Læsetid: 2 min.

Svenske aviser: Kaos i sigte

Det er vældigt svært at finde vindere efter det svenske valg. Alliancen er brudt, den rødgrønne Löfven-regering står historisk svagt, og Sverigedemokraterna får ingen indflydelse trods stor tilslutning, skriver flere svenske aviser
16. september 2014

En højst usikker tid venter i svensk politik. Den siddende statsminister, Fredrik Reinfeldt, har trukket sig som formand for Nya Moderaterna efter nederlaget, Sverigedemokraterna er svulmet til dobbelt størrelse, og den rødgrønne koalition med Socialdemokraternes Stefan Löfven i spidsen står godt nok med nøglerne til det svenske statsministerium i Rosenbad, men med en historisk uerfaren ny statsminister, og en vælgertilslutning så ringe, at lignende resultater i 2006 fik den tidligere socialdemokratiske formand Mona Sahlin til at trække sig.

»Stakkels Sverige« konkluderer den liberale svenske avis Expressen, som dagen efter valget bragte en sort forside med teksten »I går stemte 781.120 svenskere på Sverigedemokraterne«.

Den nye statsminister får et travlt politisk efterår. Regeringsgrundlaget skal forhandles og ministerposter fordeles som en del af regeringsdannelsen, og dertil skal han finde opbakning til den kommende svenske finanslov uden mulighed for at gøre brug af et udelukkende rødt-grønt flertal.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu