Læsetid: 2 min.

Danmark klar med ekstra bevilling til GGGI

Klimaorganisationen GGGI gør fremskridt. Men bevilling bliver ingen blankocheck, understreger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen
Udland
13. maj 2014
Scanpix

Der er behov for, at klimaorganisationen GGGI husker de fattige og lader den sociale dimension indgå i grøn vækst, lyder det fra fire generalsekretærer i danske udviklingsorganisationer.

Opfordringen fremgår af en rapport, som de fire organisationer har bestilt. Hos handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) deles meningen om, at der er behov for øget fokus på især fattigdomsarbejdet, og at der derfor er behov for en ny bevilling til GGGI.

»GGGI er en ny organisation, som Danmark har været med til at stifte, og fordi den ikke er så gammel, så har den heller ikke uanede ressourcer,« siger Mogens Jensen.

»Derfor er det helt nødvendigt, at landene bidrager med ressourcer, hvis GGGI skal kunne udføre sine opgaver,« fortsætter ministeren.

Ifølge Mogens Jensen forbereder man fra dansk side en bevilling på 90 millioner kroner, som skal løbe over tre år og udbetales et år ad gangen.

»Men vi giver heller ikke bevillingen som nogen form for blankocheck. Vi ønsker et langsigtet arbejde i GGGI, fordi det er nødvendigt, hvis man vil arbejde i den type af organisationer og med den type af problemstillinger,« siger han.

»Vi har klart tilkendegivet, at vi udbetaler pengene for et år ad gangen og nøje vurderer de fremskridt, som GGGI gør. Derfor er der helt klare betingelser hæftet på den bevilling, som Danmark giver,« tilføjer ministeren.

I rapporten fra de fire organisationer, Ibis, Care Danmark, Mellemfolkeligt Samvirke og Folkekirkens Nødhjælp, peges der på, at GGGI skal rette op på sit fokus på fattigdom, rettigheder og civilsamfundet, der ellers er vigtige elementer i den danske udviklingsstrategi.

»Jeg synes, der er grund til at hæfte sig ved, at man i rapporten også anerkender de fremskridt, som er sket i GGGI, og det de har formået at lave både i Cambodia og Etiopien,« siger Mogens Jensen.

»Det er fuldstændig i overensstemmelse med de vurderinger i den rapport, som Udenrigsministeriet har lavet og fået lavet i forbindelse med vores optakt til at godkende ny bevilling,« fortsætter han.

Noget andet, Mogens Jensen hæfter sig ved i rapporten, er overensstemmelsen mellem de anbefalinger og de ting, som regeringen arbejder for i GGGI fremadrettet.

»På den måde ser jeg rapporten som et konstruktivt indspil til den videre proces med udviklingen af GGGI som en organisation, der arbejder for at sikre, at også udviklingslande får grønne klimastrategier,« siger Mogens Jensen.

GGGI står for The Global Green Growth Institute. Organisationen har base i Sydkorea og arbejder for at kombinere økonomisk vækst med miljømæssig bæredygtighed.

GGGI kom sidste år i offentlighedens søgelys, da det kom frem, at Lars Løkke Rasmussen (V), havde rejst for en million kroner i sit embede som formand for organisationen. Pengene gik til flyture på første klasse, luksushoteller og limousiner.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Ja, hold da fest man. Sørgeligt......................

Morten Balling

Iagttagelse: Man bør generelt være forsigtig med at stole på mænd der går med slips.

Torben Nielsen, morten Hansen, Anne Eriksen, erik mørk thomsen, Rasmus Kongshøj og lars abildgaard anbefalede denne kommentar
Rasmus Kongshøj

Utroligt at der er råd til et skånejob på første klasse til Lars Løkke, når man tænker på alt det, der i øvrigt ikke er råd til.

Hvor mange sosuer, skolelærere eller pædagoger kunne man have fået for de 90 millioner?

morten Hansen, Henrik Christensen, Anne Eriksen, Dorte Sørensen, erik mørk thomsen, Rune Petersen og lars abildgaard anbefalede denne kommentar
erik mørk thomsen

Skal Lars Løkke nu igen havde familien med ud af rejse, eller hvad skal vores penge gå til.
Lars Løkke fået nyt tøj og sko,af de penge, Venstre få os os
De fattige komme pengen ikke til gavn, med Lars Løkke i spidsen for noget som heldst

Rune Petersen, lars abildgaard, morten Hansen og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar
Tue Romanow

Gad vide, hvor grelt det skal være før GGGI mister sin bevilling fra DK?

Rune Petersen, lars abildgaard, morten Hansen, Lise Lotte Rahbek og Henrik Christensen anbefalede denne kommentar
John Houbo Pedersen

Gridske,Grådige, Gennemkorruptes Instution. Må det stå for

Rune Petersen, lars abildgaard og morten Hansen anbefalede denne kommentar
Anne Eriksen

"GGGI er en ny organisation, som Danmark har været med til at stifte, og fordi den ikke er så gammel, så har den heller ikke uanede ressourcer,« siger Mogens Jensen"

Danmark så muligheder for handel med Syd-Korea og måske potentielt fordele for politikere uden "krævende opgaver".
Hvad blev der af den norske undersøgelse?
Hvem tror på "fattigdommen" omend måske kun den åndelige?
Klart, at der ikke er "uanede" resurser.

Mogens Jensen og Danmark burde overveje, hvor meget vi skal udnyttes!

Søren Johannesen

Verdenshistoriens dyreste Power Point præsentation!
GGGI er intet andet end det, en PPT .....

Wilhelm May

Det er simpelthen en skandale! Pengene kunne bruges meget bedre end at betale Lars Løkke's liv i luksus. Man kan kun undre sig, hvorfor Mogens Jensen ikke er den mindste smule kritisk over for GGGI.

Claus Jensen

"Hos handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) deles meningen om, at der er behov for øget fokus på især fattigdomsarbejdet, og at der derfor er behov for en ny bevilling til GGGI."

Mogens Jensens ræssonnement er imponerende: GGGI har problemer med rod i regler og regnskaber, cronyisme, korruption eller det der ligner, spild, luksusvaner, uvedkommende lobbyarbejde, fejlprioriteringer af lande og projekter, almen kompetence. Derfor skal vi give dem større bevillinger, således, at der udover ovenstående også kan blive lidt tilovers til de fattige.

Socialdemokratiets version af trickle-down U-landsbistand.

Rune Petersen, Henrik Christensen, lars abildgaard, Steffen Nielsen, morten Hansen og Tue Romanow anbefalede denne kommentar
Martin Madsen

Det er jo bare en pensionsopsparing og nyttejob til overflødige politikere.
De kan jo desværre ikke alle blive chef for NATO..
Vi andre prøver jo også at lægge lidt til side til evt arbejdsløshed og alderdom.
Vi vælger bare løsninger der ikke smager af nepotisme og korruption.