Nyhed
Læsetid: 1 min.

Danmark i krig - Dag 111

Udland
21. januar 2015

Værnfælles Forsvarskommando udsendte i går sin ugentlige update om Danmarks deltagelse i den amerikanskledede væbnede aktion mod Islamisk Stat (IS) i Irak. I den seneste uge har de danske F16-fly fløjet 12 missioner og kastet seks bomber. De danske fly har ydet luftstøtte til styrker på landjorden i området omkring byen Bayiji og i Anbar-provinsen. Målene for bomberne har været »bygninger og fjendtlige styrker«.

Siden den 16. oktober har danske fly fløjet 151 missioner og kastet 99 bomber. Forsvaret afviser fortsat at oplyse præcis, hvor og hvornår de danske fly bomber i Irak

Ifølge Combined Joint Task Force har koalitionen i det forløbne døgn udført 19 nye luftangreb mod IS-mål i Syrien og Irak. Dermed har koalitionen siden den 8. august udført i alt 1.927 luftangreb, heraf 1.058 i Irak og 869 i Syrien.

Information har, siden Danmark indtrådte i den amerikanskledede koalition mod Islamisk Stat i Irak, dagligt rapporteret om koalitionens bombardementer, herunder den danske indsats. Det vil vi fortsat gøre. Fremover vil vi hver dag opdatere antallet af flyangreb og kastede bomber, herunder de danske F16-flys aktioner. En gang ugentligt vil vi mere indgående beskrive krigens gang i både Irak og Syrien.

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her