Læsetid: 1 min.

Danmark i Krig – Dag 42

13. november 2014

Værnsfælles Forsvarskommando havde onsdag intet nyt om de danske kampflys gebærden i luftrummet over Irak. Forsvaret i Danmark afviser sammen med Australien som de eneste lande i koalitionen at oplyse, hvor i Irak de bomber. Den seneste opdatering kom ud 6. november, hvor Forsvaret oplyste, at Danmark siden den første mission 16. oktober har fløjet 41 missioner og smidt i alt 39 bomber.

Fra slagmarken

Jabhat al-Nusra, der er al-Qaedas officielle partner i Syrien, forbereder ifølge det arabiske nyhedssite Arabi 21 et større angreb på den kurdiske by Afrin i den nordvestlige provins Aleppo, godt 20 kilometer fra den tyrkiske grænse. Kilder fortæller til nyhedssitet, at Nusra-brigaden har samlet sine styrker omkring nabobyen Menagh som det første led i en større kamp for at tilkæmpe sig territorium i det nordlige Syrien. Kurdiske aktivister frygter ifølge Arabi 21, at en offensiv mod Afrin vil være en gentagelse af det scenarie, som IS har udsat kurderne for i grænsebyen Kobani.

Avisen spekulerer i, at der muligvis er en aftale mellem Islamisk Stat og Jabhat al-Nusra, nu hvor også sidstnævnte har været mål for vestlige bombardementer. Aktivister siger dog til avisen, at Nusras planlagte angreb på kurdiske byer kan være et modsvar på netop bombardementerne, der i Syrien udføres af USA med sparsom assistance fra en række arabiske lande. Ifølge den seneste udmelding fra CENTCOM, USA’s militærs centralkommando, er der i denne uge udført mindst 16 luftangreb i Syrien. Dog fandt ingen af koalitionens nævnte luftangreb sted i Aleppo-provinsen, hvor Arabi 21 hævder, at Jabhat al-Nusra planlægger et angreb.

Siden 8. august har den amerikanskledede koalition udført 881 luftangreb, heraf 479 i Irak og 402 i Syrien. Danmark vurderes at stå bag mindst 11 af angrebene.

Information følger løbende udviklingen i luftkrigen mod Islamisk Stat, som Danmark tilsluttede sig 2. oktober 2014. 

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu