Læsetid: 1 min.

Brasiliens præsident er ked af VM-ydmygelse

Værtslandets 1-7-nederlag kan udløse nye demonstrationer, frygter en fodboldfan
Mismod blandt brasilianske fodboldfans, efter Tyskland gennembankede det brasilianske landshold i semifinalen tirsdag. Der er nu frygt for reaktionerne i landet

Mismod blandt brasilianske fodboldfans, efter Tyskland gennembankede det brasilianske landshold i semifinalen tirsdag. Der er nu frygt for reaktionerne i landet

Scanpix

Udland
9. juli 2014

Brasiliens ydmygende 1-7-nederlag i VM-semifinalen mod Tyskland har gjort værtsnationens præsident, Dilma Rousseff, trist og ked af det.

»Som enhver anden brasilianer er jeg meget, meget trist over dette nederlag. Jeg er meget ked af det på vegne af os alle. Fans og spillere,« skriver præsidenten på Twitter.

Under kampen i Belo Horizonte råbte dele af publikum ukvemsord mod Dilma Rousseff, der ikke selv var til stede ved kampen. Hun har lidt store knæk i populariteten over det seneste år i forbindelse med forberedelserne til den dyre fodboldturnering.

 

Mange brasilianere gik i forløbet op til VM på gaden i til tider voldelige protester over, at pengene ikke i stedet gik til forbedringer i eksempelvis sundhedsvæsen og uddannelsessystem.

Brasilien går til valg i oktober, hvor Dilma Rousseff forsøger at blive genvalgt til en ny fireårig periode.

»Den eneste gode ting er, at jeg tror, at det vil påvirke præsident Dilma ved valget. Men alle vores politikere er endnu værre end holdet,« siger en fodboldfan, 24-årige Beth Araujo, der så semifinalekampen i Rio de Janeiro.

Præsidenten ligger dog trods dalende popularitet fortsat i spidsen i meningsmålingerne.

Nogle brasilianere frygter nu, at det svigende nederlag i semifinalen vil betyde nye protester.

»Det er en katastrofe. Der kommer til at blive kaos. Folk vil ødelægge alt. De bliver rasende,« siger Karina Marques, der også så kampen i Rio.

 

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Mikael Nielsen

ikke mere skuespil til folket, nu mangler brødet

Jeg kan ikke forstå at man kalder resultatet af en sportskamp for "ydmygende" - jeg ved godt det er tradition at sige sådan, når et hold (eller en person) taber stort, men det er egentlig noget sludder.

Desværre synes jeg det er endnu mere ærgeligt at se en artikel i information, som skriver svigende i stedet for svidende. Men sådan er der så meget. I en agurketid bør man nok koncentrere sig om opfølgning på de store nyheder, som antydes i ovst. artikel, den økonomiske udvikling af Brasilien, fordelingen af samfundskagen, og de problemer Dilma har med at ændre på denne fordeling.

Frank Hansen, Bjarne Bisgaard Jensen, Joen Elmbak og Morten Lind anbefalede denne kommentar
Jesper Hansen

Det er ikke nogen "artikel i information". Det er et nyhedstelegram fra ritzau.

Hvis Dilma Rousseff er på holdet, bør de nok overveje at sætte hende af næste gang.

Jesper Hansen

Donald Axel: Jeg kan ikke forstå at man kalder resultatet af en sportskamp for "ydmygende" - jeg ved godt det er tradition at sige sådan, når et hold (eller en person) taber stort, men det er egentlig noget sludder.

Spørgsmålet om hvor ydmygende nemesis føles, skal nok forstås relativt til graden af hybris forinden. Brazilianerne havde jo i latterlig selvoverduring, bildt sig selv ind, at de har et af verdens bedste fodboldhold. Nu har den rå virkelighed så afsløret, at Brazilien reelt er på niveau med Moldavien og Færøerne.

Toke Andersen

Det er altid fedt at se de store falde. Jo større jo bedre og mere spektakulært, og allerbedst hvis de, som Brasilien når det kommer til fodbold, har blæst sig selv op til bristepunktet.

Det bør måske også lige noteres at et samfund hvor resultatet af en sportskamp mellem 22 retarderede idioter der hopper rundt på en græsplæne efter et stykke oppustet kunstlæder, griber ind i den politiske proces og giver anledning til mere end hovedrysten eller kortvarig glæde, må opfattes som sygt og ynkeligt i sin grundvold.
Det er næppe umuligt at synke dybere, det er bare svært at se hvordan.

Såså, nu ikke tale grimt om Færøerne.

Vibeke Rasmussen

Der er jo angiveligt så meget, kvinder ikke forstår … om fodbold. Og denne, moi, forstår bl.m.a. ikke, hvorfor de danske medier og deres fodboldkommentatorer over en bred kam gjorde den brasilianske selvovervurdering til deres egen og i dén grad fokuserede, helt uforholdsmæssigt meget, på Brasiliens landshold i almindelighed og Neymar i helt vildt overdrevet særdeleshed.

Selv jeg kunne se, at deres hold hovedsageligt blev båret frem af dubiøse dommerkendelser, held samt hjemmebanefordel med et i særklasse entusiastisk publikum. Men det er, og heldigvis for det, ikke nok til at vinde et VM.

Jesper Hansen, Frank Hansen, Carsten Hansen, Steen Thaulow Olsen og Dennis Berg anbefalede denne kommentar

Ja, Med det kæmpe-nederlag, kan Brasilien vel ikke engang bruge den ekstremt overvurderede Neymar som undskyldning for at de tabte.
Er der for øvrigt blevet fred og ro i Ukraine - eller mørkelægger Information bevidst - ligesom den øvrige imperialistisk styrede pro-USA og Nato-presse - det folkemord og tilsidesættelse af elementære af menneskerettigheder, Kiev-regeringen p.t. udøver i Øst- og Syd-Ukraine?
Da Benghazi´s 600.000 store befolkning stod foran en påstået massakre (selvom "rotterne" var blevet lovet en flugtvej) var der ingen grænser for mediedækningen heraf i den vestlige presse. Nu står Donetsk´s 1 million store befolkning foran en tilsvarende og denne gang reel massakre (eller er den igang?)
Hvorfor er Enhedslisten tavs? Menneskerettigheds-partiet var jo ellers helt oppe på mærkerne i Libyen!

Jesper Wendt

Det er ikke længe siden Tyskland så sådan ud, men de var meget direkte, det overrumplede Brasilien. Tyskland virkede sammenspillet, og brasilianerne kendte vist dårligt hinandens navne, det virkede ikke sådan. Lad os nu ikke glemme Bayerns fald, og nyde det lidt igen. :p

Carsten Hansen

Jeg morede mig fint, Hustruen syntes at det synd for brasilianerne; men det bedste var at jeg, på forhånd, havde besluttet mig for kun at se halvleg, da jeg skal op kl- 5 om morgenen.

Fin omgang bold fra tyskerne mod 11 brasilianske statister.

At det måske går ud over præsidenten er faktisk ikke så overraskende!. de fleste Brasilianere vil nu mene at alle pengene er spildt.

olivier goulin

Hvad bliver det næste?

Angela Merkel går ud og overbringer det Brasilianske folk en officiel undskyldning for hendes landsmænds ydmygelse?

At Brasserne tabte til Tyskerne kan ikke komme bag på nogen. De har slet ikke spillet godt i gruppespillet, og kan takke heldet for at de overhovedet kom videre. De har højst været middelmådige.

At de taber så stort havde ingen naturligvis regnet med. Klappen gik simpelthen ned for dem - og det er tyskerne naturligvis ikke sene til at udnytte. Tyskerne har også en stor styrke i, at mange af dem spiller sammen i Bayern München til daglig, og kender hinandens spil indgående.

/O