Læsetid: 2 min.

Hætteklædte mænd dræber 12 på satiremagasin i Paris

Vi har hævnet profeten, råbte gerningsmænd på Charlie Hebdo i Paris, hvor alarmberedskab nu er hævet
Udland
7. januar 2015
Politi og redningsfolk udenfor Charlie Hebdos redaktionskontor i Paris

Politi og redningsfolk udenfor Charlie Hebdos redaktionskontor i Paris

Scanpix

Bevæbnede mænd stormede onsdag Paris-redaktionen for det satiriske franske ugeblad Charlie Hebdo og dræbte mindst 12 personer – heriblandt to politifolk, oplyser de franske myndigheder.

En halv snes skal være såret – fem af dem alvorligt.

40 andre personer, der opholdt sig i bygningen under angrebet, er ikke kommet noget til.

»Angriberne råbte under skyderiet: ’Vi har hævnet profeten’,« siger det franske politi.

En fransk journalist, der skal have været i kontakt med en person inde på Charlie Hebdo-redaktionen, siger, at en person inde i bygningen talte om en ’massakre’, og et øjenvidne siger, at der skal være affyret omkring 30 skud.

Myndighederne har øget alarmberedskabet i Paris efter angrebet, og Frankrigs præsident, François Hollande, der besøgte Charlie Hebdo kort efter angrebet, har indkaldt til et krisemøde tirsdag eftermiddag.

Den franske tv-kanal l iTELE rapporterer, at angrebet fandt sted midt i Paris, og et øjenvidne siger til tv-stationen:

»Omkring 11.30 stormede to mænd med sorte hætter over hovedet ind i bygningen med Kalashnikovgeværer. Få minutter senere hørte vi mange skud,« siger øjenvidnet, Benoit Bringer, som tilføjer, at han så mændene flygte fra bygningen.

Mændene kaprede under flugten en bil og ramte en fodgænger, da de kørte hurtigt væk.

To bevæbnede mænd overfor en politibil tæt ved Charlie Hebdos kontor i Paris.

To bevæbnede mænd overfor en politibil tæt ved Charlie Hebdos kontor i Paris.

Scanpix

Det franske satiremagasin Charlie Hebdo har blandt andet udgivet et særnummer på 64 sider med en tegneserie, der beskriver profeten Muhammeds liv.

Det var Muhammed-krisen i Danmark, der inspirerede til særnummeret. Bladet har tidligere modtaget trusler på grund af tegningerne og har været udsat for et brandattentat i 2011.

I 2006 bragte magasinet en række karikaturtegninger af Muhammed, to af dem var tegninger fra Jyllands-Posten.

Ugemagasinets kontorer har tidligere været udsat for et brandattentat, efter at bladet var udkommet under navnet ’sharia Hebdo’ i en udgave, som redaktionen hævdede, at profeten Muhammed havde været ’gæsteredaktør’ på.

I Frankrig bor der mindst fire millioner muslimer. Dermed har Frankrig Vesteuropas største muslimske samfund.

Politiets Efterretningstjeneste, PET, oplyser til Ritzau, at man følger situationen i Paris nøje.

PET kan ikke bekræfte forlydender om, at sikkerhedsberedskabet på Jyllands-Posten er hævet som følge af angrebet i Paris. Derudover henviser PET til den trusselsvurdering af terrortruslen mod Danmark, som ligger på dets hjemmeside.

Frankrigs præsident: Skyderi er uden tvivl terror

Efter massakren på det satiriske franske ugeblad Charlie Hebdo hastede den franske præsident, François Hollande, til Paris-redaktionen for ugebladet.

»Skyderiet på Charlie Hebdo er uden tvivl et terrorangreb,« siger Frankrigs præsident.

Frankrig har hævet alarmberedskabet i Paris-området til det højeste niveau efter skyderiet på Charlie Hebdo, skriver nyhedsbureauet AFP.

De fire satiretegnere på Charlie Hebdo er ifølge den franske avis Le Figaro alle døde. Øverst fra venstre er det Cabu, Tignous, Charb og Wolinski, nederst til højre.

De fire satiretegnere på Charlie Hebdo er ifølge den franske avis Le Figaro alle døde. Øverst fra venstre er det Cabu, Tignous, Charb og Wolinski, nederst til højre.

Scanpix

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Forfærdeligt og desværre forventligt efter forsøget på JP, mørkemænd der ønsker at rulle ytringsfriheden tilbage til Stavnsbåndet.

Kim Houmøller, Erik Jensen og Jørn Boye anbefalede denne kommentar

Det er meget sandsynligt, at angrebet er motiveret af islamistisk intolerance, men synes Ritzau/Information ikke, vi skal vente å bare lidt flere oplysninger, før vi behandler det som en ubestridt kendsgerning?

lars abildgaard, Jens Thaarup Nyberg, Peter Hansen, Steffen Gliese, Morten Rasmussen, Flemming Nicolaisen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar

En officiel fordømmelse, Søren Bro. Man kan ikke tvinge alle, der løseligt hører under den samme religion til at påtage sig skyld for, hvad alle andre foretager sig i dens navn. Ellers ville vi alle få meget travlt.

lars abildgaard, Peter Taitto, morten Hansen, Peter Hansen, Steffen Gliese, Thomas Borghus, curt jensen, Rune Petersen og Dennis Iversen anbefalede denne kommentar

Franske medier beretter om, at gerningsmændene råbte islamiske slogans, og det skulle også fremgå af videooptagelser.
http://www.lemonde.fr/societe/article/2015/01/07/attaque-au-siege-de-cha...

Peter Nielsen

Så kører bussen igen. Ja endnu en gang har vi fået syn for sagen når det kommer til ekstremisme.
Hvad kan vi ellers forvente af fanatiske psykopater.
Angrebet er officielt oplyst som værende et terrorangreb med 11 dræbte.
Der findes jo ikke skyggen af formildende omstændigheder for angrebet.

Tim Petersen, Carsten Hansen, Henrik Nielsen og curt jensen anbefalede denne kommentar
Rune Petersen

Sørgeligt men forventeligt, når man tager vestens opførsel i Mellemøsten i betragtning. Det er formodentlig kun et spørgsmål om tid før det også rammer herhjemme. Desværre bliver det nok menig mand der bliver ofre, og ikke de beslutningstagere dom retteligt burde stå til ansvar.

Niels Engelsted

Jan Mogensen,
ja, det ligner terrorforsøget mod JP, dengang man havde offentliggjort Muhammed-tegningerne.

Lad os bare håbe, at det ikke ligner så meget, at hovedmanden bag angrebet på Charlie Hebdon også viser sig at være en tidligere amerikansk agent. Den slags er med til at forvirre sindene.

lars abildgaard, Torben Nielsen, Mogens Højgaard Larsen, Peter Hansen, Steffen Gliese, Peter Jensen, Claus Jensen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar

Peter Nielsen:

Du er forståeligt oprevet, men prøv nu alligevel at tage det roligt:. At en minister udtaler i farten, at et sådant angreb er terrorisme, betyder ikke andet end det, og definitionen på terrorisme har heller ikke noget at gøre med, om der er "formildende omstændigheder", hvad du så mener med det.

Blogspot: Charlie Hepto's Muhammad tegninger i ENGELSK oversættelse:

atehttp://islamversuseurope.blogspot.dk/2012/09/charlie-hebdo-to-publish-ne...

Og i DANSK oversættelse

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&nv=1&rurl=tra...

Hvilken forfærdelig tragedie. Ingen har bedt om at fanatiske islamisterne skal læse tegneserien, men vi andre normale - herunder også muslimer, kan godt lide at grine - også af vores religioner

Disse underholdende tegninger er MUST HAVE. Nogen kan hjælpe med gode LINKS til tegneserien køb, kopi mm

@Rune Petersen

Jeg mindes ikke at Charlie Hebdo på nogen måde har været involveret i konflikten i Mellemøsten eller har nogle liv på samvittigheden.

Havde gerningsmændene forsøgt at ramme Vesten og var de motiveret af vores fremfærd i Mellemøsten, ja så havde de nok ikke valgt et satireblad som mål. Sandheden er nok nærmere at dette angreb er udført af religiøse fanatikere, som ikke ikke har den fjerneste ide om hvad det vil sige at leve i et sekulært samfund - og i øvrigt heller ikke ønsker det.

Men det er en mærkelig tenden på Information.dk at uanset hvor frastødende, afstumpede, fanatiske og religøse demagoger der begår overlagt mord så er det altid vores egen skyld... Disse mennesker (de to som udførte angrebet) ønsker ikke dialog om vi så tilbød dem det...

Vi må lære at skelne mellem helt almindelige muslimer/kulturmuslimer og så dem, som er så forblændet af deres egen ideologi at de er villige til at hugge alt ned på deres vej for at nå deres mål.

Torben Nielsen, Vibeke Rasmussen, Tim Petersen, Per Kassow, Søren Fosberg, Carsten Hansen, Bent Gregersen, Morten Pedersen, Morten Balling, jens peter hansen, Per Ulrik Hansen, Lene Timmermann, Jacob Bjorholm, Anne Eriksen, Christian Holm, Mikael Forup, Dennis Iversen, John Houbo Pedersen, hans lemming og Joen Elmbak anbefalede denne kommentar

Tjah, Erik Jensen, hver sin smag både når det gælder religion og satire... Måske kræver det, man er lidt mere inde i sagerne end jeg er, for at se det rigtigt morsomme.

Niels Engelsted: Nej kære Niels, det forvirrer skam ikke, måske kun såkaldte "ræverøde" mennesker der kan finde et USA komplot bag enhver massakre, uanset attentatmændenes tilknytnng.

Tim Petersen, ellen nielsen, robert jensen, Vasili Frang, Bent Nørgaard, Henrik Nielsen og Ole Olsen anbefalede denne kommentar
John Houbo Pedersen

Håber det snart går op for alle bekendere af islam, at yderligt gående skader ALLE i islam

Det eneste disse to fjolser har opnået er at gøre Marine Le Pen til Frankrigs næste præsident... :(

lars abildgaard, Søren Fosberg, morten Hansen, Peter Taitto, Benjamin Bach, Christel Gruner-Olesen, Bent Nørgaard, Lene Timmermann, Christian Harder, Steffen Gliese, Henrik Nielsen, Nic Pedersen, Ole Olsen, Claus Jensen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

Det er en forfærdelig sag. Noget af det værste man kan forestille sig.

Det bliver naturligvis ikke bedre af at der med det samme findes en række mørkemænd der gør religionen Islam ansvarlig for hvad en håndfuld ekstremisters forbrydelser og med det samme kræver en "undskyldning" fra politiske og religiøse ledere som absolut intet har med denne forfærdelige forbrydelse at gøre.

Det er desværre i samme kategori som de idioter der stadig hader alle jøder som Jesu-mordere.

Christel Gruner-Olesen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar

De herrer som mener at Koranen er skyld i det, ville jeg anbefale at læse Biblen, det Gamle Testamente, som, omend i varierende udstrækning, stadig er grundlag for den kristne tro.

Det samme gælder for Koranen. Også den findes i utallige udlægninger og fortolkninger. Nogle af dem er ekstremistiske, andre ikke. Præcis på samme måde som med Biblen.

Jan Mogensen, det anede mig nok, at du aldrig er forvirret, uanset gerningsmændenes tilknytning :-)

Torben Nielsen, lars abildgaard, Peter Poulsen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar

@Claus Jensen. Det er synd og skam for dig og alle andre som ikke kan eller vil se det morsomme i netop disse tegninger.

Charlie Hepto's tegninger er gode, harmløse og ganske underholdende, og du burde egentlig havde 100 piskeslag, for at du ikke døde af grin ;-)

Tim Petersen, Per Kassow, Frank Hansen og Henrik Nielsen anbefalede denne kommentar

Det er tåbeligt at genere profeten Muhammed. Når man generer andres følelser er der altid nogen der går amok.
Hvorfor er der nogen, der syntes det er i orden at komme med karikaturtegninger af Muhammed.

Jeg har i tidens løb set mange 'satiriske' tegninger vendt mod Israel/jøder og USA i arabiske medier, der er betydelig mere ondskabsfulde og modbydelige end hvad jeg har set i Vestlige medier.

Jeg ved ikke om visse muslimer er specielt ømfindtlige og nærtagende, men det er til overflod bevist, at nogle synes at benytte en given chance til at få afløb for deres nærtagenhed på en særdeles håndfast måde. Hykleriet og offermentaliteten stortrives. Det bliver et lang århundrede.

Carsten Straarup, Anne Eriksen, Tim Petersen, Søren Fosberg, robert jensen, Carsten Hansen, Per Ulrik Hansen, Flemming Nicolaisen, Britt Kristensen og Henrik Nielsen anbefalede denne kommentar
Henrik Petersen

Vi ved ikke hvem der stod bag angrebet. Så måske vi skulle spare på fordømmelserne af diverse mistænkte?

En af vores bedste værdier er, at man er uskyldig indtil det modsatte er bevist.

Men uanset hvad grunden til angrebet er, så er det svært at forsvare nedskydningen af 12 mennesker.

Anne Eriksen, lars abildgaard, Steffen Gliese, Peter Hansen, Stoffer Grønnegaard og Rune Petersen anbefalede denne kommentar

Peter Jensen: Så ingen karrikaturer af politikere? - det generer vel også deres følelser?

Tim Petersen, ellen nielsen, Søren Fosberg og Kim Hansen anbefalede denne kommentar
Torsten Jacobsen

Hvor er det dog forfærdeligt trist.

Grænsen går ikke mellem forskellige religiøse overbevisninger, forskellige politiske overbevisninger, forskellige hudfarver eller sociale positioner.

Grænsen drages mellem dem der i hjertet bifalder overlagt mord, og dem der ikke gør. De af os, der ikke bifalder mord, må lære at stå sammen på trods af alt, for lige nu er det de andre, der er ved at tage magten.

https://www.youtube.com/watch?v=x90qFxfLbUA

curt jensen, Tim Petersen, ellen nielsen, Gert Selmer Jensen, Søren Fosberg, Niels Ebbesen, morten Hansen, Marianne Rasmussen, Janus Agerbo, Lene Timmermann, Sune Olsen, Anne Eriksen, Steffen Gliese, Christian Holm og Stoffer Grønnegaard anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Jeg har det berømte nr. af Charlie Hebdo fra onsdag 8. februar 2006, hvor bladet offentliggjorde muhamedtegningerne¨, mens hele venstrefløjen i DK syntes det var så synd for muslimer. NU fik så bladet tolerancen at mærke. Der findes ingen, INGEN undskyldninger. AT Charlie Hebdos tegninger skulle være harmløse viser at der nogle som ikke aner hvad bladet står for. Harmløst er det ikke.

Erik Jensen:

Jeg skal nok bare oplyses: Hvad er det specielt sjove ved at vise Profeten med enden i vejret og skrive "en stjerne er født", eller at spørge til omballerne er pæne?

Jeg kan se en pointe i den med, at voldshandlinger i for eksempel Saudiarabien fremprovokeres af mange andre ting end satiriske tegninger (den med 8-nyhederne) Det ville dog være en bedre pointe, hvis figuren havde misforstået middelalderlig håndsafhugning som en karikatur af Profeten og så blev oplyst om, at det blot var nyhederne.

Steffen Gliese

Jeg er temmelig sikker på, at dette er en fascistisk dækaktion - den har alle spor af det. Men lad os se, det er jo ikke usandsynligt, at det er undertrykt muslimsk borgerskab, som det tit er i den slags aktioner.

peter fonnesbech

" Jeg tror ikke, at muslimerne vinder præsidentvalget i Frankrig i 2022. "

Tværimod, så er terroraktioner som denne idag med til at undergrave muslimernes position i Vesten, idet mange blive omfattet over en kam , når den slags begivenheder indtræffer, fordi nuacerne forsvinder.

Hvis muslimske ekstremister, som mange hævder har en hemmelig dagsorden mht. at finde fodfæste og en stigende indflydelse i Europa, så er det der lige er sket nok det mest stupide for at fremme den dagsorden.

Carsten Straarup, lars abildgaard, Søren Fosberg, Anne Eriksen, Erik Jensen , Henrik Nielsen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar

@ Claus Jensen. De to tegninger du nævner Stjernen og Ballen er blandt dem som jeg holder mest af.

De viser i sin enkelthed, at Muhammed var et menneske som alle andre og ikke noget over menneske. Muhammeds seksuelle orientering mod pædofili og sikkert også homofobi er vist almindelig kendt, hvorefter tegningerne rammer plet i sin satire.

Måske vi også ser forskelligt på, hvorvidt vi skal gøre dødelige mennesker til urørlige stjerner på Himlen, uanset om man er kåret til profet eller popsanger...

Peter Nielsen

Claus Jensen,
man skal være meget naiv for at tro at der ikke er tale om muslimske ekstremisters gerninger. Men der vil jo altid være naive mennesker at tage af.
med orden formildende omstændigheder mener jeg, at der INTET findes som understøttende argument for at udføre en handling af den art. Provokationer, æreskrænkelser og des lige kan ikke og skal aldrig kunne anvendes som begrundelse for handlinger af den karakter.
Og så er vi på 12 dræbte nu.
Håber det var forklaring nok.

Gert Selmer Jensen, robert jensen, Morten Pedersen, Frank Hansen og Erik Jensen anbefalede denne kommentar
Morten Rasmussen

For mig at se, er dette angreb meget anderledes end det på JP.

Skudene i forruden af politibilen sidder tæt: http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/2015... Når man tænker på vores hjemmelige rocker-skyderier, så rammer de ofte meget lidt. Der er stor forskel på at skyde på skive, og at skyde på mennesker under adrenalin og stress. Skytterne her, har skudt i kamp før, tror jeg.

Det virker meget professionelt.

peter fonnesbech, Anne Eriksen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Erik Jensen:

Homofobi eller homosexualitet?

lars abildgaard, Rune Petersen, Erik Jensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Claus Hansen har i en kommentar til artiklen "Demokrati forudsætter blasfemi"også en god forklaring på, hvorfor vi måske ser forskelligt på disse satiriske tegninger og værdien af dem.

Mange af os ateister, har undret os over sagsanlæg mod Trille og Jens Jørgen Thorsen, når de har sunget og lavet film om gud og Jesus.

Mange af os socialister har taget skarpt afstand, når kristne har forsøgt at påvirke lovgivningen med biblen som udgangspunkt.

Jeg ser ingen grund til at andre religioner skulle nyde beskyttelse mod ovenstående.

Religioner/ideologier står alle for skud i demokratiske samfund og ingen skal definere hvordan den enkelte bør og må udtrykke sin kritik/latterliggørelse.

Alle står kun til ansvar over for lovgivningen.

Søren Fosberg, morten Hansen, Bjørn Pedersen, Bent Gregersen, Janus Agerbo og Laurids Hedaa anbefalede denne kommentar

Homoseksualitet eller det modsatte homofobi = åndssvag stavekontrol på min smartphone... Ikke helt nemt at skrive indlæg fra en mobil, da kommentarfeltet ikke er optimeret til mobil, hvorved man ofte overser simple fejl inden der trykkes send Beklager...

Erik Hansen:

De satiriske elementer mangler ganske simpelt. Hvis der var et eller andet i situationen i tegningen, der anskueliggjorde hykleriet for læseren kunne det være satire.

Lige nu fremstår det bare som, "Yo Prophet var garanteret svans, æv bæv".

Det er det samme med dem som med et indforstået blink gør sig lystige over, at jomfru Maria garanteret havde en affære og dækkede over det ved at opfinde den med Helligånden. Det er ikke i sig selv særlig sjovt uden et ekstra element, som bare ikke findes i historien.

"Æv bæv, Jomfru Maria kneppede udenom" er bare ikke sjovt, det er plat.

Henriette Bøhne, lars abildgaard, Rune Petersen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

De er i krig med det meste af verden, disse feje mordere. Hvor trist.

Jens Thaarup Nyberg

Gi´ os opløftende satire, så stopper vi krigen. (?)

Peter Nielsen

Claus Jensen,
jeg er ikke i tvivl om mordernes hensigt og deres bevæggrunde herfor. Det kan godt være at du er men det kan jeg ikke gøre så meget ved.
Har lige overværet klippet med henrettelsen og hoveskuddet på den franske betjent, og dette understøtter min formodning.
Mht. Formildende omstændigheder - så mener jeg at uanset om man føler sig provokeret, æreskrænket eller hvad ved jeg, så kan dette ikke retfærdiggøre deres handlinger - der er ikke en eneste formildende omstændighed for dette.
Håber det er afklarende nok.

georg christensen

Vi har hævnet "LIVET", på samme måde, som alle "I" andre i vesten gør. Navnet Muhamed (prædikanten med tråden til "guddommen") virker nok på samme måde hos os, som hos jer.

Disse frygtindgydende religiøse magtbegærlige "TERROISTER", bør overalt afskaffes.

Religiøsitet er den største modstander mod " LIVET" , i deres dødsforestillinger, som kun kan betegnes som illusioner.

Når dette skrives, oplever vi i Paris 12 eller flere døde, medens vi vesterlændingene bare lod , jeg ved ikke , hvor mange syrer i stikken medens de folket "livet" havde mest brug for os.

Europas og hele verdens politikere og religiøse prædikanter bør endelig indse at deres "magtbegærd" bør ophøre.

Peter Nielsen

Erik Jensen, det er vigtigt at bemærke at disse ekstremister i mange tilfælde er Salafister / wahabister. Disse anerkender INGEN anden lov en det der står i Koranen. Derfor vil almindelig fornuft formentlig prelle af på disse syge mennesker. De befinder sig i et religiøst vakuum, og mener velsagtens at deres gerninger er retfærdiggjorte heri.

"Hvorfor er der nogen, der syntes det er i orden at komme med karikaturtegninger af Muhammed."

Først og fremmest fordi de befinder sig i et konfliktforhold til islam - dernæst fordi de opfatter voldelig kommunikation som et virksomt middel til fremme af en interesse i at alle af én eller anden grund skal kunne tåle at blive latterliggjort og hånet (dvs. afreageret vilkårligt på).

Muligvis er der også nogle, som tjener penge på det? Jeg vil tro det.

Claus Jensen:

Det lyder for mig som om du ikke har set meget af satiren fra Charlie Hebdo. Langt den største del af satiren er rettet mod de personer som misbruger religionen til egne formål, her på det sidste f.eks. ISIS. Men jo, de har da også en lang tradition med at gøre grin med hellige skrifters, og personerne i disses, idiosynkrasier og tåbeligheder. Derudover gik ingen politiker ram forbi. Som enhver god og bidende satire var meget lidt helligt på Charlie Sebdo.

Men det er i det hele taget en ret ligegyldig diskussion, da der ikke er noget der retfærdiggør mord over tegninger, uanset hvor lidt du eller andre forstår humoren. Det er svært at tolke din optagethed med din manglende sans for humoren i tegningerne i denne tråd som andet end et forsøg på relativisering af angrebet.

Carsten Straarup, Britt Kristensen, morten Hansen, Morten Balling, Christian Harder, Lene Timmermann, Anders Olsen og Joen Elmbak anbefalede denne kommentar

Se Charlie Hebdo Mohammed satire tegninger på YOUTUBE i engelsk oversættelse (4 min)

Charlie Hebdo Mohammed cartoons with English tran…: http://youtu.be/U56q428amN0

Der er i hvertfald ingen tvivl om at denne begivenhed og begivenheden før der skabte denne - fra flere sider og for både pro- og con- kan bruge det her som en appelsin der falder ned i turbanen.

Hvorfor er det, at vi Europæere igen og igen vælger denne form for dialog?

Peter Nielsen:

Jeg kan forstå, du stadig er oprevet, siden du gentog dit svar til mig blot med små ændringer i eftertryk. Jeg kan yderligere forstå, at det at mændene skød en betjent bekræfter din formodning om, at de er muslimske ekstremister. Men jeg kan ikke forstå, hvorfor du føler, du må levere flere argumenter for, at deres handlinger ikke rummer formildende omstændigheder.

Jeg tror, du forveksler forklarende og formildende, men ingen af disse berører definitionen på terror. Der er ingen, her, der for alvor har hævdet dette ikke er terror. Det er også terror, hvis det skulle vise sig at være falsk flag, eller hvis det skulle vise sig, at Hebdon personligt har smidt bomber i hovedet på palæstinenserne.

georg christensen

Når IS terroisterne nu, af os har fået muligheden, minder det utroligt meget om "nazi tyskernes" 1000 årige hærfører, som gik til grunde i sit eget "lort", og på samme måde bør IS destrueres, øjeblikkeligt og ikke først når det er for sent.

Præsist her, mangler Europa politiske ledere, som tør lede, og ikke en flok betalte "hængerøve".

Mads Kjærgård

Alt andet absolut lige! Så synes jeg det er mærkeligt at når Vestlige lande angribes af muslimer, så er det "sygt" og "terror", når det omvendte sker, så er det udtryk for "frihed" og "demokrati!" Efter min mening frygteligt når sådan noget sker, og man kan kun undre sig og forfærdes over, at nogen mener at de har ret til dræbe andre, men bor man i Mellemøsten, så sker den slags jo hver dag, uden at nogen statsledere beklager det! Hvor var ordet "sygt" henne da en drone ramt et bryllupsselskab, omtalte Helle Thorning det? Hvordan kan man have sådan en dobbelt moralsk standard? Jeg tænker måske er det medvirkende til at volden accelereres?

Søren Fosberg, lars abildgaard, Rune Petersen, Christian Harder og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Peter Nielsen

Claus Jensen,
beklager dobbeltkonfekten, men at du overhovedet kan få dig til at nævne forklarende omstændigheder kontra formildende er jo helt udenfor pædagogisk rækkevidde. Begge ord, forklarende eller formildende er ens værdiladet i den her sammenhæng.
I det ucensurerede klip kan du høre deres stemmer, desuden er der flere vidner der har sagt at der, under ugerningen, råbes Allah er stor.
Claus Jensen - False Flag... det kan du vel ikke selv tro på?

Anders Hansen

@Mads Kjærgård
Nu er det ikke sådan at man bomber nyhedsbureauer i Mellemøsten for at tegne Jesus eller Gud vel?

I dag dræbte nogle unge vildledte mænd nogle ældre mænd fordi de har tegnet nogle tegninger med nogle budskaber som de fandt forkerte. Den slags handlinger ser du ikke i vesten. Heller ikke fra de moderate Muslimer. Handlingen viser hvor svag radikal Islam er da den ikke tåler anderledes synspunkter og ser sig nød til at dræbe alt der er anderledestænkende.

Hvis du ikke kan se det så er du såmænd ude på et sidespor der har fjernet det menneskelige element i dig ;O) Husk at spiser man den blå pille så... og spiser man den røde pille så... Altså en lille Matrix analogi med henblik på at se såkaldte absolutter og sandheder frem for nuancer og realitet ;O)

"Hvordan kan man have sådan en dobbelt moralsk standard? Jeg tænker måske er det medvirkende til at volden accelereres?"

Måske? Det er da værd at overveje hvor historieløs man kan forestille sig selv at være? Naturligvis optrappes konfliktzonerne når vestens medier og politiske 'ledere' udstiller deres hykleri, uden den allermindste omtanke. Man skal jo nærmest være formålstjenligt 'undrende' for at kunne bilde sig noget som helst andet ind - lidt på samme måde som det antages, at når man ikke giver sig til at fordømme islam og nedkalde alverdens nordiske rockerkæder over profetens barkede ryg fordi nogle åbenlyst ødelagte og misbrugte mennesker råber hans navn mens de indgår i den bekvemme kamp, så er man tilhænger af terror. Det må snart være tid til (endnu) en morfar.

Rune Petersen, Jens Thaarup Nyberg, lars abildgaard, Claus Jensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

islamisme, sku' der ha' stået.

Sider