Læsetid: 2 min.

Terrorstemplet organisation kæmper på Vestens side i Irak

USA og Frankrig vil sende militær støtte til de irakiske kurderes kamp mod Islamisk Stat til trods for, at den terrorstemplede kurdiske oprørshær PKK deltager i kampene. Danmarks udenrigsminister vil ikke afvise dansk støtte
14. august 2014

Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) vil ikke afvise, at Danmark slutter sig til USA og Frankrig og yder militær støtte til de irakiske kurderes kamp mod Islamisk Stat, IS.

»Vi følger situationen time for time, og jeg vil derfor ikke udelukke noget som helst,« siger ministeren til Information.

Også andre EU-lande som Tyskland, Italien og Tjekkiet overvejer at følge trop. Dermed kan EU og USA reelt komme til at støtte den terrorstemplede kurdiske oprørsbevægelse PKK. Onsdag kunne flere nyhedsmedier, herunder France24, Washington Post og det kurdiske Rudaw Media Network, nemlig berette, at både PKK og deres militante søsterorganisation i Syrien, PYD, deltager på kurdernes side. PKK står blandt andet på EU’s og USA’s terrorlister.

Lars Erslev Andersen, seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier, DIIS, kalder derfor den oplysning for »meget overraskende«: »Det er klart, at hvis kurderne arbejder aktivt sammen med PKK, er det ikke noget, der vil blive hilst velkommen af hverken USA, Tyrkiet eller EU-landene, der alle har PKK på deres terrorlister.«

Theodore Karasik, direktør for Institute for Near East and Gulf Military Analysis, mener derimod, at PKK’s deltagelse i kampene er logisk: »Pershmergaerne har ikke været i stand til at stå imod Islamisk Stats fremgang, så PKK kommer som kaldet på et tidspunkt, hvor der er stærkt behov for en fælles kurdisk front mod IS. Vi kender PKK som en terroristgruppe, men på grund af omstændighederne ser vi et klassisk skifte, hvor ’min fjendes fjende er min ven’.«

Endnu ingen dansk støtte

Danmark forholder sig foreløbig afventende, siger den danske udenrigsminister:

»Vi har endnu ikke fået en anmodning om at deltage og har derfor p.t. ingen planer. Men jeg vil ikke udelukke noget som helst. Vi er i en helt unik situation, der både kan ende med folkemord og en lang række andre uhyggeligheder.«

–Er det et problem, at PKK deltager i kampene?

»Jeg synes, at det er det svært at sige noget principielt om. Når jeg svarer så henholdende, er det, fordi situationen udvikler sig time for time. Det kommer derfor til at bero på en konkret henvendelse.«

Dansk Folkepartis udenrigspolitiske ordfører, Søren Espersen, kalder det »surrealistisk«, hvis USA og EU-lande forsyner kurderne militært samtidig med, at de får støtte fra PKK: »At man skulle give støtte til kampe, hvor PKK deltager, det falder helt sikkert ikke i god jord i Tyrkiet. Jeg vil faktisk sige, at det er fuldstændig barokt – det er at lege med ilden.«

LÆS: PKK spiller en nøglerolle i kampen mod Islamisk Stat

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Man har vel en terrorgruppe til man får en ny.

morten Hansen, Rune Petersen, lars abildgaard, Espen Bøgh, Torben Nielsen, Peter Ole Kvint, Flemming Scheel Andersen, Janus Agerbo, Tue Romanow og Jens Harder Vingaard Larsen anbefalede denne kommentar
Jens Harder Vingaard Larsen

Endnu et eksempel på Vestens slogan: Dobbeltmoral er dobbelt så godt.

Rune Petersen, Espen Bøgh, Torben Nielsen, Peter Ole Kvint og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar
Lars R. Hansen

PLO var også en terrorbevægelse, indtil den holdt op med at være det, og PKK har vist ikke begået egentlig terror i årtier, men er bare en socialistisk nationalfrihedsbevægelse, og dem havde vesten det lidt svært med under den kolde krig.

Jan Mogensen, Morten Pedersen, Morten Kjeldgaard og Torben Nielsen anbefalede denne kommentar
Lars R. Hansen

Jens, er der nogen særlig grund til du runder af ved vesten, når du taler om dobbeltmoral?

Morten Pedersen og Jens Harder Vingaard Larsen anbefalede denne kommentar

Lasse Johansen:

Godt at se dig slå et slag for ROJ TV.

Rune Petersen, Niels Mosbak, Stig Bøg, Andreas Konggård-Andersen, lars abildgaard, Torben Nielsen, Peter Ole Kvint, Flemming Scheel Andersen, Tue Romanow og Anders Feder anbefalede denne kommentar

Hmmm....vi støtter PKK og fører sag mod ROJ TV fordi de støtter PKK. Jeg er hverken fuld eller skæv nok til at se logikken mere. Det er effekten af grøntsagsjuice! Mærk jer mine ord!!

morten Hansen, Lars-Bo Abdullah Jensen, Per Juul, Rune Petersen, Jørn Lybech, lars abildgaard, uffe hellum, Peter Jespersen, Torben Nielsen og Peter Ole Kvint anbefalede denne kommentar
Lars R. Hansen

Hvem er vi, Tue?

Desuden er det jo heller ikke PKK som frankrig vil sende våben til - der er andre kurdiske militser end PKK, der deltager i kampen mod IS.

Og franskmændene udfører som bekendt altid en omhyggelig test for politisk korrekthed, før de sælger/sender våben til nogen............:-DDD

Mojahedin-e-Khalq var også terrorister, indtil de begyndte at udføre terror for Israel imod Iran. Dem var vi dog nødt til officielt at få af terrorlisten + retroaktivt godt nok, men der er vel ingen grund til at hænge sig i detaljer - så alle de førende amerikanske politikere på MEK's lønningsliste ikke længre behøvede at forklare, hvorfor de ikke burde sidde i Guantanamo.
Måske PKK kan få samme behandling.

Rune Petersen, Andreas Konggård-Andersen og Torben Nielsen anbefalede denne kommentar

Der er vel i Danmark p t politisk enighed om, at vi ikke vil levere soldater til en koalition, der går ind i Irak m v for at banke ISIS.

Hvis vi ikke vil levere blod , sved og tårer for at bekæmpe ISIS, så kan vi næppe tillade os at være sarte m h t hvem vi så støtter i kampen mod ISIS ?

Folkemord er trods alt en ret så ubehagelig sag, som kræver en eller anden form for virksom modstand ? - så lad os i det mindste hjælpe dem, der er villige til at dø for sagen ? ( OK - så er der måske nogle problemer bagefter, men dem må vi så håndtere når og hvis de kommer.)

ellen nielsen, Morten Pedersen og Carsten Hansen anbefalede denne kommentar

Den der samarbejder med en terrororganisation, eller bare stoetter en saadan, goer sig skyldig i terrorrelateret kriminalitet ... tror jeg nok Hr. Udenrigsminister !

Rune Petersen, Niels Mosbak, Peter Jespersen og Peter Ole Kvint anbefalede denne kommentar

99% var IKKE pkk-terror. Det var statsterror, begået af tyrkisk efterretningstjeneste. De resterende 1% aktioner der egentlig blev begået af PKK, var 'landsbyvagter' betalt af den tyrkiske stat, der nægtede at holde op med at terrorisere den lokale kurdiske befolkning.

Ærgerligt at såkaldte "eksperter" ikke har indsigt nok til at kende til disse vigtige detaljer. Det tal, der også blev slynget rundt i mange år, at "35.000 var døde af konflikten", nævnte aldrig at 95% af ofrene var kurdere...det er meget få folkeslag der har haft en så lang, grusom historie fuldt med likvideringer, massakrer, tortur - det har kurderne oplevet....mens såkaldte eksperter spytter tyrkisk propaganda. Væmmeligt.

PKK bliver iøvrigt IKKE angrebet af USA. De har brug for PKK lige nu - journalist Ivan Watson har NETOP på CNN sagt at "ALLE flygtninge som jeg har talt med, fortæller mig at det var PKK der reddede os. Hvis det ikke var for PKK, var vi døde nu."

Endnu engang viser PKK, at de ikke er terrorister ----og at det ord bare har været med til at retfærdiggøre den grusomme behandling af 28 millioner kurdere i Tyrkiet.

Rune Petersen, Torben R. Jensen, Peter Jespersen, Preben Haagensen, Morten Kjeldgaard og Torben Nielsen anbefalede denne kommentar

Jeg tror ikke, at der bliver tale om nævneværdig vestlig indsats mod en styrke som IS, der jo tjener et så hensigtsmæssigt formål som at splitte Syrien, Hezbollah og Iran rent geografisk, uanset hvor mange de så korsfæster, fordriver eller massakrerer!
(det er bare et ikke helt uovervejet gæt!)

morten Hansen, Rune Petersen, Jacob Jensen og Niels-Holger Nielsen anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Hvis man ikke skal give våben til de der aktivt bekæmper fanatikerne fra IS, hvem skal så effektiv bekæmpe disse mordere ?

Foretrækker folk at "Vesten" selv går ind i den direkte kamp eller fortrækker folk måske at IS fortsætter deres myrderier ?

Der er da ingen, der ikke siger, det er en god ide. Især fordi PKK så bagefter med lidt held kan spille den samme rolle, som næsten alle andre grupper, vi bevæbner. Hvem ved, de kan måske blive det nye Al Qaeda.

Rune Petersen og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar

Carsten Hansen:

Hvorfor ikke rette din kritik mod Udenrigsministeren? Dette er vel hans job og ikke vores, og alligevel sidder han der og kan ikke finde ud af noget om, hvem der skal hjælpes af hvem hvordan, og hvem der er er dagens terrorister og hvem der er heltene , men venter bare på marchordrer.

lars abildgaard, Flemming Scheel Andersen, morten Hansen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar

Dem, der tror at kurderne vender om og bruger våbnene mod Vesten, aner intet om hverken kurderne, peshmerga, eller PKK. Hvis PKK ville, kunne de sætte hele Tyrkiet og Europa i brand, men det kunne de aldrig finde på - for de er ikke terrorister ------de er frihedskæmpere.

Kurderne er det eneste håb for et sekulært, demokrati i Mellemøsten (de er allerede i gang med at sprede disse værdier i befriet syrisk Kurdistan, men også irakisk og tyrkisk Kurdistan - ironisk nok gennem PKK der fremmer demokrati og lighed mellem kvinder og mænd) ---- jeg har fulgt kurdernes sag, og kan kun konkludere, at de desværre aldrig har haft heldet med sig. Denne gang skal deres kald høres!

ellen nielsen, Carsten Hansen, Jan Mogensen, Kim Houmøller, John Christensen, Preben Haagensen, Torben Nielsen og Morten Kjeldgaard anbefalede denne kommentar

PKK er en terrorgruppe lige indtil vi vælger at vægte det tyrkiske regimes forbrydelser tungere end de kurdiske frihedskæmperes...

Der er ingen rene hænder efter en lang krig, men i Danmark, hvor vi har masser af kurdiske familier, der er flygtet fra tyrkisk undertrykkelse, der burde vi have et mere nuanceret billede af "terrorgruppen".

Jeg bryder mig ikke om ekstremister, men ethvert folk har ret til frihedskamp, hvis de er villige til at opgive deres borgerrettigheder under regimet.

I Irak ville det have været pokkers nemt, hvis vi kunne støtte kurdernes frie stat og købe deres olie, men lade Bagdad og ISIL sejle deres egen sø. Der var bare den lille detalje, at vi er allierede med regimet i Ankara igennem NATO.

Her fra lænestolen er det så let at glemme, at alle grupperingerne repræsenterer levende mennesker med familier og børn, selv de religiøse tosser. Men den danske presse synes at glemme, at frihedskamp er helt legitim for undertrykte minoriteter.

Torben Nielsen, Rune Petersen, Torben R. Jensen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
John Christensen

War against terrorism - SUCKS!
Put an end to that stupid war - and make some lasting PEACE?

At befolkningerne i USA, Europa, Australien - ja i hele VESTEN ikke kunne (ville) se - at den såkaldte krig mod terror var og er helt forfejlet. Det har bragt os i den nuværende usikre globale situation.

Alle verdens despoter har brugt "terror" som undskyldning til at bekæmpe deres nærmeste modstandere, og vi har selv aktivt indgået i flere forbryderiske krige.
Krige som aldrig skulle have været ført.
Vi er medansvarlige for at millioner af uskyldige mennesker er døde, og endnu flere er sårede. Millioner er på flugt.

When will We ever learn?
FIGHT KAPITALISM - NOT FREEDOMFIGHTERS!

God dag der ude

lars abildgaard, Torben Nielsen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar
Robert Ørsted-Jensen

Selvfølgelig kæmper de ikke 'på vestens side'. De kæmper på deres egen side. Men de tager naturligvis gerne imod hjælp udefra. Gjorde de andet var de sgu idioter og idioter er de ikke.

Carsten Hansen, Nic Pedersen og ellen nielsen anbefalede denne kommentar

Lige som man ikke har begået en forbrydelse i kraft af, at man bliver dømt for den, men derimod fordi man rent faktisk har begået den, er man heller ikke en terrororganisation, fordi man står på en terrorliste, men fordi man rent faktisk udøver terror.*
Hvis PKK ikke (længere) udøver terror, er det heller ikke en terrororganisation - uanset hvor mange lister organisationen så står på.

*PS. Jurister vil nok mene noget andet (?), men de er jo heller ikke naturvidenskabsfolk.... ;-)

PKK var i 1980erne meget aktive og skånsesløse det var Tyrkiet dengang også mod kurderne, det virker som at begge sider har modereret sig, at fjerne dem fra terror listen ville være fair, men Tyrkiet vil med garanti stritte voldsomt imod.
At PKK hjælper sine naboer i Irak mod de tyrkisk støttede ISIS slagtere bør være nok til at de ihvertfald uofficielt ikke mere skal frygte at blive stemplet som terrorister.

PKK var i 1980erne meget aktive og skånsesløse det var Tyrkiet dengang også mod kurderne, det virker som at begge sider har modereret sig, at fjerne dem fra terror listen ville være fair, men Tyrkiet vil med garanti stritte voldsomt imod.
At PKK hjælper sine naboer i Irak mod de tyrkisk støttede ISIS slagtere bør være nok til at de ihvertfald uofficielt ikke mere skal frygte at blive stemplet som terrorister.

Carsten Hansen

Velkommen til virkelighedens verden.

Når det gælder om at bekæmpe vanvid, så kan fjender naturligvis stå sammen for en stund, ja måske endda nærme sig hinanden på sigt.

Og de er komplet ligeglade med at nogle få sidder og råber "Dobbeltmoral", bag deres skærme .

Lars B. Jensen

Nelson Mandela var opført på USA's terrorliste indtil 2008. Så hvem er egentlig terrorrister og hvem bekæmper bare en uretfærdig besættelse.

Torben Nielsen, lars abildgaard, Rune Petersen, morten Hansen og Robert Ørsted-Jensen anbefalede denne kommentar

Drop det! Jeg synes det er søgt at nogen romantisere PKK og endda sammenligner med Mandela?? De er en terrororganisation der lever oppe i bjergene og marchere rundt ved grænserne med deres AK'er for at indgyde terror og frygt hos civilbefolkningen i området.

Dette er så godt som sandheden og noget man kan læse når Johnny Faxe præventivt prøver at bortforklare kurdernes (de civile) egen foragt for PKK. Han skyder skylden, "99%", på tyrkerne. Men mon Faxe kan forklare mig om det også passer med PKK når de bomber feks i Iran? Mener han også at det er i Iranske interesser at indgyde terror i området? Måske vil vores kurdiske ven, Melih Erdem, uddybe deres forhold til terroren i Iran, Syrien? (Og tro mig, hvis du er sunni arabisk Iraker og bor i området er du heller ikke velkommen! Det er til at føle på!)

Ydermere viser det sig at Israel har nu i længere periode haft en rigtig god kontakt med disse kurdiske "frihedskæmpere". Da for nogle år siden Tyrkiets forhold til Israel styrtdyrkede pga Israels angreb på Marvi Marmara, et nødskib i internationale farvande der skulle bryde blokaden af Gaza, truede Israel at slippe sine "frihedskæmpere" PKK løs i Tyrkiet. (Lad os ikke tale om Iran i dette segment, da det først her bliver komisk hvordan visse herre der har fulgt PKK ikke kan se PKKs terror virksomhed).

Nej, kurderne (deres ledere) som alle andre diktatorer i Mellemøsten er simpelthen så kortsynet at det gør ondt. De bliver ikke valgt ud fra kurderenes interesser og de handler ikke ud fra kurdernes interesser. De er nyttige idioter vesten visker i deres øre om at de er uovervindelige, at de er noget de ikke er. Det er ikke et nyt praksis at udnytte folk på denne måde, jf Saddam, hvor man også i hans ører hviskede om guld og grønne skove!

Kurderne for bare nogle uger siden var henrykte over at ISIS havde angrebet Irak. Barzani der hurtigt indtog Kirkuk og meldelte glad at nu ville han fiske i mudderet og danne et Kurdistan. Kurderne (de kortsynede) var ellevilde! De havde ikke tænkt sig at drive ISIS længere væk end Kirkuk, "det er arabernes kamp" kan man se en Pershmerga kommandør i Kirkuk sige på youtube.

Dette er niveauet på kurdernes selvforståelse og strategi. Tragisk viser det sig i dag at ISIS (realiteten) rammer kurderne som var det at de slog hovedet ind i mur. Vi ser i dag en hel masse kurdere der lider pga deres lederes idiotier og storhedsvanvid. de troede at Onkel sam havde kontrol med ISIS og at kurderne derfor var i "helle".

De tror at de er en aktør med indflydelse og at onkel Sam vil passe på dem. De fatter i midlertidig ikke at onkel Sam tænker kun på sig selv og at hvis det i morgen viser sig at det ikke længere er i Onkel Sams interesse at hjælpe kurderne, jamen så finder de en Saddam type og giver ham frit spil til at gasse kurderne på ny! Så ligeglade og kolde er vesten.

Det sidste må være den komiske tanke om at vesten selv er en så stor terrororganisation med NATO som den bidske hund at det ikke giver mening at kritisere dem for at være "i samme lejr" som en terror organisation som PKK. (skal jeg til at nævne lande man har terroriseret?? Jeg henviser til en hvis Erling Jensen der fint gengiver vestens historie, søg på informationen) Set fra en sådan vinkel kunne jeg måske godt overtales til at anse PKK for så små en fisk at de krøb sig udenom en "terrororganisation" mærkat!

Lars B. Jensen

Undskyld Arash Shahr hvis jeg har generet dig. Jeg prøvede bare at påpege at der altid er tvivl om hvem der kaldes terrorister. Jeg har dog ikke noget der ligner din indsigt i den aktuelle konflikt i Tyrkiet.

Bjarne Falk Rangård

Hvem har udformet denne liste, og hvor længe skal man opføre sig "ordentligt" for at blive fjernet.
At opføre sig ordentligt er at man ikke begår terror opfattet som det man foretager sig ifølge dem der skriver listen.
Det vil sige at den israelske regering som dræber vilkårlige civile på FN-hospitaler går fri.
Så lad være med at tale om jura og jurister.
Listen er politisk defineret primært af USA´s regering, en regering som er ansvarlig for tortur af mistænkte og dronedrab og likvideringer i andre lande der ofte rammer civile.
Men det er jo ikke terror !!

Arash Shahr: Og det kunne ikke have noget at gøre med at der også er en stor minoritet er kurdere i Iran? - desuden har PKK aldrig været i Iran så jeg ved ikke hvorfor den tågesnak kommer fra.

http://en.wikipedia.org/wiki/Kurdish_separatism_in_Iran

Selvfølgelig griber kurderne muligheden for at kunne danne deres egen stat i Irak, alt andet ville da være tåbeligt, især når den shiitiske regering ingenting gør for at beskytte dem, men lader militæret stikke med halen mellem benene og efterlader tunge våben til ISIS.

Lars B. Jensen

Point taken. Til mit forsvar læser du mit tekst med noget negativt lys.

Jan Mogensen

Det er ikke tågesnak, du får svaret mellem linjerne i Melih Erdems seneste kommentar. At de kurdiske terrorister samarbejder er der ikke tvivl om. Jeg henviser til litteraturen omkring PKK og de andre undergrupper af denne organisation. I det mindste kan man vel Google og se nogle korte dokumentar på youtube?

Melih Erdem

Det her er en meget kort og kold personlig vurdering fra min side. Det minder meget det propaganda man kan læse sig til fra vestens side. læg mærke til hvordan informationen.dk rykker flere artikler om kurderne ud lige for tiden? Der alle som en har samme budskab som dig?

Dit første segment er svaret ja! Når 10% ud af de hvad? max 20% kurdere der er i Tyrkiet stemmer for at PKK skal droppe deres våben/terror, så er det foragt de viser for PKKs terror!

Næste segment mente jeg godt nok før "vestens kannibalistiske jihadi krigere" valgte at lægge Syrien øde.

Derudover notere jeg fint at du ikke selv har et svar og vælger at gentage vestlig propaganda mht at det åbenbart er okay at dræbe/ bombe / terrorisere kurdiske kvinder og børn i Iran med henvisning til at Iran har fængslet nogle fortabte sjæle? Er det korrekt noteret? Læste jeg forkert? Det må jeg have gjort, og derved skylder du mig en uddybning af hvad det egentlig var du mente med denne sekvens til mit spørgsmål?

"Terroren i Iran? Måske vil vores iranske ven Arash Shahr uddybe marginaliseringen af bl.a. kurdere i Iran og den statsterror Iran udøver ved forfølgelsen af politiske modstandere?"

For jeg har et allergi for propaganda, det er noget der kommer igen og igen, det er ikke nyt. Om det er vietnamesere, cambodjaner, somalier, libyer, chilienere, kurdere, afghanere, you name it! Hvis folk lever i elendighed så skal vesten nok blåstemple endnu mere elendighed over dem, ik? Er det ikke rigtigt?

Se du bare 10 sekunder af denne video jeg linker til og gør op med dig selv om du føler dig velinformeret om hvad det er du taler om? "To kombattanter bekæmper hinanden" skriver du?

Det gør ondt på mig. :)
https://www.youtube.com/watch?v=kHV-8dcKlqM&t=1m10s

Kan man støtte kurdere og deres sag og alligevel ignorere deres lidelser? Mon folk og vesten har det på samme måde med Yazidi kurderne for tiden? Lad mig gætte KLART NEJ? Hvorfor? Jo lad mig gætte igen, vestlig propaganda sørger for at man i hvert i disse dage fik historien om Yazidi kurdere på nethinden. :)

Man må undskylde mig, men min humanisme tillader simpelthen ikke mig at se bort fra så usympatiske holdninger som at forskelsbehandle folks lidelser. Jf. i min tidligere tekst hvordan en Pershmerga kommandør mente at det må være arabernes egen kamp. Notere hans ligegyldighed for sine medmennesker. Og notere hvor dybt usympatisk en sådan holdning er.

Lad mig komme videre, for jeg er frustreret over alt det her død og terror folk så blindt støtter op omkring. Du spørger til sidst hvem kurdere skulle sætte deres lid til? Lad mig svare dig retorisk.

De skal sætte deres lid til dem der gav tyrkerne gode råd og støtte mht hvordan de kunne lave kup efter kup og således støttede de udemokratiske tyrkiske diktatorer der ikke ville anse kurdere som egentlige tyrker?? Hvad med at kurderne sætter deres lid til de der i sin tid satte Saddam på pinden og gav ham "landbrugsgødning" i store mængder under Irak-Iran krigen så han kunne "gøde" folk i Halabja feks? Og mens det hele stod på vende det blinde øje til og ikke tillade at FN stoppede alt det gødninge blive spredt på civile? Det er dem kurderne skal sætte deres lid til ik? Right?

Melih Erdem, ikke for noget, men sæt dig ind i historien og slug ikke vestlig propaganda så let. Menneskets psyke er en underlig størrelse. Nogen gange kan den være let at manipulere andre gange noget så svært. Allerede i dit spørgsmål hvem af deres naboer har været der for dem er klart et tegn på at du er manipuleret. Hvem ellers end dem selv og deres naboer har været der for kurderne indtil nu?

Hvorfor er det at vestens racistiske og så negative tanke om at det homogene samfund er paradiset selv vundet så stor terræn? Folk har levet i vest Asien i tusinder af år sammen som en familie, hvorfor er det at du synes at kurderne er så forskellig fra de andre?

PS! FYI, består Iran af max 53% fars (det du kalder for persere!) Derudover består de andre lande i området af mange forskellige kultur, det er (måske?) derfor at landende ikke basere deres eksistens på ideen om én "race"? Og jeg synes du burde læsere nærmere om at man i Iran er stolte af deres kurdiske etnicitet og kultur, der skinner igennem enhver lejlighed Iranere fra alle livets facetter sætter pris på. Dit link er med Amnesty bs, og følger du med i politik og historie ville du vide hvorfor!

^^omg sikke en omgang l***

"Hvem ellers end dem selv og deres naboer har været der for kurderne indtil nu?"

Er du virkelig seriøs? Og du snakker om propaganda?

Nu venter vi bare på at Katrine Vinkel Holm og Lars Hedegård tager arbejdstøjet på og i ytringsfrihedens navn kæmper for at ROJ TV. kan få deres sende licens tilbage.

Johnny Faxe

Jeg synes det er godt du har sympati fot kurdenes sag,men jeg kan ikke forstå din forherligelse af gruppen jeg ikke kan nævne navnet på.

Den organisation som du kalder demokratisk er notorisk kendt for afpressing af kurdere både i tyrkiet og i europa.De er ydermere kendt for at tryne andre kurdiske organisationer med trusler,vold og mord.

De er på ingen måde demokratiske, de er en topstyret organisation som operere som en slags mafia og gud nåde de kurdere der siger dem imod.

Jeg forstår slet ikke hvad det er jeg skriver der gør at i tager det så personligt? Hvad er det i mine tekster der gør det så "forkert"?

Arash: Det korte af det lange er hvordan du forventer at kurderne skal støtte op om Mallikki styret, når han overlader dem til ISIS nåde og militæret gemmer sig i Bagdad og de shiitiske områder, Kirkuk var røget i ISIS hænder hvis kurderne ikke havde taget over fra det flygtende irakiske militær.

Arash Shahr, sjovt at du siger, at du ikke er perser, når en hurtig google-søgning viser at der ikke er andre end iranere, der har det navn....Hvad er du så, siden at du er så meget imod kurdere? Du er i hvert fald ikke pakistaner :) Hvad er du så? Hvorfor prøver du at skjule, at du er iraner - vi ved at iranere historisk set er imod alt kurdisk. Fail.

Robert Ørsted-Jensen

Kurderne har lige så lidt og lige så meget ret til en national stat som alle andre nationer, og som situationen er nu, er der en masse gode grunde til at støtte det kurdistan der er dannet i Irak. Jeg har ingen personlig mening om PKK borset fra at jeg finder forbudet mod roj-tv yderst tvivlsomt og det forekommer mig at der trods alt er sket en vis liberalisering af organisationen over tid. De styre de kæmpede imod var og er jo selv i flere tilfælde terroriststyrer

Jan Mogensen, Flemming Scheel Andersen, Johnny Faxe og Carsten Hansen anbefalede denne kommentar

Faxe

Du har ingen mening om den afpresning kurdere der ikke deler partiets holdninger er udsat for?

Deres kriminalitet i europa og deres mafia metoder?

Robert Ørsted-Jensen

Din pointe er - hvad?

Du har, mener du, demokratier og respekt for minoriteter og anderledes tænkende og tilsvarende politiske systemer i de der områder og lande som pkk operede og operere i som - ikke øver afpresning over for kurdere og andre borgere - er det det?

Eller kunne det tænkes at pkk er et produkt af sine omgivelser og de omstændigheder de var oppe imod. øvede den danske modstandsbevægelse ikke også "afpresning og udførte de ikke også "likvideringer". Ikke at jeg nære ønske om at forsvare pkk eller undskylde sådan adfærd - men er det ikke rimeligt at sætte det lidt i kontekst og perspektiv?

Ohh Johnny Faxe, du er en amatør.

Jeg beklager at jeg prøvede at give dig et andet syn på det du åbenbart så fast har besluttet. I dont give a shits ass about noobs! Gå læs historie, hvis altså det er det der interessere dig, ud fra dine tekster virker det til at det ikke er noget du har interesseret dig for længe... Men som du sikkert har opdaget så har jeg nu længe diskuteret med uvidende mennesker, det er trættende kan jeg love dig for. Lag mig give dig lidt lektie for. Filosofere feks over hvorfor det er dumt at du har vist interesse i min person i en diskussion over nettet. Hint, har det betydning for det jeg skriver om jeg så kom fra Mars??

Mvh a Rash