Læsetid: 1 min.

Danmark i krig - Dag 69

10. december 2014

Værnsfælles Forsvarskommando havde i går intet nyt om de danske kampfly, der for tiden flyver missioner over Irak fra Ahmad al-Jabar-basen i Kuwait. Den seneste opdatering blev offentliggjort 26. november, altså for to uger siden. Her oplyste Forsvaret, at Danmark siden den første mission 16. oktober har fløjet 74 missioner og smidt i alt 60 bomber.

Fra slagmarken

Irak opfordrer USA til at optrappe luftbombardementerne af Islamisk Stat (IS), så landets egen hær samt koalitionens kampfly hurtigere kan få bugt med militsen.
»Vores styrker gør store fremskridt på jorden. Men de har brug for mere luftskyts og flere ... tunge våben. Det har vi brug for,« sagde premierminister Haider al-Abadi til Chuck Hagel, USA’s afgående forsvarsminister, da de to mødtes i Bagdads såkaldte Green Zone tirsdag. Det skriver Reuters.

Chuck Hagel understregede ifølge nyhedsbureauet over for de fremmødte journalister, at flere amerikanske våbenleverancer til den irakiske hær var blevet fremskyndet, men Hagel kommenterede så vidt vides ikke på Iraks ønske om flere luftbombardementer.
Islamisk Stat er ifølge Haider al-Abadi »på tilbagetog i øjeblikket«, og den irakiske hær har ifølge Chuck Hagel styrket sit forsvar af hovedstaden Bagdad samt stoppet IS’ forsøg på at erobre territorium mod syd.

Forsvarsministeren bekræftede, at USA og Irak planlægger en offensiv mod storbyen Mosul, der siden sommer har været kontrolleret af IS. En unavngiven amerikansk embedsmand siger dog til Reuters, at USA’s regering regner med, at der vil gå flere måneder, før den irakiske hær vil forsøge at genvinde Mosul, og at det ikke står øverst på dagsordenen hos regeringen i Bagdad.

Siden 8. august har den amerikanskledede koalition udført 1211 luftangreb, heraf 681 i Irak og 530 i Syrien.  

Information følger løbende udviklingen i luftkrigen mod Islamisk Stat, som Danmark tilsluttede sig 2. oktober 2014.

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu