensen
georg christensen

Så længe, den "Ukrainske revolution", ikke har fundet sine egne ben, bør "Europæerne" ikke blande sig.

Hvad Russerne , vedrørende Krim halvøen har begået, er kun en "bagatel" i forhold til, hvad "nato" i Iraq har bevirket.

NB: Jeg skammer mig over at at være "dansker" i en "globaliseret" verden. En verden, hvor kun "finansindustriens" værdiløse "alkymister" regerer.

Brugerbillede for sascha olinsson
sascha olinsson

Det er dejligt at læse en mere nuanceret analyse af Krim/Ukraine/Rusland situationen. At EU har været stærk medskyldig i denne hårdt elskalerende situation er desværre tydelig og fortsætter i Amerikanske fodspor i forsøget på at isolere Rusland. Denne efterfølgende propaganda er en hævdvunden taktik til at få befolkningernes opmærksomhed afledt- men fra hvad præcist vil jeg gerne vide?!

Brugerbillede for Preben Haagensen
Preben Haagensen

At kalde partiet Svoboda højrenationalistisk er en stærk underdrivelse, partiet er et renlivet nazistisk parti der har rødder tilbage til de ukrainske nazister i Vestukraine, som samarbejdede med tyskerne under 2. verdenskrig. Svoboda tog navneforandring fra Ukraines national-sociale parti (læs national-socialistiske) til Svoboda, det ser jo pænere ud i omverden.

Claus Oreskov, Per Torbensen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Sune Olsen

Steen Sohn:

"u siges det også i Information. Når andre tidligere har antydet noget i den retning i debattrådene , er de blevet overfaldet af en sværm af forargede, der skreg ’Putin-elskere’ og ’Russia Today-hjernevaskede’ efter dem."

Nu synes jeg selv at jeg har fulgt rimeligt godt med i artiklerne og kommentarerne vedrørende Ukraine, men jeg har altså ikke fundet en eneste kommentar der lever op til din karakterisering.

Det er rigtigt at der er blevet kommenteret over den ret tydelige støtte til Putin og de mange ukritiske henvisninger til Putin-tv blandt kommentarerne her på siden, men ingen af disse har været i forbindelse med antydningen af at Ukraine er et dybt korrupt samfund og at højrenationalister og nynazister uden tvivl har benyttet sig af den politiske situation til at profilere sig. Såvidt jeg kan se er alle rørende enige om det faktum.

Nu kan jeg kun tale for mig selv, men kommentarerne vedørende at mange kommentatorers komplet ukritiske forhold til Putin og hans imperialistiske handlinger, er i forbindelse med den ubetingende støtte til til Putins eget højrenationalistiske og teokratiske projekt. Tilsyneladende så skal man ifølge disse ukritiske Putin-støttende kommentarer skelne mellem de forfærdelige, og de er som alle lignende grupperinger ret afskyvækkende, ukrainske højrenationalister og nynazister, men man skal klappe ad og støtte de russsiske ditto. Og man skal skelne imellem den amerikanske imperialisme og den russiske imperialisme, den første er udelukkende af det onde, mens den sidste tilsyneladende har gode sider. Jeg mener ikke at begrebet "imperialisme" kan gradbøjes, ej heller højrenationalisme og fascisme, men det er der jo ret tydeligt mange der mener her på siden. Denne kommentar tråd alene bærer tydelig vidnesbyrd om det.

Brugerbillede for georg christensen
georg christensen

Ukrainske antisemiter og nationalister, er alt for udpræget i det Ukrainske politiske korrupte system. hvilket burde give EUROPAS politikere lidt mere tid til eftertanke indtil de får ryddet op i deres eget korrupte politiske system.

Som "indfødt og følt" Europæer, med Europæisk folkelig tankegang, ikke at misforstå med "magtbegærlige" Europolitiske tankegange, så er mit håb for EU folket stadig, at Russerne og Tyrkerne endelig bliver inddraget i ,på en eller anden måde i vores "fællesskab", at vores politikere endelig forstår, at "EUROPA", uden russere og tyrkere ikke har nogen form for overlevelses mulighed.

NB:Ved det kommende såkaldte "europavalg", vil min stemme lande på et "europakritisk" parti sammen med et "nej" til "patentunionen", en union,som i grunden ikke har noget med prisen at gøre men kun som et par "håndjern" om både hænderne og benene hos os alle. "Iderne" kan let udvikle sig og videreudvikles uden patentbeskyttelse. Patentbeskyttelsen er kun en forhindring for nyudviklingen.

Brugerbillede for Joen Elmbak

Aktuel meningsmåling for kandidater til præsidentvalget i Ukraine:
Forventet stemmeprocent: 84; 20% har ikke besluttet sig.

Højrekstremister: Yarosh (Højre Sektor) 1%, Tyahnybok (Svoboda) 2%

Andre kandidater: Poroshenko: 25%, Klitschko 9%, Timoshenko 9% Tigbika 8 % Dobkin 4% Simonenko 4% Lyashko 4% Gritsenko 4%.

Der gives også tal for dem, som er sikre på at de vil stemme, og de har samme billede. Poroshenko, Klitschko og Timoshenko er de tre førende kandidater.

@Georg christensen
- er det ikke bedre at holde sig til emnet for artiklen - ellers bliver kommentarerne blot en forvirrende collage f forskelligt materiale ...

Brugerbillede for Troels E. Lund
Troels E. Lund

Til Sune Olsen (og Steen Sohn)
Jeg har også undret mig over Steen Sohn's påstand om at overfaldene fra den "sværm af forargede, der skreg ’Putin-elskere’ og ’Russia Today-hjernevaskede’ efter dem."
Søgefunktionen på information.dk finder ikke andet end Steen Sohn's eget indlæg når der søges på disse ord.
Men han - eller dem der anbefaler hans indlæg - skal naturligvis have mulighed for at komme med dokumentation for påstandene. Kan han ikke det må vi konstatere at hans troværdighed er ikke eksisterende.

Brugerbillede for Espen Bøgh

Rådden vestlig politisk indblanding omkring Ukraine, hvis bagvedliggende blonde formål alene er den totale udradering af Rusland i små bidder.

Den såkaldte revolution i Ukraine mod Janukovitj (retfærdig som uretfærdig, - vælg selv) blev alene gennemført af en lille by autonom voldelig gruppe på 1/2 - 1 mio. borgere, som indsatte sig selv som landets legitime regering, og hyldet og modtaget i vesten såvel i Amerika og EU med åbne arme.

Landet øvrige 45 mio. indbyggere har ingen som helst indflydelse haft herpå, og kan næppe forventes at blive hørt efterfølgende ved et demokratisk valg, som det ser ud nu.

- INTET VESTLIGT LAND OG DETS POLITIKERE VILLE OVERHOVEDET ACCEPTERE DETTE HJEMME HOS DEM SELV, men omgående sætte militæret ind for at opretholde "normale" politisk demokratiske tilstande for hele landets befolkning.

Hvordan kan vestes dobbeltstandard og dobbeltmoral ellers svigte demokratiet så omfattende ved sin omfavnelse af et selvudnævnt by autonomt miljø i demokratiets navn, uden samtidig også at fornægte demokratiet?

De politiske ledere såvel indenfor parlamentet som udenfor har deklaseret sig selv som samarbejdspartnere for vesten, og dens demokratiske værdier, og som Leif Davidsen påpeger historisk med Østrigs Jørg Haider, og som EU selv peger på af problemer i Tyrkiet i øjeblikket.

Vesten nærer ved sin politiske dobbeltstandard selv udviklingen fra Moskvas side, som måske endog er mere demokratisk end vestens dobbeltstandard, når de handler og vil sikre sproglige områder retten til livet og deres levesteder, som nu syntes i fare for såvel forfølgelse og udryddelse fra disse selvudnævnte by autonome politiske opkomlinge med både fascistiske og nazistiske tilbøjeligheder.

Vesten har politisk en rigtigt dårlig sag, hvis den fortsat forsvarer disse by autonome selvvalgte repræsentanter for forfølgelse og udryddelse af dele af befolkningen i Ukraine, - netop det man tidligere kritiserede Stalin for i det gamle Rusland.

Brugerbillede for Claus Oreskov
Claus Oreskov

Medborgere – I må forstå at en kommende præsident i Ukraine først udpeges i det skjulte af USA og først derefter vælges af folket!

Per Torbensen, Thorsten Lind, Lars Olsen og Heinrich R. Jørgensen anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Claus Oreskov
Claus Oreskov

USA's & Europas samarbejde med det yderste fascistoide højre i det tidligere Østeuropa har stået på siden 2. verdenskrig. Det tilflød denne lille gruppe en strøm af penge og våben gennem mange år. I nyere tid har USA og Eu landene åbnet, forskellige ngo kontorer, som er befolket med det yderste højre. Det er altid disse folk man ser på TV når ”almindelige” mennesker udtaler sig om Sovjetunionen og Putins Rusland. Møder man dem privat eller læser deres hjemmesider – få man hurtigt at vide at alle problemer skyldes en jødisk sammensværgelse.
Ledt baggrunds litteratur for at forstå fascismens rødder i Ukraine:
B.F. Sabrin: ” Alliance for Murder The Nazi-Ukrainian Nationalist Partnership in Genocide” Sarpedon New York 1991.
Henrik Krüger & Niels Levinsen: “Fascismens Internationale Net I Dag” Bogan 1977
(denne bog bliver desværre aldrig for gammel – stammer fra dengang der fandtes journalister som både havde viljen og modet til at lave dybtborende journalistik)

Brugerbillede for Heinrich R. Jørgensen
Heinrich R. Jørgensen

Her er mere propaganda og fiktion fra onkel Vladimir.

I indslaget påpeges bl.a. følgende:
"Studies found a total of 250 mainstream sources lied that the snipers belonged to Yanukovich. Only seven of the entire mass media even mentioned the bombshell leak and those that did framed the report to suggest it couldn't possibly be true"

Da Russia Today er det nye Pravda, antager hjernedøde (som undertegnede) subliminalt alt der påstås, som den skinbarlige sandhed.

Brugerbillede for Espen Bøgh

Claus Oreskov
28. marts, 2014 - 13:45

- NEJ, sådan hænge det sgu ikke sammen!

Folket neste ret er derefter "kæft trit og retning"!