Læsetid: 2 min.

Russisk politiker: Boykot dansk MGP

Kendt russisk værdidebattør kalder Melodi Grand Prix for et ’sodomitisk show’ og kritiserer samtidig Danmark for at have givet for mange rettigheder til de homoseksuelle
3. maj 2014

Rusland bør boykotte det europæiske Melodi Grand Prix, der bliver afholdt i næste uge i København, for at undgå, at de russiske tv-seere oplever den østrigske dragdeltager Conchita Wurst. Det mener den populære russiske politiker Vitalij Milonov, der ofte har haft held med at sætte dagsordenen i verdens største land, selv om han egentlig ’kun’ er byrådsmedlem i Ruslands næststørste by, Sankt Petersborg.

»Vi har aftalt, at vi skulle være med i en europæisk sangkonkurrence, men vi er blevet snydt. Det har vist sig, at man har slæbt en eller anden syg person, der klæder sig ud som kvinde, med. En hermafrodit eller hvad han nu er – hvad skal det til for? Vi sender to vidunderlige piger af sted og deltager for at lytte til sangene – ikke for at se på perverse behårede typer,« siger Vitalij Milonov, som for et par år siden tog initiativet til den efterhånden meget kendte russiske lov om forbud mod ’homoseksuel propaganda’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Hvordan perverterede synspunkter, som disse østeuropæere fremturer med, kan vinde genklang blandt smalsporede og uoplyste masser, er til forundring for resten af verden. Uden seksuel frisætning er der ingen frihed - magthavere ønsker at kontrollere, hvad folk foretager sig kønsligt; men hvad denne kontrol skal tjene, er der efterhånden ikke noget samfundsmæssigt grundlag for.

Henrik Nielsen, Karsten Aaen og Esben Nielsen anbefalede denne kommentar
Egon Maltzon

Selv om det er et stort offer, overvejer jeg squ at se programmet, bare for at genere den idiot.

Henrik Nielsen, Sabine Behrmann, Per Klüver og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Erik Karlsen

Peter og Egon,
husk nu, at i disse for vort land - nej, jeg mener for et naboland til Rusland - så svære tider holder vi debattører med Rusland og ikke med det galt afmarcherede, fascistiske Vesten.... ;-) LOL

@ Peter Hansen. Pas på Peter H, du er ved kanten med kategorien 'disse østeuropæere.' Manden er en oppisker af nationalistisk stemning i Rusland. Og hans synspunkt vedrørende Danmark, er formentlig ikke mere radikalt end dit vedrørende Rusland.
Vores ophidselse over Putin-Rusland er berettiget. Og jeg er enig med Karlsen i, at alt for stor et felt af as er for besnærede af Ruslands politiske rejsning. Vi bør være på vagt. Putins appeller til sit folk kan vi se som fascisme. Putins taler giver genlyd af Rom 1919. Kropsdyrkelsen, den patetiske selvhævdelse, foragten for vestens demokrati og parlamentarisme, den overdrevne nationalisme. "Med hensyn til værdier, ser vi også i Vesten: sejr til Viktor Orban i Ungarn, sejr til Marine Le Pen i Frankrig.." sagde Putin i et 4 timers interview på russisk tv i forrige uge. Det var hans eneste ord om Vesten. Vi ser også at de russiske anti-homolove er begyndelsen til nye tankesæt: Nogen mennesker er mere værd end andre, og det har åbnet for troen på, at det russiske folks værdier er mere værd end alle andres. Med sin omtale af Moskva som 'det tredje Rom' kalder Putin på en ide om, at det russiske folk har en historisk mission. "Døden kan være smuk, når der gælder at dø for sine venner og sit fædreland." Dét skal vi frygte. Dét og Putins opråb til nationalistiske kræfter i Europa.
Næppe havde Vesten iværksat sanktioner mod Putin førend fremtrædende vesteuropæiske nationalister, som Marine Le Pen ilede til Moskva, og kaldte venstens reaktioner på Krim-annexionen for russofobi. Lorenzo Fontana fra italienske Liga Nord kaldte Rusland for en mønsternation. Chefen for Grækenlands Gyldent Morgenrøde kaldte på en 'naturlig alliance' mellem Grækenland og Rusland. Nigel Farage, der er formand for UKIP, som er EU-allieret med Enhedslistens Folkebævelse mod EU, talte om at Europa har 'blod på hænderne'. Ungarns højreekstreme Jobbik-parti er Putinbegejstrede.
Der er ingen grund til at tro, at Putin ikke til fulde vil udnytte højrekræfterne i Europa til at svække EU. Og socialismeromantikken omkring Rusland bør forstumme.
http://www.spiegel.de/politik/ausland/putin-in-ukraine-krise-rechtspopul...
http://www.spiegel.de/politik/ausland/putin-in-ukraine-krise-rechtspopul...

Henrik Nielsen, Nike Forsander Lorentsen, Christian Pedersen, Karsten Aaen, Uffe Illum, Bjørn Pedersen, Bjarne Kim Pedersen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Anne Eriksen

Jamen, glimrende - lad russerne blive hjemme - både fra Grand Prix og andre selvstændige lande!

På den anden side, skal vi passe på herhjemme, at vi ikke havner i et kontrolsamfund i den kaliber...

Korrektion til: "Det mener den populære russiske politiker Vitalij Milonov, der ofte har haft held med at sætte dagsordenen i verdens største land."
Rusland dækker sandt nok verdens største landflade, men for perspektivets skyld, for ikke helt at overvurdere denne mærkelig nation:
Kina: 1350 mio indbyggere
Indien: 1210 mio. indbyggere
EU: 506 mio. indbyggere
USA 314 mio. indbyggere
Indonesien: 238 mio. indbyggere
Brasilien: 192 mio. indbyggere
Pakistan: 173 mio. indbyggere
Nigeria: 152 mio. indbyggere
Rusland: 143 mio. indbyggere
Japan: 126 mio. indbyggere
Mexico: 112 mio. indbyggere
Phillippinerne 92, Vietnam 91, Ægypten 80, Tyrkiet 75
Det hindrer selvfølgelig ikke storhedsvanvid, hivlket vi også kender fra den danske nationalistsjæl.

Steffen Gliese

Lars Dahl, der er ikke ægte nationalisme i Danmark, vi har ikke stormagtsdrømme, men vi vil gerne bevare de goder og rettigheder, vi med held byggede op i efterkrigstiden, og som en ny, meget populær økonomihistorie også ønsker skal afløse det nuværende konkurrencevanvid. - Var de lande, du opremser, i tide blevet opdelt efter folkeslag, havde vi haft en fredeligere, mere demokratisk og mere lige verden. Små lande med håndgribelig kort vej mellem højeste og laveste har nogle automatisk indbyggede fordele, som vi desværre ikke er særligt gode til at benytte os af.

Bjørn Pedersen

Det er lidt spøjst at ham tossen er ophavsmand til en lov mod homoseksuel "propaganda" med begrundelsen af homoseksualitet er skadeligt for børn, og den iøvrigt sindssyge, tilsyneladende populære (i Rusland) logik med at homoseksuelle ligestilles med pædofili, når besiddelse af børneporno er fuldt ud lovligt i Rusland. Kan selvfølgelig være at det kun er homoseksuelt pædofili, der ses som et problem hvis man er en ultra-nationalististisk besat af nationens "renhed".

odd bjertnes

Peter Hansen, når jeg kigger ud over de 7 milliarder overflødighedshorn af hjernevirksomhed der dominerer kloden kan jeg godt finde formål med hvad du så med let sind kalder 'kontrol med hvad folk foretager sig kønsligt'.
Hvor meget det så lige angår uskyldige homofile på denne side af inseminerings-klinikken ? :-D

Neil Butler

I never understood this game. Is not about good music, is not about music at all. Seemingly is all about the worst of the worst.

It looks rather like a war, with allies, enemies and the whole thing. Sad.

@Peter Hansen. Jeg var vist ikke tydelig nok med min pointe. Undskyld.
1. Jeg er ikke så vild med, at vi kaster folk i grupper: 'disse østeuropæere'. De er mennesker ligesom os. Og det er folk i DF også. Så vi er nødt til ikke at stemple alle østeuropæere, og dér, syntes jeg, var du lige ved grænsen.
2. Jeg mener, at nationalismen i Danmark er ægte nok. Jeg ser det sådan, at hivs DF f.eks. eller EL eller andre eu-modstandere gnider sig glade i hænderne, over at 'Putin kan snyde EU,' så er vi et farligt sted. Det sted står vi i al fald tæt på i og med at stribevis af de forskellige europæiske nationalister er begejstrede over Putins nationalisme, og han over deres.
Jeg tror ikke, at datidens græske, kroatiske, finske, lettiske, litauiske, danske, norske, svenske, hollandske osv. osv. nationalister havde stormagtsdrømme, men de var begejstrede for hvordan Hitler kunne samle sin nation om en stor ide. Og det er her - både jeg og forskellige tyske medier nu ryster i bukserne. Jeg har venner, der sidder i Ukraine, som har været soldater, og nu er reserve. For dem - og for mig - er vi på randen af en krig, hvori de kan blive dræbt. Vi kan ikke trække på skulderen, og sige, at det jo ikke er nogen verdenskrig, fordi Rusland ikke tilstræber noget verdensherredømme. Men hvordan var det nu det var med Sudetertyskland, og og og
3. Jeg mener, at den nationalisme, der også præger den danske venstrefløj er til skade for vores samfund. Den giver fremmedhadske alt for let spil, og det bliver alt for plausibelt at skrige 'forræder' efter folk, der ikke vil hade fremmede. Og tricket ... det er jo, at det bare starter med én slags fremmede, og så ruller lavinen. Gør den ikke det nu?
Jeg har arbejdet internationalt - også med solidaritetsarbejde - også med flere års ophold i udlandet. Og det kan godt være en drøm, at verden kun var befolket af 3 mia. mennesker, og at de levede fredeligt med hinanden, men den drøm sætter ingen retning for verdens fremtid.
Jeg synes, din tese om de lille samfund er smuk. Men jeg opfatter den mest som en nationalromantisk drøm. om Vajende korn, og brede bøge ved salten østerstrand.
Få steder i Europa har nationalliberale været i stand til at smadre lokalpolitisk engagement i Danmark. Og vi må nok erkende at i dagens samfund er mediestrømmen blevet mere væsentlig end bækken. Og Facebook vigtigere end familieudflugten.
En drøm og små selvforsynende samfunds fredelig sameksistens, er smuk, men ikke en del af mit verdensbillede. I mit verdensbillede, er det væsentligt, at store råstoftunge nationer som Rusland indefra kittes sammen af et had mod andre - og med en drøm om en 'hellig' mission'.

Søren Johannesen

Al kommunikation har et formål og ofte, for ikke at sige altid, er det ikke det vi tror!
Lærer vi det nogen sinde? Man må spørge sig selv hvem som skriver materialet til dette Byrådsmedlem og hvorfor noget medie vælger at viderebringe budskabet, så ufordøjet!
Hvad er formålet med budskabet? Er det at opildne os til vrede og had mod den ene side af tåbelighederne? Det stiller i hvert fald den anden side i et bedre lys, ikke sandt? Hvem er medierne?
Det er muligt at man aldrig fandt WMDs i Irak, men et stor show blev dog stablet på benene alligevel!
Det er muligt der ikke er meget kvalitet over musikken i Eurovision, men et stort show får vi!
Lad os håbe det udelukkende bliver det på scene i B&W Hallen og at vi ikke er ved at blive lokket til at slippe det Stoltenbetgske NATO løs på nogle mennesker vi ikke kender øst på! Vi får se! Tingene har det med at ske, hvad hulan VI end måtte mene om det!
LIVE and LEARN!

Ljudmila Trojanova

Neil Buthler, you are right that it is a game. A very very big game.
Fordi der er rigtig meget på spil lige i øjeblikket, derfor alle kneb gælder. Blot for at finde et ekstra stykke lort for at sætte Rusland i dårlige lys.
En stor artikel om en ekstravagant og ikke så klog politiker ( der har altid været plads til den slags klovner i russiske politiske liv, bare Zhirinovskij en figure for sig selv) siger noget kritiske om MGP. Ikke et eneste ord, hvor og under hvilke omstændigheder han udtalte sine ønsker. Var det et interview til en avis? Eller i et program i fjernsyn? Eller blot ved køkkenbordet?
Til gengæld er det kun telegrammer om massakre i Odessa og andre modbydelige ting, som foregår i Ukraine.
Læseren skal altid holdes opdateret, hvor slem det udemokratiske Rusland er.
Derfor er det ret overraskende at læse om noget lignede, men som sker i demokratiets eksemplariske land.
"The Arizona Legislature gave final approval Thursday evening to legislation that allows business owners asserting their religious beliefs to refuse service to gays". Det er vist nok også en slags lovgivning, ikke? Men tys-tys, det er Rusland, der er et uhyre, det sker ikke noget lignede i den demokratiske verden.
http://www.csmonitor.com/USA/Latest-News-Wires/2014/0220/Arizona-religio...

Eva eldrup, Søren Johannesen og Torben Selch anbefalede denne kommentar
Erik Karlsen

Ljudmila,
hvad har du gang i? Hvis Vitalij Milonov har udtalt sig ved køkkenbordet, må de da have en russisk udgave af "Se Og Hør".
Rusland er uden tvivl et demokratisk samfund (mere eller mindre....), men selv om et flertal af en befolkning går ind for undertrykkelse af seksuelle minoriteter, har man da ret til at være imod det. Synes du ikke det selv? ;-)

Jeg synes, du minder mig mere og mere om Arash Shariar (jeg savner ham lidt her på disse sider..........) ;-)

Ljudmila Trojanova

Det som jeg gør her, Erik Karlsen, er det, som jeg altid har sat stor pris på - ytringer min mening. Som plejer at være velargumneteret.
Information er vist nok ikke "Se Og Hør" og jeg har erfaret, at når en seriøs avis skriver om en persons udtalelse, og oven-i-købet bygger hele artiklen på det, fortæller avisen også hvor og hvorledes det udsagn blev registreret. Ellers lyder det som -lige som du lige har nævt - den gule presse.
...mit kommentar drejde slet ikke om undertrykkelse af seksuelle minoriteter. Og dog, jeg lagde jo link om, at det lige så godt kan foregå i urokkelige demokratiske samfund. Men det gjorde jeg kun for fremhæve forskellen på, hvordan pressen reagerer, når DET SAMME TING sker i Rusland og ikke i Rusland.
Du har sandsynligvis slet ikke åbnet linket, gjordu du?

Bjørn Pedersen

@Ljudmila
"Læseren skal altid holdes opdateret, hvor slem det udemokratiske Rusland er."
Og hvad er der galt i det, når Rusland nu engang er udemokratisk? Er du så stor en nationalist at al kritik af Putin, af russisk politik, af sociale problemer i Rusland, skal ses som en "trussel" mod din og alle russeres "russisk-hed"? At ingen må sige at der er noget galt med noget eller nogen i Rusland, fordi... hellere have en illusion om perfektion end indrømme fejl?
Du holdte os lige opdateret med hvor udemokratisk USA er - selvom det nok snarere var et tilfælde af den gamle "А у вас негров линчуют" end det var en oprigtig bekymring om mindre demokrati i USA. Hvis det lovforslag bliver en realitet, vil det få væsentlig mere kritik bare i USA end kritik af homoloven fik i Rusland. Og i modsætning til russerne, kan amerikanerne godt tåle kritik af deres land, både indefra og udefra, og betragter det ikke som noget at tude over på samme måde som du gør nu. At affeje al kritik af problemer i ens eget land med "Og hvad så med USA?" er sgu en dårlig vane fra Sovjettiden. Det er intet andet end en dårlig undskyldning for aldrig at ændre noget i ens land som politikere kan ty til når de vil sidde på deres flade og skrabe korruptionspenge ind. Hvis hver gang den danske regering, og den danske befolkning i udlandet, blev kritiseret for et eller andet, svarede med "Jamen, i Rusland er det da meget værrere" ville vi sgu heller ikke få løst nogle problemer herhjemme. Det eneste vi ville blive gode til, ville være at frasige os ethvert kollektivt ansvar som befolkning og vores politikere ville gøre en kunst ud af at frasige sig ansvar fordi der er altid nogle andre et eller andet sted der "er lige så slemme eller værrere, så det er uretfærdigt at kritisere eller forvente noget som helst af os".

Ljudmila Trojanova

Bjørn Pedersen, jeg har været en del tid her blandt Informations kommentariser og alle mine kommentar kan du nemt finde under mit navn og bedømme, hvem jeg er og hvad jeg "kæmper" for.
Dog en ting kan jeg afsløre omgående: for de mange år jeg har boet i Danmark har jeg aldrig læst/set/hørt noget positivt om Rusland i danske medier.

Steffen Gliese

Lars Dahl, den første og bedste grund til små samfund er den, man finder hos Rousseau: at folk er tilstrækkeligt nær på hinanden til at give den enkelte udstrakt frihed i livet - og i fællesskab deltage i ordningen af fællesskabets sager.

Helene Nørgaard Knudsen

Jeg er enig: Boykot MGP. DR får 4 milliader om året til at lave public service og så kommer de farende og skal have ekstra bevillinger på omkring 75 millioner. Hvad er problemet? kan i ikke lægge et budget eller kan i ikke følge det?

Lasse Damgaard

Who cares about MGP anyway ?

På den anden side - de der homoer får rigelig meget opmærksomhed - det er måske der hvor jeg syntes de har en brist. De føre sig frem og skal ses og høres og beundres og hades og skrives om og deltage i - og i det hele taget okkupere sendefladen.
Som om de er en mere udsat gruppe, end så mange andre der bliver forfulgt pga. de ikke harmonere med en eller anden mainstream konservatisme, der diktere uniform og dresskode.
- WHO cares about MGP anyway - en mainstream konservativ ikke event , med indlagt selvhysteri og smagsdom på sms.
Klart en Konservativ russer bruger denne her ligegyldige platform, lige som homo'erne føre sig frem i blitzlys og skal ses uanset hvad - så skal han bare høres uanset hvad
- men med indlagt sms dom, bliver manden kun til spas og homo'ens sag bliver igen alles smag

Henrik Nielsen

@Ljudmila Trojanova:
Jeg giver dig ret i, at de danske medier ikke er objektive længere. Det var de trods alt bedre til under den kolde krig. Dengang befandt Danmark sig (billedligt talt) mellem to store psykopater, USA og USSR, der igennem hver sin megafon råbte os deres version af sandheden ind i hovedet. Da var vi tvunget til at tænke selv. Nu er det USA, der alene bestemmer, hvad der er sandhed, og de danske medier hjælper sjældent borgerne med at gennemskue amerikanske manipulationer og løgne.

Lovforslaget om at tillade handlende i Arizona at nægte at betjene homoseksuelle har måske ikke været omtalt i Information, men det har da været omtalt af bl.a. TV2 og Jyllands-Posten. Prøv at google: arizona homoseksuelle.

I Arizona opgav man hurtigt lovforslaget, da man blev truet med økonomisk boykot på en række områder. Jeg føler mig ikke overbevist om, at et lignende lovforslag ville møde tilsvarende modstand i Rusland. Men måske er jeg bare et offer for de danske mediers manipulation?

I øvrigt er det lidt sært med den diskrimination: De fleste af os kunne godt se, at det var vanvittigt, at man i Arizona ville lovliggøre forskelsbehandling af homoseksuelle. Men på den anden side var der mange, der rystede på hovedet over, at en dansk retsinstans forbød et hotel på Amager at forskelsbehandle mænd. Der er igen relevant forskel på enkeltværelser med bad på Amager og de varer, handlende i Arizona måtte have at tilbyde deres kunder. Den væsentlige forskel består i, at de potentielle ofre for diskriminationen i Arizona var homoseksuelle, de tilhører en minoritet, mens diskriminationen på Amager potentielt var rettet imod halvdelen af jordens befolkning, den halvdel som i årtier har fået tudet ørerne fulde af, at den alene i kraft af sit køn er skyld i snart sagt alle verdens ulykker.

Erik Karlsen

"Du har sandsynligvis slet ikke åbnet linket, gjordu du?"

Ljudmila,
det var ikke nødvendigt, for jeg vidste det godt i forvejen. Så ny er den nyhed jo ikke længere.... ;-)

I øvrigt bliver der jo også bragt artikler, når der f.eks. er masseskyderier i USA, og disse artikler prøver da ikke ligefrem at antyde, at det er helt i orden med den US-amerikanske våbenlovgivning.

Ljudmila Trojanova

Nej, Henrik Nielsen, jeg giver fuldstændig ret i din tvivl om, " et lignende lovforslag ville møde tilsvarende modstand i Rusland."
Jeg anvendte Arizona eksempel for at sammenligne et land med 200 år demokrati og det andet, hvor demokratiet er næsten nyfødt og stadigvæk ikke stå fast på sine fødder. I øvrigt blev straffe for homosexualitet i Danamrk afskaffet kun for 38 år siden:"1976 blev den sidste strafferetlige forskel på homoseksualitet og heteroseksualitet fjernet, idet aldersgrænsen for strafbart seksuelt forhold, der tidligere havde været 18 år, blev nedsat til 15 år." http://biblioteksvagten.dk/single_question.asp?quid=150024:3846c868-984d...
I Rusland bliver man ikke straffet for homosexualitet og der er en del af moderne kunstner, bl.a. popstjerne ( er der nogen der husker TATU, som i øvrigt sang til åbningsceremoni af Vinter OL 2014, sikker noget vrøvl - 2 lesbiske piger åbner OL i et land, hvor den sexuelle adskillelser bliver forfølgt? https://www.youtube.com/watch?v=iNrvmHPDOic)
Min kommentar drejer sig om, at de vestlige medier ikke giver nogen chancer for læserer at lære forskellige sider af Rusland at kende. Udelukkende negative. Og det er meget skadeligt både for Rusland og for Vesten, fordi tilliden svækkes.