Læsetid: 1 min.

Danmark i krig – Dag 79

20. december 2014

Danske kampfly har smidt 74 bomber på i alt 93 missioner siden den første mission den 16. oktober, fremgår det af Forsvarets seneste pressemeddelelse, fra fredag den 12. december.

Fra slagmarken

Én million mennesker er blevet såret i den syriske borgerkrig, og i takt med, at at det bliver sværere at få medicin frem til patienterne, øges spredningen af sygdomme. Det siger Elizabeth Hoff, talskvinde for Verdenssundhedsorganisationen (WHO) til Reuters.

Før borgerkrigens udbrud i marts 2011 var 90 procent af den syriske befolkning vaccineret, hvor tallet i dag er faldet til 52 procent. Dertil betyder forurening af vandforsyningen, at sygdomme som tyfus og hepatitis spreder sig yderligere.

»En million mennesker er blevet såret som direkte følge af borgerkrigen. Man ser det, når man rejser rundt i landet – der er mange med amputerede lemmer,« siger Elizabeth Hoff til Reuters.

Det største problem er, at mere end halvdelen af landets hospitaler er lukkede, oplyser hun, og kritiserer samtidig regimet under præsident Bashar al-Assad for at forhindre lægemidler i at komme frem til områder, der kontrolleres af oprørsgrupper.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu