Læsetid: 2 min.

Danmark i krig - Dag 71

Udland
12. december 2014

Forsvaret udsendte i går for første gang i over to uger en mission update om bombekampagnen i Irak. Her fremgår det, at de danske fly i »den forgangne periode« – antageligt fra forrige opdatering 26. november til i går – har fløjet 19 missioner, hvor de har »kastet 14 bomber mod fjendtlige styrker, køretøjer og bygninger«. Det bringer det samlede antal kastede bomber op på 74 fordelt på i alt 93 missioner, siden de fløj første mission fra Ahmad al-Jabar-basen i Kuwait den 16. oktober. En række af missionerne i de sidste to uger har været såkaldt Close Air Support, hvor de danske piloter »har kastet bomber i forbindelse med kamphandlinger på jorden«. Målene har været »fjendtlige styrker«, men Forsvaret specificerer ikke hvilke eller hvor mange.

Fra slagmarken:

Irakisk-kurdiske soldater får snart selskab af flere danske soldater, således at i alt 120 danskere vil være udsendt til irak. »Vi er allerede i gang med at træne kurdiske sikkerhedsstyrker i det nordlige Irak sammen med briterne. Nu sender vi så et større træningsbidrag afsted til det centrale Irak i samarbejde med amerikanerne,« siger forsvarsminister Nicolai Wammen i en pressemeddelelse. Danskerne indkvarteres med US Marine Corps på en base vest for Bagdad. Træningen af de irakiske sikkerhedsstyrker vil foregå inde på basen i moduler af fire til 12 ugers varighed. »Vi har sagt ja til at deltage i træning sammen med både briterne og amerikanerne, da vi synes, at vi på den måde bedst kan bidrage hurtigt og effektivt til at hjælpe irakerne i kampen mod terrororganisationen ISIL,« siger Wammen. 120 soldater er netop det antal, som Folketinget 2. oktober i år gav grønt lys til at udsende – foruden de danske kampfly.

Siden 8. august har den amerikanskledede koalition udført 1.231 luftangreb, heraf 694 i Irak og 537 i Syrien.

Information følger løbende udviklingen i luftkrigen mod Islamisk Stat, som Danmark tilsluttede sig 2. oktober 2014. Du kan se mange flere oplysninger om koalitionens angreb på Informations temaside.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her