Læsetid: 2 min.

Sverigedemokraterna kan vælte ny rød-grøn regering

Partierne i den svenske Riksdag er enige om at holde Sverigedemokaterna uden for indflydelse. Men onsdag risikerer statsminister Stefan Löfven at få sit budget underkendt ved afstemning om finansloven
2. december 2014

Der blev talt meget om at tage ansvar, om værdier og om at holde det indvandrerkritiske Sverigedemokraterna (SD) uden for indflydelse i den svenske valgkamp i september.

Men nu står partiet med muligheden for at forhindre, at statsminister Stefan Lofvens rød-grønne regering får sit budget igennem ved finanslovafstemningen onsdag ved simpelthen at stemme for den borgerlige alliances budget.

Det kan tvinge Stefan Löfven til at gå af.

Presset fra SD’s vælgere og bagland er stærkt for at demonstrere den magt, partiet har som Sveriges tredjestørste. Og i går kunne avisen Expressen referere en intern SD-mail sendt af partisekretær Björn Söder til SD’s lokalformænd, hvori han bl.a. spørger, om kommuneforeningerne har ressourcer til at gennemføre et nyvalg til foråret.

Ifølge Henrik Vinge, pressesekretær for den sygemeldte SD-leder Jimmy Åkesson og hans vikar, Mattias Karlsson, har svaret været positivt:

»Hele organisationen er klar til at køre. Vi har allerede haft to valg i år, men man ved, at vi formodentlig vil gå styrkede ud af et tredje, så man er rede, hvis det behøves,« siger han til Expressen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu