Læsetid: 1 min.

Danmark i Krig – Dag 42

13. november 2014

Værnsfælles Forsvarskommando havde onsdag intet nyt om de danske kampflys gebærden i luftrummet over Irak. Forsvaret i Danmark afviser sammen med Australien som de eneste lande i koalitionen at oplyse, hvor i Irak de bomber. Den seneste opdatering kom ud 6. november, hvor Forsvaret oplyste, at Danmark siden den første mission 16. oktober har fløjet 41 missioner og smidt i alt 39 bomber.

Fra slagmarken

Jabhat al-Nusra, der er al-Qaedas officielle partner i Syrien, forbereder ifølge det arabiske nyhedssite Arabi 21 et større angreb på den kurdiske by Afrin i den nordvestlige provins Aleppo, godt 20 kilometer fra den tyrkiske grænse. Kilder fortæller til nyhedssitet, at Nusra-brigaden har samlet sine styrker omkring nabobyen Menagh som det første led i en større kamp for at tilkæmpe sig territorium i det nordlige Syrien. Kurdiske aktivister frygter ifølge Arabi 21, at en offensiv mod Afrin vil være en gentagelse af det scenarie, som IS har udsat kurderne for i grænsebyen Kobani.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu