Læsetid: 1 min.

Danmark i krig: Dag 43

14. november 2014

Pressevagten ved Værnsfælles Forsvarskommando havde i går intet nyt om de danske kampfly, der for tiden bomber over Irak fra Ahmad al-Jabar-basen i Kuwait. Forsvaret i Danmark afviser sammen med Australien som de eneste lande i koalitionen at oplyse, hvor i Irak de bomber. Den seneste opdatering kom ud den 6. november, hvor Forsvaret oplyste, at Danmark siden den første mission den 16. oktober har fløjet 41 missioner og smidt i alt 39 bomber.

Fra slagmarken:
De amerikanske bombardementer i Syrien har fået både Assad-regimet og al-Qaeda-filialen Jabhat al-Nusra til at intensivere sin kamp mod de moderate oprørsgrupper, herunder Den Frie Syriske Hær. Efter at de moderate oprørere har lidt nederlag til Nusra-brigaden i det nordlige Syrien, tager deres allierede sydpå nu nye skridt for at integrere sig i det politiske liv, således at en gruppe oprørere omdannes til en civil sikkerhedsstyrke. Det viser en plan, som Reuters er kommet i besiddelse af. »Vi har ikke før blandet os i disse anliggender. Vi overlod det til andre. Men nu er det tid. Vi kan ikke længere risikere at tabe Syrien,« siger Abu Osama al-Jolani, en afhopper fra Bashar al-Assads hær.

Om civilbefolkningen:
Norsk flygtningehjælp (NRC) advarede i går om, at det på det seneste er blevet meget sværere for syrere at komme ud af landet. I gennemsnit kom 150.000 syrere ud af landet hver eneste måned sidste år. I sidste måned, oktober 2014, var antallet af nyregistrerede syrere hos FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) faldet til under 20.000. 

Siden den 8. august har den amerikansk-ledede koalition udført 881 luftangreb, heraf 479 i Irak og 402 i Syrien. Danmark vurderes at stå bag mindst 11 af angrebene.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu