Læsetid: 8 min.

’Jeg er en konservativ europæer’

Vesteuropa har forladt de kristne værdier, mener den russiske politiker og debattør Vitalij Milonov, der forsvarer og støtter de kristne og russiske interesser i både hjem- og udlandet
Vitalij Milonov på sit kontor i Sankt Petersborg. Bag ham hænger et portræt af Kirill, patriarken af Moskva og hele Rusland.

Vitalij Milonov på sit kontor i Sankt Petersborg. Bag ham hænger et portræt af Kirill, patriarken af Moskva og hele Rusland.

Ekaterina Egorova

3. maj 2014

Et stort flag på den modsatte væg er noget af de første, man ser, når man træder ind i Vitalij Milonovs toværelseskontor i det imponerende Mariinskij Slot, der huser Sankt Petersborgs byråd i hjertet af Ruslands næststørste by. Flaget minder om det russiske flag med tre vandrette striber, hvor den nederste stribe er rød, og den i midten er blå. Mens den øverste stribe er hvid på det russiske flag, er den dog sort på flaget, der refererer til den selvudråbte Donetsk Folkerepublik. Vitalij Milonov har fået det fremstillet og hængt det op i sit kontor for at vise støtte til prorusserne i Østukraine.

Endnu et flag dukker op, når man går igennem det lange lokale forbi et hold af Milonovs personlige assistenter og ind i et mindre værelse, hvor byrådsmedlemmets eget skrivebord befinder sig. Het er et serbisk flag, som Milonov har fået i gave under en rejse til Kosovo.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Gorm Petersen

Der vil kunne dannes en u-uhellig alliance mellem Rusland, Sydeuropa USA, (bortset fra NY og San Francisco) og hele den muslimske verden om et fælles anliggende:

Konservative kernefamilie-værdier.

De katolske skoler i DK har stor søgning af muslimske indvandrere - familieværdier betyder mere end finere teologiske detaljer.

De "Kulturradikale enklaver" i nordvest-europa og 2 amerikanske storbyer risikerer at blive dæmoniseret.
Fordi de udgør en så forsvindende lille andel af jordens befolkning.

Thomas Holm

Der er forskel på at være konservativ og at være reaktionær.
I min mening er manden reaktionær.

Karin Bennedsen, Peter Taitto og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Manden ved ikke, hvad de kristne værdier er: vend den anden kind til, vær ikke din broders vogter, kun Guds nåde frelser for fortabelse, synd har intet med sex. men alt med materialisme at gøre.

Rasmus Kongshøj, Andreas Trägårdh og Gorm Petersen anbefalede denne kommentar
Gorm Petersen

De såkaldte "kulturkristne" som hovedpersonen her, bliver altid stumme, når nogen - som her PH - konfronterer dem med, hvad der rent faktisk står i Ny Testamente.
Den teologi - der som den eneste - kan siges at kunne udnytte det "tros-vidnesbyrd" de mange martyrer bragte til torvs. Der findes ingen anden teologi, der kan henvise til martyrerne som vidner - mindst af alt den oprindelige farisæiske jødedom.

Gorm Petersen

Milonovs valg af temaer lyder nu godt nok lidt DF-agtige (dem mod os). Det er nok ikke så meget hans indlæg, som det er Putins måde at skaffe russisk patriotisme på, der synes at fokusere på "gammeldags familieværdier".

Noget der meget bygger på at advare mod vestligt "dekadence og skørlevned". En melodi, der kendes fra den muslimske verden - store dele af USA - ja selv dele af Sydeuropa.

Måske kommer Nordvesteuropa til at fremstille sig selv endnu mere dekadent og skørlevneds-agtigt end der er belæg for. Måske har medierns ønske om at vække "sensation og forargelse" (sladderpresse-genet) givet et fortegnet billede af vores del af verden.

Jørgen Garp

Man behøver vel som svar på dette kun at citere fra David Rehlings (dr) leder i samme dags avis - med en enkelt præcisering:
"Beklageligvis er der i Europa stadig et land, der lider af de dårligdomme, der førte først kejsertyskland og siden Hitlers styre mod katastrofe for sig selv og omgivelserne. Det er et land, hvor demokrati ikke formår at fæste rødder, et land, som optræder truende over for sine naboer, flytter grænser med våbenmagt, undertrykker sine mindretal (herunder homoseksuelle!), har historisk forurettelse som sit påskud og storhedsvanvittig genrejsning som sin ambition."