Læsetid: 1 min.

Danmark i krig – Dag 70

11. december 2014

Værnsfælles Forsvarskommando havde i går intet nyt om de danske kampfly, der for tiden flyver missioner over Irak fra Ahmad al-Jabar-basen i Kuwait. Den seneste opdatering blev offentliggjort 26. november, altså for to uger siden. Her oplyste Forsvaret, at Danmark siden den første mission 16. oktober har fløjet 74 missioner og smidt i alt 60 bomber.

Fra slagmarken

12 medlemmer af en regeringstro shiamilits mistede i går livet, da krigere fra Islamisk Stat (IS) indledte et angreb ved at sprænge sig selv i luften nord for Bagdad, Iraks hovedstad. IS-krigerne kørte en Humvee, et amerikansk produceret pansret køretøj, ind i en skole, som shiamilitsen brugte som base. Herefter beskød de øvrige IS-krigere medlemmerne af shiamilitsen med maskinpistoler og mortérgranater.

Også i går blev seks dræbt i en række bombeangreb inde i selve hovedstaden. Det bekræfter en række kilder på gaden, hospitaler og i militæret over for Reuters.

Islamisk Stat og dens allierede sunnimilitser har mistet en smule terræn i Irak, siden islamisterne for et halvt år siden med de sort-hvide faner stormede ind over Nordirak og indtog storbyen Mosul. Men oprørsgruppen, der har mange udenlandske krigere blandt sig, har stadig kontrol over store dele af landet og angriber på mange fronter, skriver bl.a. Reuters.

Shiamilitser, der i går var mål for en serie angreb i og omkring Bagdad, støtter den irakiske hær, der sammen med de kurdiske styrker nordpå får støtte af de vestlige kampfly, herunder fire danske F-16-fly fra det sydlige Jylland.

Siden 8. august har den amerikanskledede koalition udført 1.231 luftangreb, heraf 694 i Irak og 537 i Syrien.

Information følger løbende udviklingen i luftkrigen mod Islamisk Stat, som Danmark tilsluttede sig 2. oktober 2014.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu