Nyhed
Læsetid: 1 min.

Danmark i krig - Dag 40

Udland
11. november 2014

 

Værnsfælles Forsvarskommando havde mandag ingen nye oplysninger, den ville dele med offentligheden. Det danske forsvar afviser sammen med Australien som de eneste lande i koalitionen at oplyse, hvor i Irak de bomber. Den seneste opdatering kom ud 6. november, hvor Forsvaret oplyste, at Danmark siden den første mission 16. oktober har fløjet 41 missioner og smidt i alt 39 bomber.

Henover weekenden har koalitionen udført mindst 23 angreb i Syrien og 18 i Irak. Det oplyser den amerikanske centralkommando, CENTCOM, i sin seneste pressemeddelelse. Angrebene blev i begge lande udført både med kampfly og droner. Otte af angrebene fandt sted mod olielagre sydøst for den syriske by Deir Ezzor, som Islamisk Stat ifølge CENTCOM bruger til at sælge olien videre på det sorte marked.

Fra slagmarken:

Mandag beordrede Iraks officielle militær de shia-milister, som det kæmper side om side med, til at holde sig tilbage fra frontlinjen for at undgå sammenstød med lokale sunni-muslimer. Det sker, efter shia-milister har sat ild til to huse, der tilhørte lokale sunnimuslimer, skriver Reuters. Efter forlydender om, at Islamisk Stats leder, Abu Bakr al-Baghdadi, var blevet såret i et angreb i weekenden, udsendte det irakiske indenrigsministerium mandag en liste over IS-medlemmer, der angiveligt er blevet dræbt i luftangreb – som ifølge Bagdad blev udført af det irakiske flyvevåben, og ikke af koalitionslandene. Listen omfatter blandt andet flere af Baghdadis livvagter samt flere af Islamisk Stats såkaldte emirer og guvernører, men umiddelbart ikke nogen fra den selvudråbte kalifs inderkreds.

Siden 8. august har den amerikansk-ledede koalition udført 858 luftangreb, heraf 472 i Irak og 386 i Syrien. Danmark vurderes at stå bag omkring 11 af angrebene.

Information følger løbende udviklingen i luftkrigen mod Islamisk Stat, som Danmark tilsluttede sig 2. oktober 2014. Du kan se mange flere oplysninger om koalitionens angreb på Informations nye temaside på www.information.dk.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her