Nyhed
Læsetid: 1 min.

Danmark i krig - Dag 78

Udland
19. december 2014

Danske kampfly har smidt 74 bomber på i alt 93 missioner siden den første mission den 16. oktober, fremgår det af Forsvarets seneste pressemeddelelse, der kom i fredags.

Fra slagmarken:

Islamisk Stat har for første gang vist sit ansigt ved Golanhøjderne nær grænsen til Israel, skriver den israelske avis Haaretz. Tre lokale islamistiske grupperinger, der kæmper mod syriske regeringsstyrker i det sydlige Golan, har ifølge lokale medier svoret troskab til IS.

Området var tidligere på året centrum for en gidseltagning af 44 soldater fra FN’s fredsbevarende mission i Golan-højderne, der er et stridspunkt mellem Syrien og Israel.

Sidstnævnte annekterede officielt området i 1981 efter at have erobret det fra Syrien under Seksdageskrigen i 1967.

De 44 gidsler blev løsladt efter Qatar angiveligt forhandlede med den islamistiske gruppe Jabhat al-Nusra, der er al-Qaedas officielle filial i Syrien.

Ifølge Haaretz kontrollerer Assad-regimet nu kun omkring 10 procent af grænseregionen. Det resterende territorium kontrolleres foruden af Jabhat al-Nusra af en række milister, herunder grupper underlagt Den Frie Syriske Hær. Moshe Ya’alon, Israels forsvarsminister, sagde tidligere på året, at Israel lukker krigere fra de moderate oprørsgrupper ind i landet, hvor de bliver tilbudt lægehjælp mod, at de »forhindrer de mere radikale grupper i at nå grænsen«.

Ifølge den israelske avis er det tre mindre grupper, Shuhada al-Yarmouk, Abu Mohammed al-Tilawi-brigaden og Bayt al-Maqdis, der har meldt sig under IS’ sort-hvide faner. Den største af de tre grupper består af få hundrede krigere.

Siden den 8. august har den amerikanskledede koalition udført 1.343 luftangreb, heraf 784 i Irak og 559 i Syrien. Opgørelsen er baseret på CENTCOM’s seneste udmelding den 16. december.

Information følger løbende udviklingen i luftkrigen mod Islamisk Stat, som Danmark tilsluttede sig den 2. oktober 2014. Du kan se mange flere oplysninger om koalitionens angreb på Informations temaside.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her