Læsetid: 8 min.

Selv uforenelige interesserer kan finde løsninger i EU

De 766 folkevalgte medlemmer af Europa-Parlamentet er ansigterne på det europæiske demokrati. Men hvad laver de mange parlamentarikere egentlig på en gennemsnitsarbejdsdag? Information følger i hælene på den unge svenske parlamentariker Amelia Andersdotter fra morgen til aften for at få et indtryk af demokratiet i funktion
Amelia Andersdotter (t.h.) fra det svenske Piratparti sidder i Parlamentets grønne partigruppe – og hun er med sine 26 år det yngste medlem i labyrinten af gråhvide korridorer i det enorme parlamentskompleks i Bruxelles. Her lytter hun med skeptisk mine til en kollega i en mødesal i Parlamentet.

Bjarke Ørsted

3. maj 2014

Aftalen var at mødes kl. 11, men den bliver lidt i 14, før det lykkes at finde Amelia Andersdotter – Europa-Parlamentets yngste medlem – i labyrinten af gråhvide korridorer i den monstrøse parlamentsbygning i Bruxelles’ europæiske kvarter.

For Amelia Andersdotter – valgt for det svenske Piratparti – begyndte dagen kl. otte med et morgenmøde om handelshemmeligheder, kl. 10 blev ugens program og strategi diskuteret med medarbejderne på kontoret, kl. 11 skulle hun lige mødes kort med en svensk masterstuderende. Men mødet trak ud, så hun løber direkte videre til en arbejdsfrokost, hvorfra hun nu kommer, på vej til næste møde i lokale 5E1 – det vil sige 5. sal, område E, rum 1.

Her skal hun som del af den grønne gruppe i parlamentet koordinere gruppens holdning forud for en afstemning dagen derpå.

»I må undskylde, men mandage er altid lidt hektiske. Det er den dag, du mødes med alle dem, du ikke normalt ser,« forklarer hun, da vi et kvarters tid senere skridter ned gennem de anonyme gange mod hendes kontor for enden af en anden anonym gang, der dog straks får lidt karakter, da vi nærmer os.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Karsten Aaen
Karsten Aaen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu