Baggrund
Læsetid: 1 min.

Danmark i krig – Dag 39

Udland
10. november 2014

Den danske Værnsfælles Forsvarskommando havde over weekenden ikke nye oplysninger om den danske deltagelse i den amerikanskledede væbnede indsats imod Islamisk Stat (IS) og henviser fortsat til den seneste opdatering fra den 6. november. Heri oplyses det, at danske fly siden den 16. oktober har fløjet 41 missioner og kastet i alt 39 bomber. Danmark deltager med syv F-16 fly og ét Hercules-transportfly.

Fra slagmarken:

Flere kilder i den amerikanske forsvarskommando meddelte lørdag, at den internationale koalition fredag aften og nat har bombet en kolonne med ti pansrede køretøjer ved Mosul i Irak, hvor flere af IS militære ledere skulle have været blandt målene. Således forlyder det, at IS’ øverste leder, Abu Bakr al-Baghdadi, skulle være hårdt såret. Hverken irakiske eller amerikanske militære kilder har endnu bekræftet, om det er tilfældet.

Fredag meddelte det amerikanske forsvarsministerium, at USA’s præsident, Barack Obama, har autoriseret en amerikansk troppeforøgelse på i alt 1.500 militære styrker til Irak (der er pt. ca. 1.400 amerikanske rådgivere i Irak). 630 af de ekstra styrker skal træne 12 irakiske brigader, hvor ni er under den irakiske hær, og tre kontrolleres af det kurdiske selvstyre. De resterende 870 styrker skal rådgive og støtte den irakiske forsvarskommando. Ifølge Chuck Hagel, USA’s forsvarsminister, har Danmark givet tilsagn om at sende yderligere 120 rådgivere til Irak.

Siden 8. august har den amerikanskledede koalition udført 817 luftangreb, heraf 454 i Irak og 363 i Syrien. Den amerikanske centralkommando udspecificerer ikke længere, hvilke andre koalitionslande, der deltager i de enkelte angreb.

Information opdaterer løbende udviklingen i den væbnede aktion mod IS, som Danmark tilsluttede sig ved en folketingsbeslutning den 2. oktober 2014. Se flere oplysninger om koalitionens angreb på Informations nye temaside om luftkrigen mod islamisterne på www.information.dk.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her