Læsetid: 1 min.

Danmark i krig - Dag 48

19. november 2014

Værnsfælles Forsvarskommando oplyser, at de danske F16-kampfly frem til mandag havde gennemført 61 missioner og kastet 42 bomber i Irak siden starten den 16. oktober på den aktive danske deltagelse i den væbnede aktion mod Islamisk Stat. Forsvaret afviser at oplyse, hvor i Irak de danske fly bomber.

Fra slagmarken

Ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder har Islamisk Stat siden juni henrettet 1.432 personer ud over de egentlige kamphandlinger i Syrien. Ofrene er blevet halshugget, skudt eller stenet, og flertallet af dem – 882 – har været civile, oplyser observatoriet. Parallelt med disse meldinger har Amnesty International fra Irak berettet om, hvordan regeringsstøttede shiamilitser, der deltager i kampen mod IS, har »bortført og dræbt snesevis af civile sunnimuslimer gennem de seneste måneder og nydt fuldstændig straffrihed for disse krigsforbrydelser«.

»Ved at legitimere militser, som rutinemæssigt begår så afskyelige gerninger, blåstempler den irakiske regering krigsforbrydelser og forstærker en ond cirkel af sekterisk vold, der sønderriver landet,« siger Amnesty.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu