Læsetid: 5 min.

Mulighederne i at tilhøre ’den tabte generation’

Disse års europæiske ungdomsgeneration er blevet kaldt ’den tabte generation’. Særligt i Sydeuropa udfordres unges forventninger til fremtiden drastisk af krisen. Denne reportages to forfattere har gennem et års rejse rundt i Europa besøgt 24 lande og sovet i 100 forskellige unges hjem. Hjemvendt er de i tvivl om, hvorvidt det er dårligt, at Europas unge bliver voksne i en krisetid
Belèn og hendes kæreste Ben fra Malaga er i årevis blevet tudet ørene fulde om den triste ledighedsstatistik for unge, der i Spanien ligger mellem 40 og 50 pct. ’Men helt ærligt, hvad kan man regne med andet end sin lyst?’ siger Belén, der faktisk har et job, men tænker på at flytte til Sydamerika med Ben. 

Belèn og hendes kæreste Ben fra Malaga er i årevis blevet tudet ørene fulde om den triste ledighedsstatistik for unge, der i Spanien ligger mellem 40 og 50 pct. ’Men helt ærligt, hvad kan man regne med andet end sin lyst?’ siger Belén, der faktisk har et job, men tænker på at flytte til Sydamerika med Ben. 

Elena Maria Askløft

3. maj 2014

Det er nu præcis et år siden, at vi pakkede vores bil og tasker. Fyldt med tøj, udstyr og spørgsmål ville vi på et års rejse gennem kontinentet møde andre europæiske unge og finde ud af, hvordan det egentlig er at være en tabt generation.

»Mine forældre ryster på hovedet af os. De synes, vi er sindssyge, fordi vi vil kvitte vores job og tage til Sydamerika,« siger Belèn til os under den varme sol i Málaga. Hun er kæreste med Ben, og de to er henholdsvis 28 og 29 år.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu