Læsetid: 1 min.

Danmark i krig - Dag 41

12. november 2014

Den vagthavende ved Værnsfælles Forsvarskommando grinede i går i telefonen, da Information for godt fyrretyvende gang ringede og spurgte, om de havde nye oplysninger om bombekampagnen mod Islamisk Stat i Irak, de ville dele. Svaret var nej. Det danske forsvar afviser sammen med det australske som de eneste i koalitionen at oplyse, hvor i Irak de bomber. Den seneste opdatering kom ud 6. november, hvor Forsvaret oplyste, at Danmark siden den første mission 16. oktober har fløjet 41 missioner og smidt i alt 39 bomber.

Fra slagmarken

Informations krigsspalte omtalte i slutningen af sidste uge et luftangreb i Idlib-provinsen i Syrien, der angiveligt kostede adskillige børn livet. Historien kom frem, efter en eller flere aktivister sendte et voldsomt grafisk billede til flere vestlige medier, herunder nyhedsbureauet Reuters og danske Politiken. Billedet viser to børn, der ligger døde i et virvar af blod og støv. Jen Psaki, en talskvinde for det amerikanske udenrigsministerium afviser over for nyhedsbureauet Reuters at kommentere, hvorvidt billedet er, hvad det giver sig ud for at være, men siger: »Vi bestræber os selvfølgelig på at undgå civile tab, selv når vi opererer i dette ekstremt komplekse miljø, og vi anerkender, at der er en indbygget risiko, når man angriber ... Når der kommer anklager, eller når oplysninger kommer frem, vil vi helt bestemt se på sagen og tage det seriøst,«.

Det Syriske Observatorium for Menneskrettigheder melder ligeledes om to civile tab i samme område. Det vides ikke, om der er tale om samme angreb.

Siden 8. august har den amerikansk-ledede koalition udført 858 luftangreb, heraf 472 i Irak og 386 i Syrien. Danmark vurderes at stå bag omkring 11 af angrebene.

Information følger løbende udviklingen i luftkrigen mod Islamisk Stat, som Danmark tilsluttede sig 2. oktober 2014. Du kan se mange flere oplysninger om koalitionens angreb på Informations nye temaside på www.information.dk.  

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu