Læsetid: 1 min.

Danmark i Krig – Dag 42

13. november 2014

Værnsfælles Forsvarskommando havde onsdag intet nyt om de danske kampflys gebærden i luftrummet over Irak. Forsvaret i Danmark afviser sammen med Australien som de eneste lande i koalitionen at oplyse, hvor i Irak de bomber. Den seneste opdatering kom ud 6. november, hvor Forsvaret oplyste, at Danmark siden den første mission 16. oktober har fløjet 41 missioner og smidt i alt 39 bomber.

Fra slagmarken

Jabhat al-Nusra, der er al-Qaedas officielle partner i Syrien, forbereder ifølge det arabiske nyhedssite Arabi 21 et større angreb på den kurdiske by Afrin i den nordvestlige provins Aleppo, godt 20 kilometer fra den tyrkiske grænse. Kilder fortæller til nyhedssitet, at Nusra-brigaden har samlet sine styrker omkring nabobyen Menagh som det første led i en større kamp for at tilkæmpe sig territorium i det nordlige Syrien. Kurdiske aktivister frygter ifølge Arabi 21, at en offensiv mod Afrin vil være en gentagelse af det scenarie, som IS har udsat kurderne for i grænsebyen Kobani.

Avisen spekulerer i, at der muligvis er en aftale mellem Islamisk Stat og Jabhat al-Nusra, nu hvor også sidstnævnte har været mål for vestlige bombardementer. Aktivister siger dog til avisen, at Nusras planlagte angreb på kurdiske byer kan være et modsvar på netop bombardementerne, der i Syrien udføres af USA med sparsom assistance fra en række arabiske lande. Ifølge den seneste udmelding fra CENTCOM, USA’s militærs centralkommando, er der i denne uge udført mindst 16 luftangreb i Syrien. Dog fandt ingen af koalitionens nævnte luftangreb sted i Aleppo-provinsen, hvor Arabi 21 hævder, at Jabhat al-Nusra planlægger et angreb.

Siden 8. august har den amerikanskledede koalition udført 881 luftangreb, heraf 479 i Irak og 402 i Syrien. Danmark vurderes at stå bag mindst 11 af angrebene.

Information følger løbende udviklingen i luftkrigen mod Islamisk Stat, som Danmark tilsluttede sig 2. oktober 2014. 

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Folketingsvalget er forbi, men magten skal stadig holdes i ørerne.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement. Første måned er gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu