Læsetid: 1 min.

Danmark i krig - Dag 74

15. december 2014

Danske kampfly har smidt 74 bomber på i alt 93 missioner siden den første mission den 16. oktober, fremgår det af Forsvarets seneste pressemeddelelse, der kom fredag.

Fra (slag)marken:

I Syriens største by, Aleppo, er en gruppe civile begyndt at omdanne forladte og sønderskudte huse til små farme med kaniner, ænder, kyllinger og duer. Aleppo har under borgerkrigen været hårdere ramt end hovedstaden Damaskus, fordi store dele af byen har været i oprørsstyrkernes hænder og dermed mål for luftbombardementer fra Assad-regimet, herunder tøndebomber og klyngebomber. Foruden de mange civile tab får det hårde pres på Aleppo fødevarepriserne til at stige voldsomt.

En 26-årig syrer ved navn Suleiman siger til det arabiske webmedie al-Monitor, at hans familie forlod Tariq al-Bab-distriktet for et halvt år siden, da regimets helikoptere optrappede sine angreb med tøndebomber. Selv blev han og arbejdede frivilligt som nødhjælpsarbejder. Senere konverterede han familiens forladte hus til en lille farm.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu