Nyhed
Læsetid: 1 min.

Danmark i krig - Dag 54

Udland
25. november 2014

Værnfælles Forsvarskommando havde i går ingen nye informationer at give om Danmarks deltagelse i den amerikansk-ledede væbnede aktion mod Islamisk Stat (IS) i Irak og Syrien. Ifølge seneste mission update fra den 17. november har danske fly siden den 16. oktober fløjet 61 missioner og kastet i alt 42 bomber. Forsvaret afviser at oplyse, hvor i Irak de danske fly bomber.

Fra slagmarken

Fra den 21.–24. november har USA og andre koalitionslande gennemført ni luftangreb mod IS-mål i Syrien og 15 angreb mod IS-mål i Syrien, meddeler den amerikanske centralkommando (CENTCOM).

Ifølge al-Jazeera blev IS i går fordrevet fra to byer i Irak. I den sydlige del af Diyala-provinsen generobrede irakiske styrker sammen med shia-militser byen Sa’adiya, og i den nordlige del generobrede kurdiske peshmerga-styrker byen Jawlala.

Ligene af 25 medlemmer af den sunnimuslimske Albu Fahd-stamme i Irak er ifølge Washington Post blevet opdaget af den irakiske hær efter et modangreb på IS-styrker nær hovedstaden i den vestlige Anbar provins.

De amerikanske luftangreb i Syrien får i stigende omfang anti-Assad-styrker fra Den Frie Syriske Armé og islamiske militsgrupper til at søge samarbejde med IS, skriver The Guardian, der har interviewet en række militsledere, der alle har tilsluttet sig IS.

Selv om IS ikke har våben nok til alle, der melder sig, ser Abu Tahal, tidligere leder af en militsgruppe i Damaskus, lyst på fremtiden: »Jihadister fra Algeriet, Marokko og Yemen sværger troskab til IS. Snart vil vi også være i Gaza og Iran. Folk indser, at IS forsvarer sunnier,« siger han til avisen.

Siden 8. august har den amerikansk-ledede koalition udført 1.033 luftangreb, heraf 577 i Irak og 456 i Syrien.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her