Læsetid: 1 min.

Danmark i Krig - Dag 23

25. oktober 2014

Folketinget besluttede den 2. oktober 2014 at slutte sig til den amerikanskledede koalition mod Islamisk Stat (IS). Danmark støtter den væbnede aktion med syv F-16-fly og et Hercules-transportfly. Information opdaterer løbende denne spalte med oplysninger om krigen mod IS, herunder de danske flys aktioner.

USA og andre koalitionslande – det vides ikke, om Danmark var blandt – udførte mindst 12 luftangreb torsdag og fredag, skriver den amerikanske centralkommando, CENTCOM. Fem IS-bygninger blev tilintetgjort i et luftangreb nær byen Zumar, hvor IS ligger i kamp med kurdiske peshmergaer. Andre angreb var målrettet IS-positioner vest for Mosul-dæmningen, syd for olieraffinaderiet i Bayji og nær Fallujah. Værnsfælles Forsvarskommando havde fredag intet nyt om de danske fly og de medfølgende ca. 140 mand, der er udstationeret på Ahmed Al Jaber-basen i Kuwait. Forsvaret har ikke meldt noget ud om kamphandinger i Irak, siden det udsendte en kort pressemeddelelse mandag.

Fra slagmarken

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu