Nyhed
Læsetid: 1 min.

Danmark i krig - Dag 46

Udland
17. november 2014

Værnsfælles Forsvarskommando havde søndag ikke noget nyt at fortælle om de danske F-16-flys missioner i luftrummet over Irak. Det danske forsvar afviser som et af de to eneste lande i koalitionen at oplyse, hvor i Irak Forsvaret smider sine bomber. Det andet land er Australien. Seneste danske opdatering er fra 6. november, hvor Forsvaret oplyste, at Danmark siden første mission 16. oktober har smidt 39 bomber.
 

Fra slagmarken

Islamisk Stat hævder i en ny video, som blev lagt på internettet i går, at have henrettet en gruppe syriske soldater og et vestligt gidsel. Ifølge nyhedsbureauet AFP viser videoen en maskeret IS-kriger, der halshugger mindst femten mænd. Samtidig hævder IS-krigeren at have halshugget den 26-årige amerikanske nødhjælpsarbejder Peter Kassig, som forsvandt i Syrien 1. oktober sidste år. Islamisk Stat truede med at slå Kassig ihjel i slutningen af videoen fra oktober i år, hvor den britiske nødhjælpsarbejder Alan Henning blev henrettet. Videoen var søndag aften ved at blive analyseret af den amerikanske efterretningstjeneste og af det britiske udenrigsministerium.
I lørdags trak Islamisk Stat sig tilbage fra et område omkring det største olieraffinaderi i Irak, som i månedsvis har været centrum for en stillingskrig mellem Islamisk Stat og det irakiske militærs hær. Islamisk Stats tilbagetrækning kommer dagen efter, at det irakiske militær tilbageerobrede oliebyen Baiji. Byen var ellers i månedsvis kontrolleret af Islamisk Stat.

Siden den 8. august har den amerikansk-ledede koalition udført 917 luftangreb. 495 i Irak og 422 i Syrien. Danmark vurderes at stå bag mindst 11 af angrebene.

Information følger løbende udviklingen i luftkrigen mod Islamisk Stat, som Danmark tilsluttede sig 2. oktober 2014.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her