Læsetid: 1 min.

Tjæresands-mine opgivet i Canada

For høje omkostninger og manglende olierørsledninger får Total til at droppe projekt i Alberta, Canada
17. juni 2014

Det franske olieselskab Total og dets canadiske partnere har netop oplyst, at man opgiver den såkaldte Joslyn North-mine for udvinding af olie fra tjæresand i Canadas Alberta-provins, et projekt til 11 mia. dollar.

Årsagen er ifølge avisen The Globe and Mail stigende omkostninger kombineret med de fortsat ikke-godkendte og forsinkede udbygninger af olierørsledningsnettet fra Alberta til udskibningshavne i Canada og USA.

Total fik i 2005 licens til udvinding af tjæresand i området og fik i 2011 grønt lys til at indlede selve produktionen. Planen har været at nå en produktion på 160.000 tønder tjæresand om dagen i 2020. Nu er det store projekt imidlertid skrinlagt.

En beslutning lokale miljøorganisationer ifølge canadiske medier jubler over.

»Dette projekt ville have skabt over 12,5 milliarder liter giftige affaldsstoffer pr. år, når det var i fuld drift, foruden at det naturligvis ville give udledning af drivhusgasser,« sagde Mike Hudema, talsmand for Greenpeace-Canada.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu