Læsetid: 1 min.

Danmark i krig - Dag 63

4. december 2014

Værnsfælles Forsvarskommando havde tirsdag ingen nye oplysninger om Danmarks deltagelse i den amerikanskledede væbnede aktion mod Islamisk Stat (IS) i Irak og Syrien. Siden den første mission den 16. oktober har danske fly fløjet 74 missioner og kastet 60 bomber.

Fra slagmarken

Iran har for første gang udført luftbombardementer mod Islamisk Stat i Irak, oplyser USA’s Forsvarsministerium, Pentagon. John Kirby, ministeriets talsmand, afviser dog, at USA koordinerer angreb med Iran, selv om de to lande har IS som fælles fjende. »Vores politik om, at vi ikke koordinerer militære aktiviteter med iranerne, er uændret,« siger han til flere medier.

Iran benægter ifølge The Guardian ligeledes at have koordineret angrebene med USA, der styrer den bombekampagne, som bl.a. syv danske kampfly deltager i. »Iran har aldrig været involveret i luftangreb mod Da’esh (arabisk forkortelse for ISIL, red.) i Irak. Og der bliver heller ikke tale om noget angrebssamarbejde med amerikanerne fra Irans side,« siger i en unavngiven iransk embedsmænd til nyhedsbureauet Reuters.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu