Læsetid: 1 min.

Fælles faglig front mod ISDS

De to største faglige sammenslutninger i EU og USA vil have TTIP-forhandlingerne droppet, hvis de ikke sætter demokrati, arbejdstagere, miljø og sundhed øverst på dagsordenen
12. juli 2014

Samtidig med at EU-Kommissionen i morgen afslutter sin offentlige høring om det kontroversielle tvistbilæggelsessystem, ISDS, som p.t. er en del af forhandlingen om en transatlantisk frihandelsaftale, kræver de to største faglige sammenslutninger i USA og EU, at ISDS bliver fjernet helt.

»Som et levn fra den miskrediterede æra af markedsfundamentalisme udnyttes ISDS af private aktører til at begrænse de valg, demokratiske samfund kan træffe om, hvordan man bedst værner offentlighedens interesser,« skriver European Trade Union Confederation (ETUC) og American Federation of Labor and Congress of Industrial Organizations (AFL-CIO) i en fælles appel om frihandelsaftalen TTIP mellem EU og USA, som fra mandag skal forhandles for sjette gang.

ISDS vil give internationale virksomheder ret til at kræve erstatning af et lands regering ved en voldgift, der opererer uden for og over de nationale domstole, hvis regeringen træffer beslutninger, der fratager en virksomhed forventet indtjening.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steen Sohn
Steen Sohn anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu