Læsetid: 3 min.

Økonom: Adgang til uddannelse for alle er nøglen til lighed

De nordiske lande er verdens mindst ulige, og den lige adgang til uddannelse er hovedårsagen, siger franske Thomas Piketty
24. juni 2014

Lige adgang til videregående uddannelse for alle – uanset forældrenes indkomst – er hovedårsagen til, at Danmark og de øvrige nordiske lande er verdens mest lige, siger den bogaktuelle økonom Thomas Piketty, hvis succes har givet ham tilnavnet ’rockstjerneøkonomen’.

Den status blev understreget, da Piketty mandag aften besøgte London School of Economics (LSE), hvor han talte for fuldt hus i universitetets tilknyttede teater – de almindelige auditorier var for små til at rumme de mange, der efterspurgte billetter.

»Den vigtigste kraft, der kan skubbe i retning af en reduktion i uligheden, er distributionen af færdigheder og viden; mere rummelige sociale institutioner og uddannelsesinstitutioner. Det er forklaringen på, at de nordiske lande er tættere på lighed end noget andet sted,« svarede Piketty på et spørgsmål om, hvorvidt han er stødt på et perfekt samfund, og hvad et middel til at reducere uligheden kunne være.

Han understregede dog, at ingen lande er perfekte, og at »der er meget, man kan lære af alle lande«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu