Nyhed
Læsetid: 5 min.

Europa vil ikke deles om syriske flygtninge

Europa har forsømt sit ansvar over for de syriske flygtninge, mener man i Tyskland. Derfor søger tyskerne nu europæisk opbakning til at fordele de syriske flygtninge blandt samtlige EU-lande
Udland
25. september 2014

Det stigende antal syriske flygtninge på flugt fra Islamisk Stat (IS) og Assad-regimet bør optages og fordeles ligeligt mellem de europæiske lande, der indtil videre har udvist en skammelig modvilje mod at leve op til sit humanitære ansvar.

Sådan lyder den åbenmundede formaning fra Tysklands indenrigsminister, der kræver en mere retfærdig fordeling af syriske flygtninge blandt EU-landene.

»Det kan ikke være sådan, at fire-fem lande tager imod størstedelen af flygtningene,« siger Thomas de Maizière til Spiegel. »Det står ikke mål med den påkrævede europæiske solidaritet, som vi har akut brug for i dette tilfælde.«

Borgerkrigen i Syrien har ført til en voldsom stigning i antallet af asylsøgere i Europa, der i forvejen har svært ved at finde løsninger på de voksende flygtningestrømme fra Mellemøsten og Afrika. I 2013 steg antallet af syriske asylsøgere i Europa til 50.435, hvilket er en markant stigning på 109 pct. i forhold til 2012. Mens lande som Tjekkiet, Spanien og Portugal har vist begrænset beredskab til at byde flygtninge fra det borgerkrigshærgede Syrien velkommen, har både Tyskland og lande som Sverige og Østrig åbnet dørene for de syriske flygtninge.

Modtagelsescenter for flygtninge i den hollandske by Zwolle er ved at blive klargjort. Der er plads til 400 flygtninge i den tidligere sportshal, som er blevet indrettet med henblik på at kunne tage imod flygtninge fra især Syrien.

Modtagelsescenter for flygtninge i den hollandske by Zwolle er ved at blive klargjort. Der er plads til 400 flygtninge i den tidligere sportshal, som er blevet indrettet med henblik på at kunne tage imod flygtninge fra især Syrien.

Vincent Jannink

I andet kvartal af 2014 fik 88,2 pct. af de syriske flygtninge til Tyskland anerkendt deres status som flygtninge. Godt 25.000 flygtninge fra den syriske borgerkrig har søgt om asyl i Tyskland.

»Tyskland spiller en førende rolle, når det gælder om beskyttelse af flygtninge og tjener som et positivt eksempel til efterlevelse blandt andre europæiske stater,« udtaler FN’s flygtningekommissær, António Guterres til avisen Welt.

»Det er fair at sige, at EU ikke har været i stand til at levere en fælles mekanisme, der kan løse den udfordring, der stammer fra strømmen af flygtninge fra Syrien. Det skyldes delvist langvarige problemer i EU’s politikudvikling, herunder manglende tillid mellem EU-landene. Hvis en aftale om fordeling af europæiske flygtninge var på plads, ville staterne skulle stole på hinandens asylafgørelser. Tyske politikere har ofte rejst tvivl om dette med henblik på visse sydeuropæiske lande,« siger juristen Sigrid Gies, der forsker i international asyllovgivning ved universitetet i Konstanz.

Nabolandene belastes

Alt i alt er mere end tre mio. syrere flygtet til nabolande som Libanon, Tyrkiet og Jordan, mens omtrent 6,5 mio. syrerne regnes for at være internt fordrevne i Syrien. Dermed er stort set hver anden syrer på flugt fra krigshandlingerne. Set i lyset af udviklingen i Irak og Syrien er der intet, der tyder på, at flygtningestrømmene vil aftage inden for den nærmeste tid.

I nabolandene er forholdene for syriske flygtninge allerede stærkt kritisable, og kapaciteten til at modtage nye flygtninge er minimal. Tirsdag meddelte EU-Kommissionen, at man har afsat 50 mio. euro til humanitær nødhjælp og 165 mio. euro til langsigtet udviklingshjælp og projekter i Syrien og de omgivende lande, hvor størstedelen af de syriske flygtninge befinder sig. Ikke desto mindre kvier flere europæiske lande sig ved at tage imod flere flygtninge og satser i stedet på at nabolandene trods manglende kapacitet vil fortsætte med at give asyl til de mange syriske flygtninge.

For Sigrid Gies er det åbenlyst, at europæiske politikere har en interesse i at lade nabolandene håndtere det eskalerende flygtningeproblem.

»Et bedre og mere velfungerende asylsystem vil måske også bidrage til at øge flygtningestrømmen. Det kan demotivere politikere i bestræbelserne på at udvikle et fungerende europæisk system, der kan fordele flygtningebyrden. På den måde drager alle europæiske stater ’fordel’ af et system, der ikke virker. Forhåbentlig er det en måde at tænke på, der kun gør sig gældende for meget få politikere.«

Reform af Dublin-forordning

Det er den manglende europæiske beredvillighed til at tilbyde asyl til de fordrevne syrere, der i begyndelsen af september fik den tyske indenrigsminister til at rette henvendelse til EU’s flygtningekommissær Cecilia Malmström. I brevet slår de Maizière til lyd for såkaldte flygtningekvoter for de europæiske lande. Hvis alle medlemslande overholder aftalte regler, vil lande med en uproportionel overvægt af asylsøgere, som eksempelvis Italien, kunne aflastes. Dermed lægger de Maiziére op til en reform af EU’s Dublin-forordning, der binder behandlingen af asylsager til asylsøgerens første ankomstland.

De Maiziére understregede samtidig over for Malmström, at en forbedring af situationen for asylsøgere i Europa hænger nøje sammen med bedre overvågning af EU’s ydre grænser, bekæmpelse af menneskesmuglere og med øget samarbejde mellem EU og flygtningenes transit- og oprindelseslande.

Allerede i sommer opfordrede Thomas de Maizière og den tyske udenrigsminister Frank-Walter Steinmeier i et åbent brev øvrige EU-lande til at tage imod flere flygtninge fra den syriske borgerkrig. »Det internationale samfund må ikke lade syrerne i stikken«, skrev Steinmeier og de Maizière i juli.

Samme melding lyder fra den tyske opposition.

»Jeg finder det skammeligt, at EU’s medlemslande for en stor del slet ikke har taget imod flygtninge,« siger den grønne politiker Claudia Roth til radiostationen Deutschlandfunk.

Politifolk i Salerno, Italien, gør sig klar til at modtage en båd med 1.044 flygtninge fra Syrien og Nordafrika ombord.

Politifolk i Salerno, Italien, gør sig klar til at modtage en båd med 1.044 flygtninge fra Syrien og Nordafrika ombord.

Scanpix

’Båden er fuld’

Udsigterne til en vedvarende flygtningestrøm fra Syrien og Irak har samtidig genantændt den tyske flygtningedebat. I juli måned oplevede Tyskland det største antal asylsøgere siden 1993. Fra januar til juli 2014 har 97.093 mennesker søgt asyl i Tyskland. Godt 20 procent af ansøgerne, der primært kommer fra Syrien, Serbien og Eritrea, har fået anerkendt deres status som flygtninge i Tyskland. I alt venter godt 123.000 flygtninge i Tyskland på at få deres ansøgning behandlet.

I fredags besluttede det tyske forbundsråd ligeledes at skærpe asylretten ved at føje Serbien, Makedonien og Bosnien til listen over sikre tredjestater. Dermed kan ansøgninger fra asylsøgere fra Serbien fremover behandles hurtigere med henblik på udsendelse af Tyskland. En af begrundelserne lød, at antallet af økonomiske flygtninge må nedbringes for at skabe plads til syriske flygtninge

Ikke desto mindre spiller det stigende antal af asylsøgere en stadig større rolle i den tyske flygtningedebat. I sidste uge stemte det tyske forbundsråd for en stramning af den tyske asyllovgivning, der blandt andet indebærer muligheden for at ophæve individuel sagsbehandling af ansøgninger fra serbere, makedonere og bosniere.

Dermed imødekommer tyske politikere de lokale kommuner, der har meldt om manglende faciliteter og problemer med overfyldte asylcentre. Andre mener imidlertid, at Tyskland dermed stadig forsøger at undslå sig sine humanitære forpligtelser.

»Retorikken om at båden er fuld, som man af og til hører, er ikke retfærdiggjort. Det er sandt, at enkelte kommuner er udfordret af tilstrømningen. Det er imidlertid også sandt, at kommunerne trods advarsler ikke har forberedt sig på situationen,« skriver Gudula Geuther i en kommentar for Deutschlandfunk.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

Det er en oplagt rigtig idé at fordele de syriske flygtninge mellem EU-landene.
Det bliver vist desværre ikke til noget; det er al for bekvemt blot at lade modtagerlandene stå med problemet.
Og i Danmark har jo heldigvis gode retsforbehold med tilhørende 24-års regel.

Bare lige for at klargøre:
Vores retsforbehold er en skændsel for landet og bør fjernes.
Politikerne taler om en opt in/out model, så vi kan være med i hvert enkelt punkt, hvis vi vil, og ellers holde holde os udenfor.
Det duer ikke.
Vi skal være med 100%, og altså være bundet af EU-beslutninger i ministerråd og Parlament.

Mon ikke opgaven med syriske og andre arabiske flygtninge tilfalder et land som Saudi Arabien, samt de andre arabiske lande?

- De skal ikke til Europa men forblive i deres kulturelle nærområde.

Kaj Spangenberg, Preben Haagensen, Per Torbensen, Michael Reves, Morten Simonsen, Bjørn Jørnvig, Dennis Iversen, Jens Larsen, Troels Ingvartsen, Alan Strandbygaard, Anne Eriksen, Kim Houmøller og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar

Tak f.eks. Saudi Arabien og Iran. De ligger få 100 kilometer væk og råder hver især over landområder på størrelsen med hele Europa tilsammen. Og hvad Saudi Arabien angår behøver vi vist ikke tvivle på deres økonomiske formåen som verdens største olie eksportør gennem 60 år.

Kaj Spangenberg, Preben Haagensen, Per Torbensen, Dennis Iversen, Michael Reves, Morten Simonsen, Jens Larsen og Troels Ingvartsen anbefalede denne kommentar

Læste om en "flygtning" som på egen hånd igennem flere måneder og arbejdede sig frem til Danmark som han havde hørt så meget godt om. Han kom fra Gaza striben og troede bare han skulle skrive under på et stykke papir så kunne han blive og få konen og sine 5 børn flyet til Danmark.

- Sikker lukrativ forsørgelse for resten af livet.

For år tilbage kunne man læse i nyhederne, at der i Somalia var inrettet undervisning om hvordan man kan komme til Danmark og få opholdstilladelse for hele familien ned til mindste detalje om at få sagt de rigtige ord, så man ikke risikere at blive sendt hjem igen.

- Der findes en hel hær af professionelle "flygtninge hjælpere" som tjener penge på, at vise vejen til det forjættede Europa for 100 tusindvis af mennesker fre Mellem Østen og Afrika.

Kaj Spangenberg, Preben Haagensen, Per Torbensen, Dennis Iversen, Michael Reves, Morten Simonsen, Jens Larsen og Troels Ingvartsen anbefalede denne kommentar

EU er hurtig til at udnytte "panik-situationer" til at skaffe sig NYE BEFØJELSER ( mere indflydelse) på bekostning af medlemsstaternes selvstændighed.

Når så "panik-situationen" er overstået, så står man tilbage uden at kunne ophæve EU-beføjelserne igen.

I øvrigt, så vil en eventuel EU-beføjelse på dette område vel ikke skulle betyde, at f eks Sverige og Tyskland bare kan åbne op og derefter tvangs-påføre de ekstra problemer til omliggende lande ?

En samlet EU-politik på området vil vel også indebære, at ingen lande bare kan" åbne op" på egen hånd uden de andres indforståelse ?

( Måske burde vi i overvejende grad koncentrere os om de flygtninge, der er syge , invalide o s v og som ikke har ressourcer til at komme væk , og lade de mobile og ressourcestærke flygtninge ( der kan betale menneskesmuglere m v) blive i deres egen region ?)

Preben Haagensen, ellen nielsen, Jens Larsen og Troels Ingvartsen anbefalede denne kommentar
Morten Vesterbro-Hansen

Selvfølgelig skal vi hjælpe. Det er jo også i vores egen interesse. Dels moralsk og dels kan det være med til at løse nogle af de problemer vi selv har.

F.eks. har vi store problemer med affolkning af det pressen kalder for udkantsdanmark. Vi kunne tage i mod 100.000 syriske flygtninge og lade dem slå sig ned på Lolland og Falster. Somalia er stadig plaget af en borgerkrig uden nogen løsning i sigte, og her kunne vi hjælpe f.eks. 50.000 somaliere ved at lade dem bosætte sig i de små byer i Vestjylland. Der er på det seneste komme en del flygtninge fra Eritrea. Der burde være plads til 5.000 af dem på Samsø. Bornholm har udover affolkning også problemer med at få økonomien til at slå til. Hvis man lod 25.000 sudanesere flytte til solskinsøen, så vil det også give lokaløkonomien et boost.

Vi må så gøre det forståeligt for dem, at det er vigtigt, at de bliver boende og ikke flytter til København, Odense og Århus.

1) Hvor mange flygtninge vil USA, Kina og Sydamerika tage?

2) Balladen i Mellemøsten vil vare mindst til langt ind i sidste halvdel af dette århundrede. Hvor stort et omfang det vil tage, kan man kun gisne om, men mange millioner flygtninge fremover er ikke utænkeligt.

Det afhænger i en vis grad af, hvor mange despoter og diktatorer i Mellemøsten og Nordafrika, Vesten har tænkt sig at afsætte fremover. Men det kan vel ikke kun være EU der skal tage 'ansvar', da megen uro bunder i lokale klan- og stammeuroligheder, og andre sekteriske og religiøse uoverensstemmelser? (Vesten har eksempelvis ikke blandet sig i Syrien, om end det gerne vil have afsat en diktator dér, men det er svært at se, at det i såfald kunne går værre end det gør).

Morten Kjeldgaard

Kjeld Hansen, vil du sende mennesker, som er flygtet fra Daesh direkte i armene på Saudi Arabien, som har bygget dem op og forsynet dem med våben? Vil du sende de mennesker direkte til et af de mest tilbagestående og brutale lande i verden? Det er jo lige præcis typer som saudierne de folk er flygtet fra? Det er desværre rigtig nemt at lade sin medmenneskelighed overskygge af stupide floskler.

Eva eldrup, Hans Larsen og Christel Gruner-Olesen anbefalede denne kommentar

De sande flygtninge fra Syrien befinder sig i flygtningelejre i det østlige Tyrkiet. Her befinder der sig for øjeblikket 1,5 millioner syriske flygtninge.

Dem der betaler måske 5.000 dollar for at blive smuglet op gennem Europa for at søge asyl i f.eks. Danmark er intet andet end økonomiske lykkeriddere som søger forsørgelse for sig selv, konen og børne flokken.

Kaj Spangenberg, Preben Haagensen, Per Torbensen, Dennis Iversen, Michael Reves, ellen nielsen, Morten Simonsen, Bjørn Jørnvig, Jens Larsen og Troels Ingvartsen anbefalede denne kommentar

Morten Vesterbro-Hansen:

Det siges at der bor lige så mange på mennesker i Gaza, som i størrelse svarer til Langeland. Langeland er snart affolket, om end der løbende tilføres asylanter, så der skal bare bygges nogle huse, så kunne de tage et par millioner. Det ville give beskæftigelse til den lokale byggebranche, der ikke har det for godt.

Morten Kjeldgaard
25. september, 2014 - 11:32

Ligesom det er nemt bare at kalde dem man er uenig med for stupide og floskel agtig...

Holger D. Kvist

Uha. Siden uroen startede i Syrien, har der været over 4 mio syrere som flygtede fra landet. Af de 4 mio har Tyrkiet taget imod over 1.5mio syrere. Kun de sidste 6 dage har de taget imod over 180.000 flygtninge. Også kan EU ikke enes om 130.000 flygtninge.

Morten Vesterbro-Hansen

Ole Olsen,

Det lyder som en rigtig god ide. Vi kan sagtens placere et par hundredetusinde palæstinensere på Langeland. Det vil også give arbejde til herboende palæstinensere, der vil kunne hjælpe med at bygge bro mellem flygtningene og lokalsamfundene.

Så der er ikke tale om rigtige flygtninge, bare fordi de har råd til at flygte, Kjeld?

Det er da en stupid tankegang at have.

Ja, der er flygtninge som ikke har råd til en smugler, men det gør da ikke dem som har råd til mindre flygtninge. Blot bedre stillede flygtninge.

Jan Kønig
25. september, 2014 - 12:13

Stupid kan du selv være Jan Kønig. En syrisk familie med 5 børn koster 25.000 netto kroner pr. måned de opholder sig i Danmark. For det samme beløb er det muligt, at hjælpe ca. 50 gange så mange flygtninge hvis de opholder sig i deres kulturelle nærområde. Her kan der bygges skoler, hospitaler og meget andet.

- For mig er det mindst 50 gange så humant. Aller mindst.

Kaj Spangenberg, Preben Haagensen, Per Torbensen, Michael Reves, Morten Simonsen, Bjørn Jørnvig, Dennis Iversen, Jens Larsen og Jan Mogensen anbefalede denne kommentar
Claus E. Petersen

Europas ansvar.. Danmarks ansvar... mit ansvar.. og jeg har aldrig været i Syrien, men min farfar arbejdede på Grønland, så jeg er vel en slags hvid europæisk arve-imperialist, der skal leve med skylden for millioner af negres slaveri og mord og voldtægter tilbage til 1100'tallet?

Morten Vesterbro-Hansen

Kjeld Hansen,
1) Man må aldrig reducere andre menneskers nød til et spørgsmål om penge
2) Det er også et spørgsmål om personlig tilfredsstillelse. Hvis jeg ved, at flygtninge bor i Danmark kan jeg føle mig som et bedre menneske, for så har jeg da rigtig hjulpet andre.

Morten Vesterbro-Hansen: Du har en god form for sort humor :)

Preben Haagensen, Per Torbensen, Michael Reves, Jens Larsen og Vibeke Rasmussen anbefalede denne kommentar

Kjeld Hansen

Ja det koster måske 25.000 kr netto kroner pr. måned, men til gengæld bliver pengene i landet.

Danmark gør sin rigelige del.
Danmark deltager i alle USA's forbryderiske krige.
Og er med til at skabe flygtningeproblemerne.
Så det mindste andre lande kan gøre er da at tage imod disse flygtninge.

Morten Vesterbro-Hansen
25. september, 2014 - 12:40

Min personlige tilfredsstillelse stiger med det antal personer som kan få den nødvendige hjælp.

Preben Haagensen, Michael Reves og ellen nielsen anbefalede denne kommentar
Morten Vesterbro-Hansen

Kjeld Hansen,
Jeg tror, at du helt har misforstået ideen med hjælp til flygtninge.
At hjælpe nogen folk nede i en ørken i Mellemøsten er alt for abstrakt. Hvis vi kan få dem her til landet, og efterfølgende læse i aviserne, at nu er kriminaliteten steget, der er mere vold, tvangsægteskaber, kvinder der undertrykkes og gentagne gruppevoldtægter, så føler jeg, at vi som samfund virkeligt har ydet noget. Det at lide afsavn så nogen andre kan få det bedre, er hele indbegrebet i at hjælpe. Jeg vil føle mig som et moralsk bedre menneske på den måde.

Dennis Iversen, Jens Larsen og Jan Mogensen anbefalede denne kommentar

Morten Vesterbro-Hansen
25. september, 2014 - 13:50

Nej, jeg har ikke misforstået noget. Det får mig til at føle mig som et moralsk bedre menneske ved at kunne hjælpe så mange som det er muligt.

- Jeg er som men lige så villig til at lide afsavn som dig og har lige så meget moral som dig. Måske endog mere.

Claus E. Petersen, De Vestindiske Øer evt?

georg christensen

Tyskerne burde efterhånden holde tungen lige i munden, de er end ikke i stand til at sende våben til Tyrkerne og Kurderne, for at hjælpe dem, (deres egne transportfly samt deres helikoptere virker ikke), lige så lidt som hollandske, viljen mangler, i kampen mod IS eller borgerkrigen i Syrien, de sidder bare og ser på, medens de produkserer våben og våbenteknologi i massevis til tvivlsomme områder overalt i verden, for at bevare "verdens menersterskabet ", i "EKSPORT". Tyskerne er igen i fuld gang med at destruere sig selv. Resten af "EUROPAFOLKET" inklusive . Russerne og tyrkerne kommer forhåbentlig os til hjælp.

NB: Bare til sidst, til tyskerne, hvem har i fortiden sendt flest våben og våbenteknologi til Mellemøsten?. Svaret er Amerikanerne og Tyskerne.
Jeg tror ikke, at der er mange Europærer , som har medlidenhed med dem, når de nu får følgerne af deres egne værdiløse politikeres handlinger, at mærke på egen krop.

Hvert år dør der 3.000.000 mennesker af malaria i Afrika, heraf de fleste børn. Det koster et par hundrede kroner i forebyggende behandling.

Malaria har ikke potentialet at brede sig til Europa eller Nord Amerika pga. lavere temperatur.

Ebola har kostet 2.300 mennesker livet i Afrika denne gang. Men ebola kender ingen grænser og kan uden videre sprede sig til både Europa og Nord Amerika. Her sættes der massivt ind for at finde en vaccine.

- Så til alle jer moralens vogtere. Hvor fanden findes moralen i det?

Naturligvis spillerne EU pivåben grænser til Nordafrika og Mellemøsten ind, i det evigt voksende antal asyl ansøgere, hele den dyre operationen i Middelhavet, hvor EU patrulje skibe, aktivt leder efter flygninge både som sejler ind på europæisk land, er fuldstændig forfejlet.

EU parlamentet bliver nød til at sadle om, grænserne skal lukkes, og alle asylansøgerne skaltilbagesendes til sikre lejre i nærområderne.
EU, som for længst har fået styr på befolkningsudviklen, skal ikke blive ved med modtage de fejlsalgenes staters massive fødselsoverskud.
EU styrer imod et samfund hvor der bliver brug for færre og færre hænder, da en masse funktioner automatiseres. Vi har derfor hverken på kort eller langt sigt, brug for indvandring til ufaglærte Jobs.

Iøvrigt er det Tyskland der burde modtage nogle af de mange asylansøger der dukker op i Danmark, da de har en maget større befolkning end os.

Schengen grænseløshed er endvidere trådt ud af kraft, nu hvor selv EU indrømmer at de sydlige medlemslande ikke registere de mange der. Ulovligt kommer over grænsen.
Selv Frankrig har indført grænsekontrol med nogle af deres lande grænser til Italien.

Preben Haagensen, ellen nielsen og Dennis Iversen anbefalede denne kommentar

Danmark, du puslingland der hygger sig i smug.

Det er forbavsende hvor meget højrefløjen kan tale om Danmarks ære og internationale ansvar når det går om at deltage i krig, for at så holde kæft når det kommer til at hjælpe ofrene for krig.

Torben Lindegaard

WHO skriver om Malaria:

http://www.who.int/malaria/media/world_malaria_report_2013/en/

"There were an estimated 207 million cases of malaria in 2012 (uncertainty range: 135 – 287 million) and an estimated 627 000 deaths (uncertainty range: 473 000 – 789 000). 90% of all malaria deaths occur in sub-Saharan Africa.

In 2012, malaria killed an estimated 482 000 children under five years of age. That is 1300 children every day, or one child almost every minute."

Altså over 600.000 mennesker døde af malaria i 2012, heraf næste 1/2 mio børn under 5.
Det er fuldstændig overvældende tal.

Per Dørup Jensen

USA/ EU/Nato vidste udmærket godt, at deres intervention i Syrien via deres "oprørere" ville medføre massive flygtningestrømme.
De har ihvert fald empirisk erfaring derfor, da de direkte greb ind i eks-Jugoslavien/Kosovo med efterfølgende flygtninge, der strømmede til Europa.
Det er faktisk utroligt, at almindeligt intelligente mennesker i USA, EU/ Danmark ikke snart kan fatte denne logiske mekanisme, og følgelig protestere aktivt mod deres krigeriske politikere.
Hvis masserne generelt, fagbevægelsen og organiserede fag-grupper i det hele taget i disse lande så realiterne i øjnene, og derpå aktivt satte sig i bevægelse, og tilsluttede sig, eller rekonstruerede en Antikrigsbevægelse/Fredsbevægelse, ville de kunne afværge de nuværende krige (i Syrien) og kommende "humanitære" krige, blodsudgydelser og lidelser- for slet ikke at tale en potentiel tredje Verdens nuklear krig, som kunne have sit udspring i Ukraine eller Syrien - og som USA og Nato påfører og vil påføre de respektive befolkninger. Dermed ville de også kunne afværge de ulykkelige flygtningeproblemer, de potentielle sociale problemer, som de mange flygtninge medfører i de lande, de kommer til. Og endelig er det jo de almindelige udenrigspolitisk uengagerede og apatiske mennesker, der kommer til at betale flygtninge-regningen.

Per Torbensen, Espen Bøgh og Eva eldrup anbefalede denne kommentar

Torben Lindegaard
25. september, 2014 - 18:09

Men der er ingen som gør noget. Skaden er begrænset til Afrika... :-(

Afrikas befolkningstilvækst er prognosticeret til at være en stigning fra ca. 1.000.000.000 mennesker til ca. 4.000.000.000 inden år 2100. Uden en bekæmpelse af malaria vel at mærke.

- Mere har jeg ikke moral og medmenneskelighed til at skrive i den sag...

Dyr som ikke kan klare sig selv i naturen overlades til sig selv for ikke at skade flokken.

- Mennesket kommer til, at skulle træffe nogle meget svære valg en gang ind i fremtiden...

Kaj Spangenberg, Preben Haagensen, Jens Larsen og Jan Mogensen anbefalede denne kommentar

Og til alle moralens vogtere. Det kan jeg sgu ikke gøre for. Jeg beskriver bare, hvad jeg kan se.

Hvad bilder den tyske indenrigsminister sig dog ind han er, og ligeledes ham Maizena"grød"-hovedet også ind, med deres udtalelser.

Der er en nøje sammenhæng mellem flygtningestrømme og krig, krigen i Afghanistan, Libyen, Irak osv. har alle skabt uhyrlige flygtningestrømme, på baggrund af vestens krige, som har ført til kaos i disse lande, - skabt af vesten og den våbenmagt demonstration ført an af Amerika, og ofte med en løgn som begrundelse.

Amerika mærker ikke flygtningeproblemerne ligesom Europa og skal heller ikke bruge penge på det, så dem bruger de til nye våben, og planlægningen af nye krige i kølvandet på de gamle krige.

Der er for langt at sejle til Amerika, fra begge side af vandene, så derfor bliver Europa straffet økonomisk via alle disse flygtninge som Amerika skaber, og samtidig kræver Europa bruger flere penge på krigsmateriel, gerne købt i Amerika, - men der er sgu ikke råd til det hele på de præmisser.

Alliancen med Amerika er en hæmsko for de Europæiske lande og deres økonomi, med de voksende masser af krigsflygtninge i de vestlige skabte krige med Amerika som ledende og England som de nærmeste, - der i øvrigt heller ikke mærker så meget til disse flygtninge.

Vist er det underholdende med krigseksplosionerne på TV , der efterhånden snart kommenteres som en bokse- eller fodboldkamp, hvilket er aldeles misforstået og en sølle efterligning af Amerikanske TV stationers kommentering af biljagter med 3 eller flere kommentatorer ad gangen.

Se det f.eks. på youtube; "nu kører han op af rampen fra motorvejen, næ, han snød og drejede tilbage på motorvejen, og kører nu i modsat retning i den forkerte side", osv., osv., osv..

Den Amerikanske krigspsykose om, at der skal være en krig til hver generation, og derfor opfinder nye årsager til at samle krigsliderlige lande i vesten til en koalition, er vanvittig når mulighederne for fred nu er tilstede efter Berlinmurens fald samtidig med Ruslands sammenbrud.

Det forældede tankegods om vestens overlegenhed og koloniherre mentalitet i såvel Mellemøsten som andre steder, er dybt forældede og bør afskaffes som tankegods ligesom krigsliderligheden hos vestlige regeringers deltagelse i nytteløse krige, som politikerne alligevel undergraver indefra ligesom de gjorde det i såvel Afghanistan, Irak og Libyen.

For nylig var det fremme at Danmark har givet 400 mio. til Afrika til bekæmpelse af forurening!

Hvad pokker skal vi i Europa betale for Amerikanske og Europæiske virksomheders forurening via produktion i værtslandede for, - Det er jo de selvsamme virksomheder via skattetænkning og økonomisk kreativitet undgår at deltage økonomisk i de samfund i Afrika som de opererer i, men alene skynder sig at bringe deres fortjeneste i skattely.

Fortjenesten fejler bestemt ikke noget med den billige arbejdskraft, så råvarens pris er uendelig lav, men via mellem fakturering i et skattely, stiger den 1.000 % eller mere, - "nå ja, lidt skal de vel have for ulejligheden", mener de når der bliver spurgt til det.

Tag f.eks. krisen 2008 hvor priserne på kaffe steg, og samtidig fald indholdet fra 500 gr. pr. pakke til 400 gr. hvor må de have godtet sig i direktionen og aktionærkredsen.

Ved den forrige krisen faldt kaffebøndernes priser til uhørt lave priser, jeg mener det var noget omkring 40 kr. pr. kg. til 4 kr. pr. kg., men kaffeprisen faldt ikke tilsvarende, og sådan var det også for andre produkter, - bønderne ud i markerne der måtte betale for krisen, så hvorfor skulle det være anderledes denne gang.

- Der savnes en kontrol med råvarepriserne i forhold til detailpriserne, ikke mindst under kriser!

Kjeld Hansen:

'Hvert år dør der 3.000.000 mennesker af malaria i Afrika, heraf de fleste børn. Det koster et par hundrede kroner i forebyggende behandling.'

Hvor kan man få 'forebyggende behandling' mod malaria for 'et par hundrede kroner'?

georg christensen

Europa´s ledere i dag består i grunden kun af "mafiøse" lobbyister, som dengang, da europæerne invaderede Amerika, og udslettede "indianer kulturen" i "religøst" magtbegærd, som i dag ikke har ændret sig og i Europa og USA i dag bare har udviklet sig, til et stadig stigende magtbegærd, stadig i form af "religøsitet", en kendsgerning, som vi som såkaldte "oplyste" individer, endelig bør tage opgøret med.
Endelig lære at forstå, at celebrering på talerstole, eller andre stole af gamle "vittigheder" ikke længere har betydning, hvis vi virkelig ønsker en GLOBALISERET verden, en verden, som "alkymisterne" for længst har forstået fordelen af, i deres omgang med værdiløse "papirlapper", på bekostning af "LIVET".
Europa, med alle det´s celebrerende prædikanter kan let sammenlignes med muslimernes eller jødernes celebrerende "magtbegærligheder".

Jeg forstår det ikke, at "papirlapperne" gerne grænseløst får lov til at flyve rundt om ørene på os, medens "LIVET", gerne udelukkes.

NB: Jeg forstår bare ikke "logikken", trænger nok heller ikke til "psykologiske" psykopaters hjælpe foranstaltninger, som bare bygges på en ( god morgen, god dag og godnat "pille") alle med bedøvende virkning, så smart indrettet, at "magtbegærdet" kan fortsætte sin alt for ofte "værdiløse" virken. Når et hoved hugges af, forstyrrer det "selvopfattelsen", medens en ganske lille "pistolkugle", med samme virkning bare virker som normaliteten. Og denne tilstandsfornemmelse kaldes så bare normal. En tilstandsfornemmelse fuldstændig nøgen og fuldstændig uden "moral" og respekt overfor LIVET, er i dag stadig kendetegnet for en oplyst Europæer. I grunden skammer jeg mig over at tilhøre Europa folket.

Hilsen fra Ateisten.

tak for god artikel. blot en strøtanke, men kunne vi i stigende grad HENTE flygtningene - på den måde ville det blive mere ens for alle, og således sandsynligt at graden af dem i sand og hertegribende nød vil være dem, der i en nødvendig og/eller fornuftig periode, kommer til Majestætens land for ly.

Per Dørup Jensen: Din hukommelse rækker åbenbart ikke til at huske de tusinder af kosovoalbanere der forhutlede sig over grænsen til Albanien pga Serbiens overgreb...

Bjarne Falk Rangård

Det er virkelig et emne der kan fremkalde kommentarer. Hvor vi hjælper flygtningene bedst, i diktaturstater som Iran og Saudi Arabien eller i EU´s demokratiske stater er da et godt spørgsmål, men når en ivrig krigsførende nation som Danmark er med til at producere millioner af flygtninge må man også tage et såvel moralsk som økonomisk ansvar for dem der rammes af vores krigsforherligelse. Nærområderne modtager et antal flygtninge som er langt større relativt end det nogen sinde har været tilfældet i Danmark. Sverige og Tyskland tager en meget stor del af de flygtninge der kommer til Europa, selv om det især er Danmark der bomber løs så snart der er en chance for det. Krudt, kugler og militære løsninger er et varemærke for specielt de borgerlige partier, mens humanitet og respekt for andre mennesker kan ligge på et meget lille sted. Der er ikke så meget at tjene på at hjælpe og bygge op, som på at ødelægge og rive ned.

Før eller senere får vi en asiatisk asylpolitik ligesom i Japan og Sydkorea, hvis Sverige gerne vil begå kollektivt selvmord ved at optage 100.000 flygtninge om året er de hjerteligt velkomne....

Preben Haagensen, Jens Larsen, Per Torbensen, Dennis Iversen og Kjeld Hansen anbefalede denne kommentar

Når der tales om,
at nabolandene til bl.a. Syrien modtager rigtig mange millioner flygtninge
i forhold til Europa
er det jo ikke sandt.
Disse lande 'opbevarer' flygtninge i flygtninge-teltlejre, betalt af FN og nødhjælps-organisationer,
og normalen på de kanter er, at disse krigsflygtninge sendes tilbage over grænsen
til hjemlandet, når der er den mindste fred i dele af hjemlandet!

Bjarne Falk Rangård

Til Jan Mogensen
Sverige er en humanitær stormagt og det kan de være stolte af.
Danmark vil gerne være en militær stormagt,
tænk bare da de 3 store ( USA, Storbritannien og Danmark) udraderede Saddam Hussein i Irak i en ulovlig krig uden FN-mandat. Siden er det jo kun gået frem i Mellemøsten, så det var en meget glorværdig indsats.
Flest dræbte og lemlæstede soldater pr. indbygger , hvad be har,
for slet ikke at tale om de mange lokale bønder vores tapre krigere fik udryddet for at hjælpe de lokale krigsherrer og narkobaroner.
Ikke siden 1864 har vi tabt vores krige med så stor ære og med så store civile omkostninger.
Krigsforherligelsen har desværre bredt sig fra de mest rabiate højreekstremister ( DF og Venstre) til langt ind i socialdemokratiet.
Godt vi har lande med en humanitær profil som Sverige.

Bjarne Falk Rangård

Flest dræbte og lemlæstede soldater pr. indbygger , hvad be har,
for slet ikke at tale om de mange lokale bønder vores tapre krigere fik udryddet for at hjælpe de lokale krigsherrer og narkobaroner.
Krigen i Afghanistan.

Krudt, kugler og militære løsninger er et varemærke for specielt de borgerlige partier, mens humanitet og respekt for andre mennesker kan ligge på et meget lille sted. Der er ikke så meget at tjene på at hjælpe og bygge op, som på at ødelægge og rive ned.

@Bjarne Falk Rangård.

Dét har du fuldstændig ret i!
De store grupper af kurdere og syrere,
som du og andre 'bekvemt'' står og kikker på bliver slået ihjel af terror-fanatikere i området,
er svære at hjælpe og tjene på, når de først er slået ihjel!! :-(
Man behøver heller ikke bygge huse til dem!

Hvis jeg skulle blive overfaldet på gaden af en voldsperson og overmagten er for stor for mig selv at klare,
vil jeg helst ikke forsvares af en "mumanist", som bare står og kikker på,
men gerne af en ægte humanist!

Ole Olsen
25. september, 2014 - 20:57

Hos verdens medicinal industri, eller tror du måske på voodoo og medicinmænd M/K?

Europa kan ikke redde den arabisk-islamiske kultur fra sig selv.

Det må efterhånden være klart for de fleste, at det nogen euforisk og naivt betegnede som arabisk forår, i stedet har vist sig at være det modsatte, ikke uden en vis utidig indblanden fra visse Vestlige lande.

Implosionen var imidlertid sket alligevel. Man har set forskellige grupper i de fattige ikke-kulbrinteeksporterende lande i MØNA gå amok i et sandt raseri, vendt mod både ydre som indre fjender. I de olieeksporterende lande har diktatorene kunnet købe sig til ro blandet med frygt for magthaverne.

Der har for nogle år siden været et par advarsler, heriblandt FNs Arab Human Development Report og den tidligere malaysiske PM Dr. Mahathir Muhammed, uden - åbenbart - at have gjort det fjerneste indtryk. Man har indtryk af, at de omtalte lande er endt i en udviklingsmæssig blindgyde, hvorfra de ikke evner at finde en udgang. En fundamentalistisk form for islam har ikke bragt nogen løsning, og istedet ser man rasende på et materielt rigt vantro Vesten, og et materielt-økonomisk fremstormende Østen, hvor grupper af muslimer i Xinjiang nu også har indledt terror mod han-kineserne. (Her kan Vesten dog ikke, helt udsædvanligt, få skylden, lige så lidt som i problemerne med Indien/Pakistan, i Thailand, Sri Lanka, Philippinerne, Burma m.v.).

Den politiske elite i Europa har formentlig erkendt problemets omfang, men vælger at lade tingene udvikle sig, og reagere på ad hoc basis. Kun i Sverige har man valgt at ofre sig, og vælge en linie der inden længe vil afskaffe det svenske velfærdssamfund.

Der skrives verdenshistorie i disse årtier, og Europa får en fremtrædende plads, uden at der kan øjnes blot en flig af en løsning. Kun muslimerne selv kan løse deres problemer, og man må håbe at Vesten snart indsér det, men det forudsætter at muslimerne erkender hvori de består og hvorfra de stammer.

Per Torbensen, Preben Haagensen og Jens Larsen anbefalede denne kommentar

Kjeld Hansen:

Malarone - en af de bedste profylaxer mod malaria, koster til børn ca. kr. 130 for 12 stk. Der skal tages een om dagen.

Da man ikke kan 'vaccinere' mod malaria, skal profylaxen altså tages vedvarende. Så kan du selv tage din regnemaskine frem, og regne på hvad det betyder.

End of discussion.

Hvilken gavn og nytte vil det være for fremtidens måske 100 vis af millioner af flygtninge af en hver tænkelig art, at Europa bliver trukket med ind i elendigheden gennem økonomisk og kulturel undergang og ved at der opstår terror gruppering som IS og borgerkrige på Europæisk jord?

ellen nielsen, Preben Haagensen og Jens Larsen anbefalede denne kommentar

Sider