Læsetid: 5 min.

På lynvisit i en fejlslagen stat

Den danske udviklingsminister Mogens Jensen var tirsdag på seks timers visit i Somalias hovedstad Mogadishu. Efter mere end to årtiers kaos og krig forsøger den somaliske regering med en fredsstyrke og FN i ryggen at skabe tilstrækkelig stabilitet til at kunne afholde valg i 2016
Udfordringen for både den nationale hær og den internationale AMISOM-styrke bliver at gøre Somalia tilstrækkeligt sikkert til, at folk tør gå til stemmeurnerne.

Claus Bech

14. august 2014

PET-agenten med røde solbriller, maskinpistol i hånden og en håndfuld løse magasiner siddende forrest på sin skudsikre vest går ud som den første, da FN-flyet med udviklingsminister Mogens Jensen (S) og en delegation fra Udenrigsministeriet er landet i Mogadishu tirsdag morgen.

For foden af trappen står ugandiske soldater fra AMISOM, FN’s fredsbevarende mission, der siden 2007 har kæmpet mod den islamistiske al-Shabaab-milits og bl.a. genvundet kontrollen med hovedstaden.

Mogens Jensen er i Somalia for at mødes med landets præsident, Hassan Sheikh Mohamoud, og en række ministre forud for et møde i København i november. Her skal repræsentanter for Somalias delstater, FN og en lang række lande gøre status over, hvor langt man er kommet med at tegne kortet over det nye Somalia, samt hvor tæt landet er på at kunne afholde valg i 2016.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Er der nogen - overhovedet - som kontrollerer, hvor de danske bistandsmillioner til den officielle somaliske regering ender?
Det kunne den danske udviklingsminister i hvert fald ikke, når han ikke engang blev ladt videre i landet end 300 meter. Husk, at Somalia i mange år har ligget på den sidste plads i alle korruptionsindices.

Jens Harder Vingaard Larsen

Ulandsbistand er de offentlige midler der gennemgår den største kontrol og revision i DK. Nok mere end diverse fodboldsponsorater.

Ps. Du mener nok 1. Plads og ikke sidste plads