Nyhed
Læsetid: 1 min.

Cameron vil afskrække velfærdsturister

Briterne ønsker reform af velfærd til EU-indvandrere frem for et loft for antallet af dem
Udland
29. november 2014

Den britiske premierminister, David Cameron, fremsatte i går de reformkrav på immigrationsområdet, som han agter at tage med til forhandlingsbordet med regeringscheferne i EU.

Talen var især bemærkelsesværdig ved det, den ikke indeholdt. Cameron valgte nemlig ikke at kræve reform af princippet om arbejdskraftens fri bevægelighed i EU – en idé der har fået en negativ modtagelse i andre EU-lande. I stedet foreslog han restriktioner af de velfærdsydelser, der i dag er til rådighed for alle, der arbejder i Storbritannien.

Lykkes det ham at nå til enighed med kollegerne i EU, vil EU-immigranter i fremtiden skulle arbejde i landet i fire år, før de får adgang til sociale goder såsom børnepenge og boligstøtte. Det skal også være lettere at udvise EU-migranter, der ikke har fundet et job på et halvt år.

Ideen er at gøre Storbritannien mindre attraktivt for lavtlønnede fra andre EU-lande.

Kritikere fra hans eget parti og UKIP afviste, at planen – som hævdet – vil give Storbritannien kontrol over egne grænser. UKIP-formand Nigel Farage sagde til BBC, at det ikke er størrelsen af den britiske bistand, der afgør, hvor mange indvandrere fra EU, der kommer, men snarere hvor alvorlig krisen i andre EU-lande er.

»Premierministeren bruger igen ordet ’kontrol’ og bedrager endnu en gang det britiske folk (…) Han har absolut nul kontrol over situationen,« skrev Farage i en serie tweets.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her