Læsetid: 5 min.

EU står fast: USA skal høres om nye love og regler i EU-lande

Lækket EU-papir til TTIP-forhandlingerne om frihandel har ikke opgivet tanken om lovkoordinering hen over Atlanten, så langt øjet rækker
29. januar 2015

Kritikken preller af. EU-Kommissionen fastholder, at USA skal tages med på råd, hver gang EU eller medlemslande som Danmark i fremtiden påtænker ny lovgivning eller nye regler med relevans for et kommende transatlantisk indre marked, kaldet TTIP.

Det fremgår af en lækket forhandlingstekst til de drøftelser om et europæisk-amerikansk frihandelssamarbejde, som genoptages i Bruxelles i næste uge. Teksten, som Information har adgang til, fastholder og uddyber Kommissionens synspunkter om et såkaldt ’reguleringsmæssigt samarbejde’, der handler om fortsat, løbende regelharmonisering i tiden efter den mulige vedtagelse af en TTIP-aftale.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steen Sohn
  • Michal Bagger
  • Erik Nissen
  • Nils Enrum
  • Ejvind Larsen
Steen Sohn, Michal Bagger, Erik Nissen, Nils Enrum og Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

John Christensen

Betaler HELLERE en eventuelt lidt højere pris for mine varer - end at skulle lægges under for en TTPI-aftale med USA.

FRI HANDEL JA TAK - TTPI NEJ TAK, ellers tak.

God dag der ude

EU, en demokratisk sammenslutning af demokratiske lande - eller et mafiøst forretningsforetagende med parlamentarisk pynt?

"Den ny lækage viser, at EU-Kommissionens holdning trods protesterne er uændret."
Hvilket illustrerer at man ikke lytter - og ikke er i dialog med andre end sig selv, forretningslivet og de amerikanske kompagnoner. Hvilket næppe heller kan eller bør komme bag på nogen.

Det er fortvivlende. Hvis disse formuleringer vedtages, bliver det i fremtiden i praksis umuligt at indføre strammere reguleringer end hvad USA måtte gå ind for. Desværre er de fleste, inkl. de fleste medier og politikere, glade for det antidemokratiske projekt - eller i bedste fald ligeglade.

Poul Carlsbæk, Rasmus Knus, Michal Bagger og Erik Nissen anbefalede denne kommentar

Det går den forkerte vej, og det er et skandaløst antidemokratisk projekt. Er der slet ingen besindige politikere eller andre magtfulde personer, der kan standse dette overgreb mod almenvellet? Eller er de bare helt blinde på begge øjne, døve på begge ører og har mistet talens og fornuftens brug?