Nyhed
Læsetid: 1 min.

Danmark i krig - Dag 103

Udland
13. januar 2015

 

Efter løfte om ugentlige opdateringer udsendte Forsvaret tirsdag en såkaldt ’mission update’.

Heraf fremgår det, at de danske F-16-fly, der er udsendt som bidrag til Operation Inherent Resolve siden seneste opdatering 5. januar har fløjet 9 missioner og anvendt 6 bomber:

»Missionerne, som de danske fly har deltaget i, har været offensive, og de danske fly har i den forløbne periode deltaget i missioner i områderne omkring Bayji og Al-Anbar-regionen. Målene for bomberne har været fjendtlige styrker,« hedder det i opdateringen. De danske fly har primært fløjet Close Air Support-missioner (CAS), hvor flyene er indsat direkte som luftstøtte til styrker på landjorden. Flyene patruljerer over et bestemt område, hvorefter de kan blive indsat af koalitionen, når der er behov for støtte.

På de missioner, hvor de danske F-16 ikke har anvendt våben, har de bidraget med overvågning og indhentning af efterretninger. Siden første mission den 16. oktober 2014, har det danske bidrag i alt fløjet 139 missioner og anvendt 93 bomber, fremgår det af opdateringen på forsvarets hjemmeside.

 

Fra slagmarken

Ifølge en diplomatisk kilde står IS svækket i Syrien mens al-Qaedas officielle filial i landet Jabhat al-Nusra vinder frem. Jabhat al-Nusra har formået at svare igen på koalitionens bombardementer i september og har nu skabt sig kontrol i områderne omkring Idlib og Hama I det Nordlige og centrale Syrien. Respekten for Jabhat al-Nusra vurderes at være stigende og Jabhat al-Nusra har nogle steder i det nordlige Syrien også konrol over andre oprøsgrupper.

Siden 8. august har den amerikansk-ledede koalition udført 1.768 luftangreb, heraf 979 i Irak og 789 i Syrien.

Information følger løbende udviklingen i luftkrigen mod Islamisk Stat, som Danmark tilsluttede sig 2. oktober 2014. Du kan se mange flere oplysninger om koalitionens angreb på Informations temaside på www.information.dk.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her