Nyhed
Læsetid: 1 min.

Danmark i krig - Dag 82

Udland
23. december 2014

Det er i dag 11 dage siden, at Forsvaret sidst udsendte nyt om det danske bidrag til Operation Inherent Resolve, som krigsindsatsen mod Islamisk Stat kaldes. Af opdateringen fra 12. december fremgik det, at de danske kampfly havde smidt 74 bomber på i alt 93 missioner siden den første mission 16. oktober.

Fra slagmarken

Den syriske regering under præsident Bashar al-Assad har givet grønt lys til en leverance af medicin og hospitalsforsyninger til tre områder, der hidtil har været ramt af store sundhedskriser. Det fortæller Verdenssundhedsorganisationen, WHO, til Reuters. Dermed er der sket positive fremskridt i den syriske sundhedskrise, som Information omtalte i sidste uge i denne spalte.

Der er tale om tre steder, som alle kontrolleres oprørsgrupper, herunder Aleppo, Syriens største by i den nordlige del af landet, hvor mange civile er blevet såret af blandt andet tøndebomber og klyngebomber fra det syriske luftvåben. De to andre områder er Mouadamiya, et distrikt i hovedstaden Damaskus samt den østlige del af forstaden Ghouta.

»Vi har forhandlet længe om det på højt niveau på grund af de begrænsninger, vi har været pålagt. Men der har været vilje fra Sundhedsministeriet og Udenrigsministeriet, så det ser positivt ud,« siger Elizabeth Hoff, talskvinde for WHO, til Reuters.

»Vi har også lovet at levere vaccinationer til det østlige Ghouta, som længe har været lukket land,« siger hun om den belejrede forstad, hvor sygdomme ifølge lokale aktivister spreder sig hastigt.

Samtidig arbejder Staffan de Mistura, FN’s fredsforhandler, for at få etableret en våbenhvile i Aleppo, så nødhjælpen kan komme frem i den krigshærgede by.

Siden 8. august har den amerikanskledede koalition udført 1.420 luftangreb, heraf 831 i Irak og 589 i Syrien.

Information følger løbende udviklingen i luftkrigen mod Islamisk Stat, som Danmark tilsluttede sig 2. oktober 2014. Du kan se mange flere oplysninger om koalitionens angreb på Informations temaside på www.information.dk.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her