Læsetid: 1 min.

Tjæresands-mine opgivet i Canada

For høje omkostninger og manglende olierørsledninger får Total til at droppe projekt i Alberta, Canada
17. juni 2014

Det franske olieselskab Total og dets canadiske partnere har netop oplyst, at man opgiver den såkaldte Joslyn North-mine for udvinding af olie fra tjæresand i Canadas Alberta-provins, et projekt til 11 mia. dollar.

Årsagen er ifølge avisen The Globe and Mail stigende omkostninger kombineret med de fortsat ikke-godkendte og forsinkede udbygninger af olierørsledningsnettet fra Alberta til udskibningshavne i Canada og USA.

Total fik i 2005 licens til udvinding af tjæresand i området og fik i 2011 grønt lys til at indlede selve produktionen. Planen har været at nå en produktion på 160.000 tønder tjæresand om dagen i 2020. Nu er det store projekt imidlertid skrinlagt.

En beslutning lokale miljøorganisationer ifølge canadiske medier jubler over.

»Dette projekt ville have skabt over 12,5 milliarder liter giftige affaldsstoffer pr. år, når det var i fuld drift, foruden at det naturligvis ville give udledning af drivhusgasser,« sagde Mike Hudema, talsmand for Greenpeace-Canada.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Folketingsvalget er forbi, men magten skal stadig holdes i ørerne.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement. Første måned er gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu