Baggrund
Læsetid: 5 min.

Er Aleppo ved at falde til Assads styrker?

Mens verden kigger mod Irak og Gaza, synes Syrien i stigen- de grad at blive delt op mellem Assads styrker og den ekstreme grup- pe ISIL. Syriens største by, Aleppo, er ved at blive omringet af regimets styrker, mens ISIL’s jihadister tromler henover Vestens foretrukne – men også temmelig militært underernærede oprørere
Aleppo er længe blevet tæppebombet af styret for at jage civile ud og svække oprørsstyrkerne. Her samler en ældre mand en madras op fra gaden efter regeringsstyrkernes luftangreb 4. juli

Aleppo er længe blevet tæppebombet af styret for at jage civile ud og svække oprørsstyrkerne. Her samler en ældre mand en madras op fra gaden efter regeringsstyrkernes luftangreb 4. juli

Baraa Al-Halabi

Udland
16. juli 2014

Syrien er ikke det sted, verdens fokus først og fremmest er rettet mod i disse dage, men mens raketterne regner ind over Gaza, og jihadisterne fra ISIL konsoliderer sig i Iraks sunniområder, er situationen på slagmarken ved at forandre sig på en måde, der kan vise sig at være afgørende for Syriens fremtid. Aleppo har længe været den på én gang symbolsk mest ladede slagmark mellem regeringsstyrker og oprørere og samtidig det måske strategisk mest vigtige knudepunkt efter Damaskus i kampen mellem Bashar al-Assads styrker og oprørere, låst fast i en stillingskrig uden vinder, men rigeligt med tabere, ikke mindst beboerne og byen selv, der i vid udstrækning er blevet reduceret til ruiner. Den fastfrosne situation ser imidlertid ud til at ændre sig i den kommende tid til fordel for Assads styrker. Mens Aleppo i mange måneder er blevet tæppebombet af styrets luftvåben for både at jage civile ud og svække oprørsstyrkerne, har en offensiv rundt omkring storbyen erobret en række strategisk vigtige holdepunkter for regeringsstyrkerne – senest industribyen Sheikh Najjar få kilometer nordøst for Aleppo, som indtil for nylig var en af oprørernes vigtigste bastioner mod nord.

Tilbage er kun få områder kontrolleret af oprørerne, før regeringshæren har slået en komplet ring omkring Aleppo, der vil gøre det vanskeligt for byens oprørere at fortsætte kampen. Udenlandske journalister i byen er blevet advaret om, at de snart vil blive lukket inde i byen, hvis de ikke skynder sig ud. Samtidig har ISIL indledt en offensiv fra øst, som i denne uge resulterede i, at de overtog storbyen Deir Es-Zour fra andre oprørsgrupper. Gruppen sidder dermed på det meste af det østlige Syrien, når man ser bort fra de kurdiske områder – det næste mål er landområderne omkring Aleppo.

»Det ser ikke godt ud. Vi er bange for, at vi uden forstærkninger og flere våben vil tabe Aleppo-by til regimet og oplandet til ISIL,« siger Abu Hammoud, en militær leder i en af Syriens stærkeste oprørsgrupper, Liwa al-Tawhid – den nok stærkeste udfordrer til ISIL og regimet – til mellemøstmediet Al-Monitor.

Oprørere mister opbakning

Med knibtangsmanøvren synes en skæbne som Homs’ – hvor oprørere tidligere i år overgav og forlod byen til gengæld for et frit lejde efter i et par år at have været omringet og under belejring af overlegne regeringsstyrker – at være rykket tættere på for Aleppo. Og Assads styrker er nærmere endnu en vigtig, men også hårdt tilkæmpet og blodig strategisk sejr, efter at en offensiv i foråret i Qalamun-bjergene nær Libanon skar en del af oprørernes forsyningslinjer over.

Andre steder – primært Lattakia – har regeringsstyrkerne tabt territorium, men overordnet har regimet vundet frem, og erobringen af vigtige urbane centre er især et tilbageskridt for mindre rabiate islamistiske grupper, som med svindende støtte kæmper på to fronter med regimestyrkerne sponseret af Iran og Rusland, og et ISIL, der er blevet forstærket af sejrene i Irak og samtidig kun i meget begrænset omfang presses af regimet, der i store træk har valgt at lade den ekstreme gruppe arbejde i fred. Et luftangreb på ISIL for tre uger siden i Irak udgjorde en klar afvigelse fra den normale modus operandi – ikke blot fordi angrebet var på den forkerte side af grænsen, men også fordi det praktisk talt er første gang, Bashar al-Assad har brugt sit luftvåben mod gruppen.

For styret i Damaskus er ekstremisterne i ISIL klart den modstander, der er at foretrække, når krigens overgreb skal sælges til den syriske befolkning – og til det internationale samfund.

»Den eneste måde at løse situationen på er at arbejde sammen med præsident Assad,« forklarede Faisal Mekdad, Syriens viceudenrigsminister til The Guardian i et interview bragt mandag med overskriften »Bashar al-Assad is west’s ally against Isis extremists, says Syria«. Et interview, hvor han også hævdede, at en række lande søgte at etablere sikkerhedssamarbejder med det syriske styre, men også understregede, at »sikkerheds- sager ikke kan adskilles fra politisk samarbejde«.

For mange kommer de to sideordnede offensiver fra regimet og terrororganisationen ikke som nogen overraskelse. Assad-styrets direkte støtte til de ekstreme sunnioprørs netværk i Irak, som ISIL er udsprunget fra, under USA’s besættelse af landet, er velkendt – og mange modstandere af regimet ser mere eller mindre den ekstreme organisation som styrets konstruktion; hvis ikke ligefrem oprettet af det, så støttet via løsladelser af islamistiske fanger og fritagelse for angreb, mens ISIL især har rettet skytset mod andre oprørsgrupper i jagten på at kontrollere territoriet, og i mindre grad mod styret.

»Jeg kender godt rygterne,« sagde Mekdad til The Guardian. »Men til dem, der siger, at Syrien ikke gør sit bedste for at bekæmpe denne gruppe, kan jeg kun svare, at hvis disse ekstremister – Jabhat al-Nusra, Den Frie Syriske Armé og ISIL – dræber hinanden og kæmper om indflydelse og ekspansion, hvorfor skulle vi så være kede af det? Men den syriske hær har sine prioriteter, og vi vil beslutte, hvad vi vil gøre som det næste.«

Lige nu synes styrets langsynede og temmelig kyniske strategi at have båret frugt, og viceudenrigsministerens propagandasnak om nye forespørgsler er såmænd ikke så urealistisk i en situation, hvor ISIL fremstår som regionens store sikkerhedstrussel, og det syriske styre som noget nær de eneste, der kan bekæmpe dem – hvis de ellers ville. I mellemtiden er resten af den syriske opposition en falmende faktor, uanset om man taler om de islamistiske grupper med et lidt mere spiseligt program eller de mere regulære nationalistiske og lokale grupper uden udpræget islamistiske karaktertræk. De lovede våben til den ’moderate’ opposition fra bl.a. USA er omtrent så langt væk, som de altid har været, og Jordan afviste i denne uge at lægge jord til et CIA-træningsprogram af syriske rebeller. Viljen til at involvere sig med oprørerne synes generelt faldende, og spørgsmålet er, hvor meget ’moderat’ opposition, der er tilbage, hvis en by som Aleppo falder til styret.

Om Assad og venner er i stand til at overvinde ISIL, når tiden kommer til det, er imidlertid et helt andet spørgsmål. ISIL er ikke præget af hverken intern splid, våben- eller pengemangel – og deres langsigtede mål inkluderer næppe en Assad-kontrolleret sekulær stat.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jesper Wendt

Mon ikke Assad er godt tilfreds med, at Irak nu er involveret i krigen. Det gør ISIL sårbare, at de står med to fronter. Det er selvfølgelig en chance at løbe, at ISIL kupper Irak, men omvendt vil det lette opgaven betragteligt, om Irak bliver dybt involveret i kampene.

Hvem har så trænet og udstyret Jabhat al-Nusra, ISIL terroristerne - og den Syriske Armé, som Information, vedr. sidstnævnte, og i lighed med de øvrige USA- og Nato -styrede medier, differentieret (og falsificeret) kalder moderate oprørere?

Janus Agerbo, Rune Petersen, Martin Andersen, Eva eldrup og Sebastian Sander Oest anbefalede denne kommentar

Tjah, udenkrigsminister Lidegård gav yderligere 200 mio til de "moderate" oprørere. Det skete for et par måneder siden. Han fik sikkert ordre på det fra USA, som når de sig hop, spørger Lidengård: HVOR HØJT. Men DK er også helt unik - there is something rotten in the state of Denmark.

Eva har du en kilde til det du skriver - altså ikke at Martin Lidegaard og regeringen hopper når USA siger "hop" - men at Danmark har givet 200 mio kr til at smadre byerne i Syrien?

Lars R. Hansen

Følger du ikke med, Bill?

http://www.information.dk/telegram/484762

Lars R. Hansen

Du og Eva har jo meget lignende kildefortolkninger...

Jesper Wendt

Jeg synes også at mindes noget i den stil, men kan kun finde noget om 100 millioner - til de moderate oprører fra engang i Maj - men det kan vel også gøre det (B).

Jesper Wendt

Ah, 1-0 til Lasse. :p

georg christensen

Det gør så ondt, at se, og høre, hvad der hænder i Syrien.

Et lille bitte problem, som vestens diktatore, let kunne have løst, ved at opdele syrerfolket i to dele. Den ene del beskyttet af vestens demokrati opfattelse. Simpelthen beskyttet dem, som var villige til at følge med, i (det såkaldte veslige demokrati). Hvad gjorde vesten og hvorfor, mister vesten sin egen demokrati forestilling?.

Et spørgsmål, som let kan besvares: Vesten er lige så Udemokratisk, som de andre, diktature, kapitalistiske som kommunistiske eller socialistiske.

Småtbegavede snakesalige "pædikanter" , (troende politiske) holdninger ser sig selv i grøftekanten i forsøget på overalt at komme på banen, oftest, for at tilkendegive deres egen utilstrækkelighed.

NB: Min angst bestå i, at jeg er bange for, at både: Russerne, Araberne, Kinesene, Afrikanerne og sydamerikanerne taber tilliden til det vestlige "demokrati", og dets uhørligheder, og så skaber noget "andet", en anden form for "demokrati forståelse".
Nå ja, sådan er det "jo", så bare, når alt for mange "idioter", kæmper for deres egen selvforståelse.

Martin Andersen

Det er godt for alle religiøse grupper i det multireligiøse Aleppo/Syrien - på tværs af religioner (sunnier, shiiter, alawitter og kristne m.fl.) - at ISIS, som er beskrevet i artikel ovenfor, ikke har fodfæste i Aleppo/Syrien med hærgende fremfærd mod syrerne og mod alle de historiske helligsteder i Syrien, som er centrale for alle kristne, muslimer og jøder i og omkring Syrien og i hele verden:

Her holder ISIS parade med beslaglagte amerikanske militære køretøjer - ved Mosul i Irak, som engang hed Ninive, og som er en assyrisk kristen og shiitisk by - nu er de assyriske kristnes og shiiternes liv i Mosul truet af ISIS:
http://www.zerohedge.com/news/2014-06-25/isis-holds-parade-captured-us-m... den 25. juni
http://www.globalresearch.ca/iraq-isis-terrorists-target-assyrian-christ... den 18. juni

Her smadrer ISIS profeten Jonas' gravmonument i Mosul/Ninive i Irak (Jonas, som er kendt for at sluges af en hval):
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2685923/Shocking-moment-ISIS-mil... den 9. juli
http://da.wikipedia.org/wiki/Ninive
http://no.wikipedia.org/wiki/Jona

Her smadrer ISIS asysriske kristne historiske helligsteder og kirker og muslimske mindretals historiske helligsteder og moskeer i Mosul/Ninive, Irak:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2683087/ISIS-wages-war-Shia-Musl... den 7. juli

Her er billeder og beskrivelser af hærgende og terroriserende ISIS' fremfærd mod civile kristne og shiiter i Mosul/Ninive i Irak - juni og juli 2014:
https://www.forfulgt.dk/nyheder/2014/Juni/Naesten-1000-kristne-familier-...
https://www.forfulgt.dk/nyheder/2014/Juni/Kristne-i-Mosul-beretter-om-IS...
http://skriften.net/kristen-far-begik-selvmord-efter-isis-medlemmer-vold...
https://www.forfulgt.dk/nyheder/2014/Juli/Flygtninge-fra-Mosul-faar-hjae...
http://www.globalresearch.ca/iraq-isis-terrorists-target-assyrian-christ...
http://crossmap.christianpost.com/news/isis-in-mosul-orders-unmarried-wo...
http://www.globalresearch.ca/iraq-isis-terrorists-target-assyrian-christ...

Hvem står bag ISIS:
http://www.globalresearch.ca/the-islamic-state-of-iraq-and-the-levant-an... og http://archives.kpfa.org/data/20140618-Wed1300.mp3 - analyse jf. Michel Chossudovsky - den 19. juni
http://www.globalresearch.ca/the-latest-debacle-in-iraq-black-flags-over... - analyse jf. Mike Whitney - den 12. juni
http://www.globalresearch.ca/us-sponsored-commandos-responsible-for-abdu... - analyse jf. Souad Al-Azzawi - den 17. juni
http://www.globalresearch.ca/isis-made-in-usa-iraq-geopolitical-arsonist... - analyse jf. Tony Cartalucci - den 18. juni
http://www.globalresearch.ca/isis-in-iraq-a-cia-nato-dirty-war-op/5388486 - analyse jf. William Engdahl - den 25. juni
http://www.globalresearch.ca/the-iraq-isis-insurgency-and-the-anglo-amer... - analyse jf. Felicity Arbuthnot - den 18. juni
http://www.globalresearch.ca/isil-leader-closely-cooperating-with-cia/53... - den 16. juli
http://www.globalresearch.ca/isis-leader-abu-bakr-al-baghdadi-trained-by... - den 16. juli

Sebastian Sander Oest, Per Dørup, Niels-Holger Nielsen og Bill Atkins anbefalede denne kommentar
Helene Nørgaard Knudsen

Når store mænd ønsker at de var større betaler den lokale befolkning en frygtelig høj pris.

Eva eldrup, Per Dørup og Martin Andersen anbefalede denne kommentar
Niels Jespersen

Artiklen beskriver forholdene i Syrien så man ikke rigtigt kan genkende forholdene:

1. Syriens folk har længe været trætte af oprørerne som til en vis grad blev støttet i begyndelsen af nogle men bestemt langtfra majoriteten. Husk at det hele begyndte med demonstrationer, som hurtigt udartede til vold da mange politifolk blev skudt af ukendte gerningsmænd. Baggrunden for demonstrationerne og den lokale modstand som piblede frem var dels begrundet i vestens umiddelbare opbakning med våben og etablering af baser i Tyrkiet til folk som var i USAs sold, dels begrundet i langvarige tørker som gjorde forholdene utålelige for et par millioner i landbefolkningen i det nordlige Syrien og en omfattende arbejdsløshed blandt unge. Da Vesten greb chancen til at skade Syrien (det har altid været Vestens politik - eller , læs Israel, når det gælder Mellemøsten og Vesten - at nedbryde de lande i regionen som prøver at skabe uafhængige stater, som ikke bare bøjer sig for Israels hegemoni).

2. Den syriske hær har for over et år siden begyndt en kampagne med en succesrig strategi mod oprørerne, men det er vist undgået opmærksomheden i Vesten, bortset fra nogle uafhængige medier i Tyskland f. eks. Man benytter sig nu af lokale militser spm overvåger og bevogter områder under regeringens kontrol. Elitestyrkerne sættes ind hvor områder og byer skal erobres med støtte fra de lokale militser. Før spredte man elitestyrkerne for at forsvare alle strategiske steder, men det var jo åbenlyst ikke effektivt nok. Dertil kommer at man fik styr på logistik, brændstofforsyning og begyndte at gå efter den lokale befolknings opbakning til hæren ved brug af lokale militser. Denne strategi har det BND (Bundes Nachrichten Dienst - efterretningsvæsen) betegnet som effektiv og på langt sigt nok afgørende. - for over et r siden!
3. Den lokale befolkning bakker op om Assad langt overvejende.De blev hurtigt klar over at oprørerne var for spredte uden noget samlet program eller mål, og slet ikke var i stand til at styre landet. Ødelæggelserne i sig selv er også nok til at folk ikke støtter oprør. Kun de syrere, som sidder i udlandet uden nogen folkelig opbakning - men til gengæld med prædikatet den fri syriske opposition , som USA og andre støtter - er i realiteten modstandere af Assad. Men de ahr aldrig haft folkelig opbakning, uanset hvad vestlige medier påstår. De udgøres af gamle flygtninge fra det muslimske brooderskab, som ville indføre en religiøs stat i landet (på linje med andre religiøse grupper)

kilder:

www.patrickseale.com (artikler (og bøger, som er det mest indsigtsfulde man kan tænke sig) af den helt store kender af Syrien, Partrick Seale, som nu er død desværre, efter sygdom det sidste års tid - men han har skrevet det bedste jeg har set om Syrien)

www.charlesglass.net (artikler og bøger af veterankorrespondent for ABC News, Charles Glass, nu fhv. men med stort indblik i forholdene, som stemmer med Patrick Seales beskrivelser i høj grad - men ikke med vestlig presses propagandatemaer!)

Bill Atkins, Per Dørup, Rune Petersen og Martin Andersen anbefalede denne kommentar
Helene Nørgaard Knudsen

Det gik galt da Vesten opdagede at dem vi støttede også medtalte grupper som ISIS og ISIL og hvad der kan skrabes sammen af religiøse ekstremister i regionen. Hvordan kan man mene at Afghanistan var en succes? Irak? Hvis succes-kriterierne har været andet end at destabilisere regionen har man ikke opnået andet end at fjerne en diktator eller 2. Vi glemte at hjælpe med at bygge landende op igen. Vi havde ganske enkelt ikke råd.

Karsten Olesen

Aleppo har været uden vand siden 2.6, hvor oprørerne ødelagde vandforsyningen.

Man kan følge begivenhederne via Hussamov11 på twitter, der gennem hele krigen har befundet sig i Aleppo:

https://twitter.com/Hussamov11

"3 hours of electricity a day. 40~50 days without water. One artillery round every minute. Welcome to hell on earth. Welcome to Aleppo."

Kort over Aleppo - det oprørskontrollerede område er den grønne stribe fra nord til venstre for midten:

http://www.syrianperspective.com/2014/07/updated-map-of-aleppo-battle.html

Homs-boere vender tilbage:

http://www.syrianperspective.com/2014/07/homs-citizens-returning-in-thou...

ISIS iscenesat af USA/Israel:

http://www.ibtimes.co.in/us-uk-trained-isis-leader-abu-bakr-al-baghdadi-...

Helene Nørgaard Knudsen

@Karsten Olesen 17. juli, 2014 - 10:02: man sidder og håber at det sidste link er en fejl. De samme mennesker kom også med den geniale ide - Osama Bin Laden og nu har de så åbenbart gjort det igen! Hvor mange gange per 10 år begår "vores" side sådan en brøler?

Helene Nørgaard Knudsen

Hvem er så stupid at tænke nu samler vi alle de værste jihad-psykopater vi kan finde, giver dem en fælles sag og et fælles mål og så springe over risiko-analysen der siger hvad nu hvis de rent faktisk får succes og finder ud af at sammen er de stærkere end os?

Jeg mener jeg har set og hørt sådanne marodørhjerner - også på højt plan - udtale sig i Irak-krigens kaos...

Martin Andersen

Her er billeder og beskrivelser af ISIS/ISIL med overvældende bevæbning brugt mod lokale ubevæbnede assyriske kristne og shiiter i Mosul/Ninive i Irak - 500.000 er flygtet - og mange er døde - og historiske hellige steder i fælles kristen/jødisk/islamisk kulturarv er systematisk ødelagt:

Tyler Durden - den 25. juni: http://www.zerohedge.com/news/2014-06-25/isis-holds-parade-captured-us-m... - billedreportage

Tyler Durden - den 25. jnui: http://www.zerohedge.com/news/2014-06-13/gruesome-footage-isis-atrocitie... - billedreportage

Patrick Cockburn - den 11. juni: http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/iraq-crisis-500000-f... den 11. juni - billeder og beskrivelser

Historiske vidnesbyrd om kulturer, som ligger til grund for kulturer i nutid - mindesmærker og hellige steder fælles for kristen/jødisk/islamisk kulturarv ødelægges systematisk af ISIS/ISIL:

James Rush - den 9. juli: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2685923/Shocking-moment-ISIS-mil...

http://tavernkeepers.com/video-isis-destroys-the-tomb-of-the-prophet-jonah/ den 8. juli

Sophie Jane Ewans - den 9. juli: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2685923/Shocking-moment-ISIS-mil... den 9. juli

Hvem ønsker en udvikling i Irak og i Syrien som vist i billeddokumentation ovenfor? - Hvem og hvad kæmper ISIS/ISIL for? - Hvad opnår de? - Hvem står bag ISIS/ISIL?

Her vil jeg henvise til analyser i kommentarer og i link ovenfor den 16. juli kl. 20.38 og den 17. juli kl. 9.08 og den 17. juli kl. 10.02.

Hvad ønsker ISIS/ISIL i Mosul/Ninive - hvad opnår de - hvem står bag ISIS/ISIL

Karsten Olesen

ISIS-lederen al-Bagdadi sad i fængsel i Irak frem til 2009:

http://www.globalresearch.ca/isil-leader-closely-cooperating-with-cia/53...

ISIS-folk er trænet i Jordan af amerikanerne:

http://www.wnd.com/2014/06/officials-u-s-trained-isis-at-secret-base-in-...

Interview med tidligere jihadist om Al-Bagdadi:

Interviewer: - How he is an American agent? Explain to us how?

Nabeel Naiem:

It is known that the USA released him from prison and he spent 20 to 30 million US Dollars to establish these ISIS groups and the first ISIS camps were established in Jordan, and Jordan doesn’t allow camps for charity, when Jordan establish camps to train terrorist groups, it doesn’t do that out of good will and charity, these camps were supervised by the Marines, and the arming of ISIS is all American.. and how do they arrange their expenses? I was in charge of a camp for 120 men, we were spending thousands
of thousands (of dollars).. food, drinks, weapons, munition, training.."

http://www.syrianperspective.com/2014/07/bombshell-isis-interview

Støtten gennem Tyrkiet kontrolleres af Ankara-ambassadøren Ricciardione og Adana-konsulen John Espinoza.

John Espinoza er en veteran fra dannelsen af "ulve-brigaderne" i Iraq 2004-05 under John Negroponte - der igen er veteran fra Iran-Contra krigen i Nicaragua.

Ambassadørerne er samtidig CIA-chefer.

Den vestlige fødevarehjælp går til "kalifatet" og administreres af ISIS-folkene:

"Western governments are sending millions of pounds of aid to areas held by the radical Islamic group Isis in northern Syria, The Independent can reveal."

"Workers unload unmarked boxes which are then loaded on to commercial trucks. The food includes wheat, rice, tinned tomatoes, sugar and oil."

http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/syria-conflict-how-m...

Bill Atkins, Eva eldrup, Per Dørup og Martin Andersen anbefalede denne kommentar
Brian Larsen

Kort doku om ISIL og kurdernes kampe https://www.youtube.com/watch?v=p2zxlFQxkQ4

Brian Larsen

Halvdelen ag krigerne er kvinder. Forståeligt nok

Sebastian Sander Oest

@Helene

"De samme mennesker kom også med den geniale ide - Osama Bin Laden og nu har de så åbenbart gjort det igen! Hvor mange gange per 10 år begår "vores" side sådan en brøler?"

Det Anglo-Amerikanske finansielle oligarki (1) har længe arbejdet sammen med Saudi Arabien, Qatar og Tyrkiet i at finansiere og promovere ekstremistisk islamisme (2)(3), både under den kolde krig (4) men også "oprørsgrupperne" i Syrien er et produkt heraf (5). Formålet har altid været at destabilisere mellemøsten, som brik i et større (og meget kompliceret) Geostrategisk spil med formål i at etablere "en ny verdensorden" (6) og for visse neo-konservative i USA at sikre det Amerikanske hegemoni (7) . Hvad vi ser udspille sig i Irak og Syrien er intentionen, terrorapparatet er aktivt holdt i live af vestlige regeringer - hele terrortruslen er brugt som et falsk belæg for at frarøve vores personlige friheder og etablere et globalt overvågning-system (8)(9).

1) http://landdestroyer.blogspot.dk/2011/03/naming-names-your-real-governme...
2) http://www.globalresearch.ca/us-sponsored-islamic-fundamentalism-the-roo...
3) http://www.theguardian.com/world/2010/dec/05/wikileaks-cables-saudi-terr...
4) http://en.wikipedia.org/wiki/CIA%E2%80%93al-Qaeda_controversy
5) http://landdestroyer.blogspot.dk/2012/05/syrian-war-prequel.html
6) http://landdestroyer.blogspot.dk/2011/02/middle-east-then-world.html#uds...
7) http://www.informationclearinghouse.info/article3249.htm
8) http://landdestroyer.blogspot.dk/2011/09/war-on-terror-is-fraud.html
9)http://landdestroyer.blogspot.dk/2011/04/globalists-coming-full-circle.html

A return to East of Suez;
https://www.rusi.org/downloads/assets/East_of_Suez_Return_042013.pdf

Bill Atkins, Eva eldrup og Martin Andersen anbefalede denne kommentar
Sebastian Sander Oest

“Terrorism is the best political weapon for nothing drives people harder than a fear of sudden death”.
- Adolph Hitler

“The easiest way to gain control of a population is to carry out acts of terror. [The public] will clamor for such laws if their personal security is threatened”.
- Josef Stalin