Nyhed
Læsetid: 1 min.

Danmark I krig - Dag 53

Udland
24. november 2014

Værnsfælles Forsvarskommando oplyser, at 28 danske soldater i denne uge rejser til Cypern for at afslutte forberedelserne til udsendelsen til Irak, hvor de skal træne kurdiske soldater i førstehjælp, skydning og forhold over for miner. Størstedelen af de 28 soldater stammer fra den Kongelige Livgardes II Panserinfanteribataljon, og på Cypern skal de sammen med britiske soldater øve sig på det materiel og de våben, de skal bruge i træningen af de kurdiske soldater i Irak. Værnsfælles Forsvarskommando oplyser videre, at de danske F16-kampfly frem til mandag den 17. november havde gennemført 61 missioner og kastet 42 bomber i Irak siden starten på den aktive danske deltagelse i den væbnede aktion mod Islamisk Stat. Forsvaret afviser at oplyse, hvor i Irak de danske fly bomber.

Fra slagmarken

Irakiske styrker og lokale stammefolk ligger i kamp med Islamisk Stat (IS) i udkanten af byen Ramadi i den irakiske Anbar-provins. Kampene begyndte fredag, efter at IS indledte et koordineret angreb fra forskellige steder rundt om byen, fortæller Faleh al-Issawi, der er viceformand for provinsrådet, til CNN. Kampene finder sted kun 300 meter fra det bygningskompleks, der huser det lokale regerings- og sikkerhedshovedkvarter. ’Hvis regeringsbygningen falder, vil hele provinsen falde,’ siger Faleh al-Issawi til CNN. Det meste af den Sunni-dominerede provins og nogle dele af byen Ramadi er allerede under IS-kontrol, og de har løbende vundet mere terræn på trods af koalitionens luftangreb rettet mod dem. Ifølge den amerikanske centralkommando gennemførte USA to luftangreb i nærheden af Ramadi i fredags.

Siden den 8. august og frem til fredag d. 21. november har den amerikansk-ledede koalition udført 1.009 luftangreb, heraf 562 i Irak og 447 i Syrien.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her